Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Απάντηση Γιάννη Πουλόπουλου στις κακοήθειες των κ.κ. Ακρίβου και Ματζιαβά.

Απαντώντας στην «έκθεση αυτοψίας στο ΕΚΠΑΖ» που συντάχθηκε χωρίς ημερομηνία και υπογράφεται από τους ιδιώτες κτηνιάτρους κ.κ. Αχ. Ακρίβο και Αν. Μαντζιαβά έχουμε να πούμε τα εξής: κατ αρχήν δεν αναφέρονται τα ονόματα των 4 προσώπων που συμμετείχαν, όπως αναφέρεται και που έχουν κατά τα λεγόμενα των μόλις προαναφερόμενων «μακρά θητεία σε αντίστοιχους φορείς και εγνωσμένη εμπειρία» (γι αυτό έβαλαν μωρό Κοτσιφάκι σε κλουβί να φάει μόνο του σπόρους για Καναρίνια όλη την ημέρα ενώ αυτό χρειάζεται κάθε δύο ώρες τάισμα με καθετήρα και με τροφή εμπλουτισμένη με πάρα πολλή πρωτεΐνη;)

Οι συντάκτες της έκθεσης μιλούν για έντονη εγκατάλειψη τη στιγμή που ο υπογράφων υποχρεώθηκε (με ποινή κράτησης στο Α. Τ. Αίγινας) να απομακρυνθεί από τον χώρο 3 εβδομάδες πιο πριν.  Άρα η εγκατάλειψη οφείλεται στο τσούρμο του Παύλου Μπήτρου και της Μαρίας Γανωτή που λαθραία λυμαίνονται τους χώρους και τα κινητά πράγματα του Κέντρου - ενώ και ο προσωπικός χώρος του υπογράφοντος έχει κλειδωθεί με κλειδαριά ασφαλείας από τον ψευδοδιαχειριστή Παύλο Μπήτρο που μπαίνει ανεξέλεγκτα μέσα κατά το δοκούν είτε αφήνει άλλους να μπαίνουν, ενώ τηλεοπτικό συνεργείο που προσκάλεσε, τράβηξε πλάνα εκεί μέσα χωρίς να είμαι παρών και χωρίς την άδεια μου.

Περισσότερα...

Η δικτατορία των αμετροεπών μικροτήτων.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

mikrotitesΟ ΠτΔ Πάκης ο Άσπιλος τίμησε με την παρουσία του τον εορτασμό των 150mikrotites2 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή και πεζογράφου Κώστα Κρυστάλλη. Εγώ τον θυμάμαι τον Κρυστάλλη από τα κείμενά του που διάβαζα στα βιβλία του Δημοτικού. Οι νέοι της εποχής μας έχουν ακούσει, άραγε, το όνομά του ή γνωρίζουν μόνον τον Μάριο Χάκκα και τα λογοτεχνήματα του παιδόφιλου αξιωματούχου του ΟΗΕ;

https://makpress.blogspot.com/2018/04/blog-post_737.html

Και τί σκαρφίστηκε ο μπαγάσας ο ΠτΔ να μας πει στη σύντομη ομιλία του. Μας μίλησε για τη «δικτατορία των μετρίων» που αποτελεί, λέει, εθνικό κουσούρι. Και μόλις πρόφερε τις 3 μαγικές λέξεις, έκανε μία παύση, έγειρε ελαφρώς την κεφαλήν με ύφος από αινιγματικόν έως και περιφρονητικόν και αμέσως ηκούσθησαν χειροκροτήματα, τα οποία έφεραν δάκρυα στα μάτια του ΠτΔ.  Τί να ήθελε, άραγε, να πει;  Και ποιοί ήταν οι παλαμοκρούστες; Οι άριστοι;

Περισσότερα...

Και η σύμβαση για τα δικαιώματα του ανθρώπου κύριε;

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

xanos.klasmenosΤον ΥπΕθΑ Χάνο Κλασμένο γιούχαραν μερικοί νοματαίοι την ώρα που απέτιε στην Κύπρο φόρο τιμής στους νεκρούς του ΄74. Ο Χάνος κατήγγειλε το γεγονός της γιούχας και η Αστυνομία συνέλαβε τους  γουχαΐσαντας.

Διερωτώμαι ποιό ποινικό αδίκημα διέπραξαν, άραγε, οι γιουχαΐσαντες. Το δικαστήριο του Στρασβούργου, αρμόδιο για την ερμηνεία και εφαρμογή της σύμβασης της Ρώμης για την προστασία των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, έχει επανειλημμένως κρίνει ότι η από μέρους δημοσιογράφων οξεία κριτική, ακόμη και με φράσεις έντονες, δημοσίων προσώπων, ιδία πωλητικών, είναι ανεκτή και δεν μπορεί ο δημοσιογράφος να καταδικάζεται για εξύβριση κ.λπ. Το ίδιο δικαίωμα έχουν και οι μη δημοσιογράφοι, η δε Κυπριακή Δημοκρατία είναι μέλος του Συμβουλίου της Ευρώπης, έχει προσχωρήσει στη σύμβαση της Ρώμης  και υπόκειται στη δικαιοδοσία του εν λόγω δικαστηρίου.

Περισσότερα...

Κόκα και αντιθέσεις.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

syrigkaΕίναι λυπηρό να χάνει  ένας νέος άνθρωπος τη ζωή του. Οιοσδήποτε και υπό οιεσδήποτε συνθήκες. Είναι κόμη πιο λυπηρό, όμως, όταν σου προκαλούν οι σχετικές τραγικές ειδήσεις προβληματισμό και συγκρίσεις.

Άκουγα στο ραδιόφωνο ρεπορτάζ για την κηδεία του Σωκράτη Κόκκαλη του νεότερου. Όλος ο επιχειρηματικός κόσμος παρών. Αλλά και πολιτικοί.  Λες και ο αποδημήσας τους γνώριζε όλους αυτούς, οι οποίοι συνέρρευσαν για τον ύστατο χαιρετισμό. Όχι βέβαια. Οι περισσότεροι προσέτρεξαν λόγω του πατρός του, του και εθνικού εργολάβου αποκληθέντος. Εχθροί και φίλοι παρόντες.

Περισσότερα...

Να γιατί τους κόβουν οι προπέλλες...

orthios.malakasΕίχα παλαιότερα βιντεοσκοπήσει, εντελώς τυχαία, κατά την διάρκεια μιας συνέντευξης του φίλου μου Κώστα Θωκταρίδη, το πέρασμα ενός ταχύπλοου σκάφους με το ένα μέλος του πληρώματος να κάνει τον Ταρζάν στην πλώρη, κρατώντας απλώς ένα σχοινί, τον χειριστή να χαμογελά ικανοποιημένος και να χαιρετά, και άλλα τρία άτομα καθισμένα στην πρύμνη να απολαμβάνουν το "κατόρθωμα" του φίλου τους.

Με αφορμή το πρόσφατο μακελλειό στους Αντίπαξους, όπου ένα παιδί πολτοποιήθηκε από την προπέλλα του ταχύπλοου που οδηγούσε ο πατέρας του, αποφάσισα να ανεβάσω τώρα εκείνο το βιντεοσκοπημένο στιγμιότυπο μήπως και προλάβω, έστω και ένα, καινούργιο μακελλειό...

Κουίζ : Δείτε λοιπόν προσεκτικά αυτό το βίντεο και πείτε ποιος θα ευθύνεται αν η κατάληξη της εικόνας είναι ο θάνατος; Αυτός που καμαρώνει όρθιος στην πλώρη του σκάφους ή αυτός που το χειρίζεται; Και για να σας βοθήσω σας θυμίζω ότι στο σκάφος ένας κάνει κουμάντο. Ο captain...

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Νέα διαδικτυακή καμπάνια από την Βlue Star Ferries «Σερβίρουμε Αιγαίο».

serviroume.aegaioΗ Blue Star Ferries με ιδιαίτερη χαρά σας ενημερώνει για τη νέα της προωθητική καμπάνια με τίτλο «Σερβίρουμε Αιγαίο», που υλοποιεί σε συνεργασία με το Greek Gastronomy Guide, με μόνο σκοπό την παρουσίαση του γαστρονομικού πλούτου των νησιών του Αιγαίου.

Στην καμπάνια «Σερβίρουμε Αιγαίο» κάθε νησί παρουσιάζεται με την ιστορία του, τη γεωγραφία του, την κουζίνα του, τα προϊόντα του, τα χαρακτηριστικά του εδέσματα και άλλα πολλά! Τόσα όσα χρειάζονται για να μας αφήσουν την πλούσια και την πιο ιδιαίτερη γεύση κάθε τόπου. Γιατί τελικά η γαστρονομία είναι ο καλύτερος τρόπος για να έρθει ο ταξιδιώτης-επισκέπτης σε επαφή με την ουσία κάθε τόπου, «τα δαιμόνιά του», τους ανθρώπους του και σε τελευταία ανάλυση να γνωρίσει τον πολιτισμό της καθημερινότητας, ξεπερνώντας τη «βιτρίνα»  και τα τουριστικά στερεότυπα.

Περισσότερα...

Και εις άλλα με υγεία!

sfyrizaΣύμφωνα με την εγκύκλιο που έστειλε το υπουργείο Οικονομικών προς τα Ασφαλιστικά Ταμεία για την κατάρτιση του προϋπολογισμού του 2019, οι δαπάνες για χορήγηση συντάξεων τοποθετούνται στα 25,480 δισ. ευρώ, όσο δηλαδή προβλέπει και το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα από 28,859 δισ. ευρώ φέτος.

Δηλαδή προβλέπεται μια μείωση της συνολικής συνταξιοδοτικής δαπάνης του δημοσίου κατά 3,4 δισ. ευρώ.

Άρα οι συντάξεις... δεν κόβονται.

Ζήτω το πρωθυπουργό, και το αριστερή κυβέρνηση.

Καλό καλοκαίρι.

Κι ας μας λυπηθεί ο θεός, αφού εμείς δεν λυπόμαστε τους εαυτούς μας!

Πηγή : http://mandatoforos.blogspot.com/2018/07/blog-post_19.html

Γιορτή Σιφνέϊκης ρεβυθάδας στον ξυλόφουρνο του "Κωφίδη".

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

georgoulisΣτο πρόσφατο ταξίδι μας στη Σίφνο, με την "Hellenic Seaways", ξέχασα πάνω στη βιασύνη μου να πάρω μαζί το wifi στικάκι μου. Έτσι ήμασταν διαρκώς σε αναζήτηση ελεύθερης σύνδεσης στο διαδίκτυο από παρακείμενα μαγαζιά, ξενοδοχεία, κ.λπ. Δεν δυσκολευτήκαμε ιδιαίτερα, καθώς, με εξαίρεση ένα ξενοδοχείο στον Αρτεμώνα, όλοι ήταν πρόθυμοι να μας δώσουν τον κωδικό τους.

Εκεί όμως που η σύνδεση ήταν απίστευτη, ήταν στο ελεύθερο πάρκινγκ του Αρτεμώνα, απέναντι ακριβώς απ' την εκκλησία. Οι ιδιοκτήτες των ενοικιαζόμενων δωματίων "Το Κατέ", Κώστας Γεωργούλης και Μαρία Τράπαλη, μας έδωσαν με ευχαρίστηση τον κωδικό εισόδου και αυτή ήταν κυρίως η αιτία που δεν ξεκολλήσαμε από εκείνο το σημείο! Ανταπέδωσα την καλωσύνη τους με μερικές εναέριες φωτογραφίες των δωματίων τους κι' ο Κώστας μας κάλεσε να συμμετάσχουμε στο φούρνισμα της ρεβυθάδας. Δεχθήκαμε ευχαρίστως, όπως ήταν φυσικό, και δεν έχασα την ευκαιρία να βιντεοσκοπήσω όλη τη διαδικασία, παρ' όλο που είχε προηγηθεί η ρεβυθάδα της Αρετής Ποδοτά στις Καμάρες.

Περισσότερα...

O ευτελισμός της ανθρώπινης ύπαρξης στο Πεδίον του Άρεως.

Πηγήhttps://www.huffingtonpost.gr/entry/o-eetelismos-tes-anthropines-eparxes-sto-pedion-toe-areos_gr_5b4dc4c9e4b0de86f48672a6

Γράφει ο Δημήτρης Καλαντζής.

Δευτέρα 16 Ιουλίου 2018, 19:30, Πεδίον του Άρεως.

taxiarchesΜία κοπέλα κείτεται ανάσκελα στις πλάκες του περίβολου της εκκλησίας των Παμμέγιστων Ταξιαρχών στο Πεδίον του Άρεως. Δίπλα της στέκονται δύο άτομα που συχνά σκύβουν και ψάχνουν τα πράγματά της. Από το δρομάκι, έξω από τον περίβολο της εκκλησίας, δεν μπορώ να διακρίνω εάν η αναίσθητη κοπέλα είναι λιπόθυμη ή έχει πεθάνει.Βρίσκεται πάντως σε στάση νεκρής…

Καλώ τους άνδρες της εταιρείας σεκιούριτι που... φυλάνε το Πάρκο και πλησιάζουμε μαζί προς το σημείο. Η κοπέλα είναι ζωντανή αλλά ανασαίνει με δυσκολία.

Περισσότερα...

Η δήμαρχος και η αντιδήμαρχος Κάσου κατηγορούμενες για εμπρησμό σε Χ.Α.Δ.Α.

Σχολιάζει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

skoupidia5Φαίνεται πως η Κάσος έχει την "τιμητική" της τις τελευταίες εβδομάδες. Και σαν να μην έφταναν οι "σιωπηλές" διαμαρτυρίες στο εσωτερικό του νησιού εναντίον της δημάρχου, η κυρία Μαίρη Σορώτου Τσανάκη βρέθηκε κατηγορούμενη, μαζί με την πρώην αντιδήμαρχο καθαριότητας κυρία Μαίρη Μαλανδρή, για ηθική αυτουργία στην πρόκληση εμπρησμού του Χ.Α.Δ.Α. της Μαρίτσας!

Αν αναμασούσα, χωρίς να διασταυρώσω, τις πληροφορίες των μ.μ.ε., δεν θα διέφερα σε τίποτε από τους υπολοίπους "συναδέλφους", οι οποίοι ανακυκλώνουν τις ειδήσεις χωρίς να αναζητήσουν την πηγή τους. Δεδομένης μάλιστα της δικαιολογημένης απέχθειάς μου προς το πρόσωπο της δημάρχου Κάσου, αν ανακύκλωνα αμάσητη αυτή την είδηση θα μπορούσα να κατηγορηθώ για εμπάθεια και μεροληψία εναντίον της. Αυτό όμως δεν μου το επιτρέπει ούτε η παιδεία μου, ούτε η αγάπη μου προς το Δίκαιο και τη δημοσιογραφική δεοντολογία. Υπάρχουν άλλοι σοβαρότεροι λόγοι για τους οποίους θα έπρεπε να απολογηθεί η κυρία Τσανάκη και για τους οποίους θα έπρεπε να επιληφθεί η Δικαιοσύνη, η οποία ωστόσο κωφεύει επιλεκτικώς σε έγγγραφες, επώνυμες και τεκμηριωμένες καταγγελίες.

Περισσότερα...