Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Όταν ο Τζανακόπουλος έμενε στο Αιγάλεω.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

tzanakopoulosΟ κυβερνητικός ψεύτης [όπως όλοι οι προκάτοχοί του, για να μην παρεξηγηθώ] Δ. Τζανακόπουλος δήλωσε πως δεν θυμάται να μετέδωσε ποτέ η ΕΡΤ συλλαλητήρια. Και τούτο εδώ από πού είναι ωρέ παλουκάρι; Από το Αρχείο της ΕΡΤ; Αν ναι, τότε ας μας δείξει το βίδεο που τράβηξε προχθές η ΕΡΤ για να το βάλει στο Αρχείο της. https://www.youtube.com/watch?v=ZRtsMmIOrIc

Δικαιολογημένος ο Τζανάκ. Ήταν τότε 10 ετών. Πού να θυμάται. Ίσως και να μην είχαν τηλεόραση στο σπίτι, καθότι σε υποβαθμισμένη περιοχή που δεν είχε συναντήσει ακόμη την πρόοδο του Σημίτη. Δεν έμενε, βλέπετε, στα βόρεια προάστεια, όπως ο Σκουρλέτης, ο Σταθάκης και τ’ άλλα τα παιδιά. Ούτε στον Καρρέα, όπως ο Παπαψευτούλης. Ούτε στην Ολλάντα όπως το Ευκλείδι.

Περισσότερα...

Ὑπάρχουν (καὶ οἰκογενειακά) συμφέροντα πίσω ἀπὸ τὸ «Μακεδονικό».

Γράφει ο Ἀδαλῆς Γεώργιος.

Κυριάκο, θέλω νὰ σοῦ μιλήσω γιὰ τὸν Τζῶρτζ Σόρος... γιὰ πενθερὲς καὶ γιὰ κουνιάδους!

soros.kyriakosΚυριάκο, ἐπειδὴ βλέπω ὅτι στὸ ζήτημα τῶν Σκοπίων κυριολεκτικὰ γ@μᾶς τὴν χώρα, μὲ ἀναγκάζεις νὰ πάω πίσω στὸ 2005-2009 καὶ νὰ σοῦ θυμήσω ὁρισμένα πράγματα, γιὰ τὰ ὁποῖα ὅλοι ἔχουν μεσάνυκτα. Τότε, ἔνας Κύπριος ἐπιχειρηματίας, ὁ Μίλτος Καμπουρίδης, ἐργαζόταν γιὰ τὸν Σόρος καὶ ἦταν ἄνθρωπος-κλειδὶ σὲ πολλὰ πράγματα ποὺ «ἔτρεχε» στὴν περιοχὴ ὁ... Τζῶρζ! Φαντάζομαι νὰ ἔχῃς ἀκούση γιὰ τὸν Σόρος... Γιὰ αὐτὸν δηλαδὴ ποὺ ἔχει ἀναλάβη ἐργολαβικὰ τὰ Σκόπια ὡς... σπόνσωρ!

Ὁ ἐπιδέξιος Κύπριος ἐπιχειρηματίας Κυριάκο μου, νὰ σοῦ... θυμήσω ὅτι πάντρεψε τὴν ἀδερφή του μὲ τὸν υἱὸ τῆς Ντόρας Μπακογιάννη, τὸν Κώστα Μπακογιάννη! Ἡ Ντόρα λοιπὸν ἔγινε πενθερὰ τῆς ἀδερφῆς τοῦ στενοῦ συνεργάτου τοῦ Σόρος! Στὶς 15 Φεβρουαρίου 2006, κι ἐνῶ ἡ χώρα διέθετε ἕναν «ὀγκόλιθο» στο Ὑπουργεῖο Ἐξωτερικῶν, τὸν Πέτρο Μολυβιάτη, ποὺ εἶχε σημειώση μεγάλες ἐπιτυχίες στὸ «Μακεδονικό» (καὶ ὄχι μόνον) ἡ ΝΔ, χωρὶς λόγο, τὸν καθαιρεῖ ἀπὸ Ὑπ.Ἐξ. καὶ βάζει στὴν θέση του τὴν Ντόρα. Τὴν πενθερὰ δηλαδὴ τῆς ἀδερφῆς τοῦ ἀνθρώπου-κλειδί, ποὺ εἶχε τότε ὁ Σόρος στὸν Ἑλλαδικὸ χῶρο!

Περισσότερα...

Η μουσικός Γιούλα Γιαννάκη εκτελεί στο πιάνο μουσικά κομμάτια από την πρόσφατη δουλειά του πρώην μοναχού Νικόδημου.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

gioula.nikodimosΟ Νικόδημος, από τότε που εγκατέλειψε τη μοναχική ζωή του Αγ. Όρους και επέστρεψε στην Αθήνα, ασχολείται με την συγγραφή βιβλίων ενώ, παράλληλα, ζωγραφίζει και συνθέτει μουσική. Πολυτάλαντος άνθρωπος, που έχει τον δικό του μοναδικό τρόπο να εκφράζεται μέσα από την τέχνη.

Τον γνώρισα τον Ιούνιο του 2013 όταν, συστημένος από έναν προσκυνητή του Αγ. Όρους, τον επισκέφτηκα στο σπίτι του για να του πάρω μια συνέντευξη http://www.ribandsea.com/face/1088-nikodimos-enas-proin-monaxos-milaei-gia-to-agio-oros.html Εκείνη η συνέντευξή του δημιούργησε πολλά σχόλια και "αντιμάμαλα", με κάποιους παρωπιδοφόρους θρησκόληπτους να θεωρούν πως βρήκαν την κατάλληλη ευκαιρία να βγάλουν τα απωθημένα τους επάνω στον πρώην μοναχό, πάντοτε με ψευδώνυμο βεβαίως, όπως κάνουν όλοι ο τσάμπα μάγκες του διαδικτύου.

Περισσότερα...

Βίκτορα, μάζεψε τα πράγματά σου, φεύγουμε...

victor.levi"Βίκτωρ!"
"Παρών, καπτα Μιχάλη"
"Έλα, μάζεψε τα πράγματά σου, φεύγουμε..."

Αυτά είπε χθες το πρωί στον Βίκτορα Λεβή ο καπτα Μιχάλης, κι' ο καλός φίλος δεν είχε άλλα περιθώρια να αρνηθεί. Έλυσε κάβους κι' ανοίχτηκε στις θάλασσες του ουρανού...

Γνώρισα τον Βίκτορα το 1987. Τότε που ίδρυσα τον Ο.Φ.Σ.Ε. Συνδέθηκα μαζί του, καρμικά θα έλεγε κανείς, δύο χρόνια αργότερα, με την "απάτη" της Γένοβας. Μια "απάτη" το τίμημα της οποίας, ωστόσο, πλήρωσα εγώ εξ ολοκλήρου. Ο καπετάνιος έχει τον πρώτο λόγο, άλλωστε, και στα καλά και στα κακά. Μας συνέδεσαν όμως και άλλα περιστατικά, όπως η βύθιση εκείνης της ψαρόβαρκας στην Κόρινθο και ο παρ' ολίγον πνιγμός του - Σεπτέμβρης του 1989 ήταν - όταν το πλοίο της άγονης γραμμής αναποδογύρισε με τις προπέλλες το σφουσκωτό του, στο κατ' ευφημισμόν λιμάνι του Αθηνιού, ενώ εκείνος κοιμόταν μέσα στον υπνόσακκό του! Ο Βίκτορας όμως, παρ' όλα τα σοβαρά κινητικά του προβλήματα, είχε καρδιά λιονταριού. Ήθελε να ζήσει και κατάφερε να βγει ζωντανός απ' τον βυθό!

Περισσότερα...

Ο γίγαντας Συμπιλίδης θα είναι σήμερα στο συλλαλητήριο;

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

simpilidisΠώς θα λυθεί το «Σκοπιανό»; Αυτή την καημένη την κυβέρνηση δεν την άφησαν οι προηγούμενοι να ξεδιπλώσει το ταλέντο της, να εφαρμόσει το πρόγραμμά της. Όλο προβλήματα της κληροδότησαν. Τί να κάνει κι’ αυτή; Τα λύνει όπως-όπως, για να διατηρηθεί στην εξουσία, μπαρδόν στην καρέκλα ήθελα να πω, καθότι την εξουσία δεν την έχει, όπως μας ενημέρωσε η Μπέτυ. Και ξαφνικά, εκεί που όλα κυλούσαν όμορφα και ωραία και αμέριμνοι οι αριστεροί [λέμε και καμμιά μ…] εφάρμοζαν το πρόγραμμα των προηγούμενων στη νιοστή, σκάει η είσοδος των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ και στην ΕΕ. Και για να γίνει αυτό, πρέπει να συναινέσουμε και εμείς. Έλα, όμως, που εμείς δεν γουστάρουμε να διατηρήσουν οι γείτονες τη λέξη «Μακεδονία» στην ονομασία τους. Και αρχίζει η επικοινωνιακή  καταιγίδα ένθεν και ένθεν.

Περισσότερα...

Χτυπώντας το "κακό" στη ρίζα του.

tvΤο blog δεν ρισκάρει συχνά κάποια πρόβλεψη, και μάλιστα κοντοπρόθεσμη. Τούτη τη φορά όμως θα κάνει μία εξαίρεση. Άλλωστε τί έχει να χάσει; Ούτε έγκυρος "αναλυ(η)ταράς" είναι, ούτε "έγκριτος" μεγαλοδημοσιογράφος στα payrolls της τρόϊκας. Ένα ταπεινό blog είναιμέσα στα χιλιάδες άλλα, και βλέπει τα πρ άγματα όπως τα βλέπει απ' την λαϊκή σκοπιά κι απ' την πλευρά της λογικής.

Ως γνωστόν αύριο, την Κυριακή 21/01 θα γίνει στην Θεσσαλονίκη το συλλαλητήριο με θέμα το ζήτημα της ονομασίας του κράτους -λέμε τώρα- των Σκοπίων.

Περισσότερα...

"Desire 120". Η ναυαρχίδα της "BSK Marine" κλέβει τις εντυπώσεις και ανοίγει νέους δρόμους στην απαιτητική αγορά του εξωτερικού.

skipperdesireΤο σχεδιαστικό ταλέντο του Αλέξανδρου Σταυρουλάκη, ο οποίος έχει ήδη αναγνωριστεί διεθνώς με την απονομή του "Red Dot Award" http://www.ribandsea.com/boats/boatsshow/2243-pagkosmia-diakrisi-sxediasis-gia-to-skipper-nc100s-tis-bsk-marine.html, και η προϊστορία της "BSK Marine" στη ναυπήγηση ποιοτικών φουσκωτών σκαφών, συνεργάστηκαν για την δημιουργία του "Desire 120" το οποίο, χωρίς αμφιβολία, θέτει ψηλά τον πήχυ στην ελληνική αγορά και ανοίγει νέους δρόμους για την κατάκτηση και της αγοράς του εξωτερικού.

skipper.desireΤο "Desire 120" δεν είναι πάντως φουσκωτό σκάφος. Είναι ένα αμμιγώς πολυεστερικό καμπινάτο χαμηλού προφίλ cruiser το οποίο, μολονότι μιμείται το σχήμα ενός φουσκωτού, δεν διαθέτει αεροθαλάμους από Hypalon Neoprene. Διαθέτει όμως πολλά στεγανά διαμερίσματα τα οποία του εξασφαλίζουν την πλευστότητα σε περίπτωση ατυχούς συμβάντος.

Περισσότερα...

Χυδαία εξαπάτηση παιδιών από την κυβέρνηση, με βίντεο προπαγάνδας!

Η ελληνική κυβέρνηση, η μόνη από το 2011 που επί δύο χρόνια δεν απορρόφησε από ανικανότητα ούτε σεντ από τα ΜΟΝΙΜΑ ευρωπαϊκά προγράμματα σίτισης και δωρεάν παροχής φρούτων, λαχανικών, γάλατος στα σχολεία, κυκλοφορεί προπαγανδιστικό βίντεο (YouTube και TV) που απευθύνεται σε παιδιά (!), όπου διαφημίζει την παροχή γευμάτων φέτος σε δημοτικά σχολεία, εξαπατώντας τα και με τα στοιχεία του και με τη φωνή του κ. Τσίπρα που τη συνοδεύει και με το εθνόσημο στο τέλος!

Το βίντεο, που παίζεται παντού με το ευφάνταστο κλόπιράϊτ μότο «Λόλα, να ένα γεύμα», παρουσιάζει, με τη γνωστή συγκινησιακή χροιά κάθε προπαγάνδας, τη διανομή 130.000 δωρεάν γευμάτων σε δημοτικά σχολεία σαν προσφορά αλληλεγγύης της ίδιας (!) με τον επίλογο να σφραγίζει αυτό το ψέμα από τη φωνή του πρωθυπουργού που αποφαίνεται «ήταν δίκαιο και έγινε πράξη»! Μόνο που ο πρωθυπουργός δεν μας εξηγεί τι ακριβώς ήταν δίκαιο!

Περισσότερα...

Παύλος Σταυρουλάκης και "BSK Marine". Άνοιγμα στις διεθνείς αγορές και κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος της U.I.M.!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

pavlos.stavroulakisΔεν ήταν το αντικείμενο της δουλειάς του η ναυπήγηση φουσκωτών σκαφών. Μπορεί να του άρεσε να ταξιδεύει στη θάλασσα με τα σκάφη αυτά, έφτιαχνε όμως διαφημιστικές πινακίδες στα Χανιά. Κάποια στιγμή πήρε την απόφαση να ναυπηγήσει το σκάφος με το οποίο θα ταξίδευε ο ίδιος και η οικογένειά του. Και αυτή ήταν η αρχή μιας προσπάθειας που γρήγορα έφερε την εταιρεία του, την "BSK Marine", να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις του καταλόγου των Ελλήνων κατασκευαστών, να κατακτά την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχυπλοίας της U.I.M. το 2017, να λαμβάνει μέρος στο διεθνές ναυτικό σαλόνι του Ντύσσελντορφ, που άνοιξε τις πύλες του σήμερα, και να κατακτά τις ξένες αγορές!

skipper.uimΟ λόγος για τον Παύλο Σταυρουλάκη ο οποίος, επιλέγοντας μια επιθετική τακτική απέναντι στην τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα γενικότερα και ο χώρος της ναυπήγησης φουσκωτών σκαφών ειδικότερα, προχώρησε σε εσωτερική μετανάστευση και μετέφερε το σπίτι του στην Αθήνα και το ναυπηγείο της "BSK Marine" από τα Χανιά στην Ελευσίνα. Σ' αυτό βοήθησε η προτροπή των γιων του οι οποίοι του έστειλαν κάποια στιγμή το τελεσίγραφο : "εμείς δεν κατεβαίνουμε στα Χανιά. Αν θέλεις να συνεχίσουμε έλα εσύ στην Αθήνα!".

Περισσότερα...

Ρε Γιάνη, μήπως το παράχεσες;

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

gianniΕξακολουθώ να θαυμάζω τη στάση σου κατά τις διαπραγματεύσεις με την τρόικα και τα δύο βιβλία σου που διάβασα, τα οποία δείχνουν έναν άνθρωπο με βαθειά γνώση όχι μόνον των οικονομικών, αλλά και του ληστρικού οικονομικού γίγνεσθαι παγκοσμίως. Διαβάζοντας, όμως το άρθρο σου για το Σκοπιανό, τα πήρα στο κρανίο, εξ ου και ζητώ προκαταβολικώς συγγνώμη για τη γλώσσα που θα χρησιμοποιήσω. Θα σχολιάσω παραθέτοντας το άρθρο σου, ώστε όσοι με διαβάσουν να καταλάβουν  σε τί ακριβώς αναφέρομαι.

Γράφεις λοιπόν:   

«Αρχές του 2018 δεν δικαιούμαστε να επιτρέψουμε στον απόηχο του εικοσιπενταετούς σίριαλ του «Μακεδονικού» να στοιχειώσει τη νέα χρονιά. Ενα τέταρτο αιώνα έχει περάσει από 1991. Ενα τέταρτο αιώνα κατά τη διάρκεια του οποίου η Ελλάδα πέρασε από το ψεύδος της ευημερίας στο όνειδος της αυτοτροφοδοτούμενης λιτότητας, το οποίο έφερε την ουσιαστική απώλεια εθνικής κυριαρχίας. Η χώρα μας σήμερα βρίσκεται γονατισμένη, σε κατάσταση μόνιμης κρίσης, υπό τα δεσμά μιας χρεοδουλοπαροικίας που μονιμοποιείται την ώρα που τρόικα και κυβέρνηση προσποιούνται ότι ήγγικεν το τέλος της.

Περισσότερα...