Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Εισαγγελέας καλεί Σώρρα ως ύποπτο για εγκληματική οργάνωση.

Της Άννας Κανδήλη.

550 334 572615Ολοκληρώνεται τις αμέσως επόμενες ημέρες η έρευνα της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών για τα «πεπραγμένα» του Αρτέμη Σώρρα και του πολιτικού φορέα του, «Ελλήνων Συνέλευσις».

Η εισαγγελέας Πρωτοδικών Ευγενία Αυλίδου έχει καλέσει ήδη να δώσουν εξηγήσεις με την ιδιότητα του υπόπτου τέλεσης αξιόποινων πράξεων τόσο τον ίδιο όσο και 7 στενούς του συνεργάτες.

Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής εξέτασης τα αδικήματα που διερευνώνται είναι μεταξύ άλλων αυτά της σύστασης, διεύθυνσης και συμμετοχής σε εγκληματική οργάνωση καθώς και της απάτης -που διώκονται σε βαθμό κακουργήματος- όπως επίσης της διασποράς ψευδών ειδήσεων και της διέγερσης πολιτών σε βιαιοπραγίες.

 Η έρευνα ξεκίνησε πριν από περίπου δύο μήνες μετά από παραγγελία της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Ξένης Δημητρίου.

Αφορμή για την παραγγελία της ήταν η μηνυτήρια αναφορά που κατέθεσε στο Ανώτατο Δικαστήριο ο δημοσιογράφος Αλέξανδρος Στεφανόπουλος υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ΜΚΟ «Ελλήνων Συνέλευσις» δρα ως εγκληματική οργάνωση καθώς και φάκελος με δημοσιεύματα του Τύπου που απέστειλε στην Εισαγγελέα ο υπουργός Δικαιοσύνης, Σταύρος Κοντονής, για το επίμαχο ζήτημα.

Πηγή : http://www.real.gr/DefaultArthro.aspx?page=arthro&id=587503&catID=3