Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σεμινάριο παραδοσιακών αρτοσκευασμάτων από το Επαρχείο Καρπάθου-Κάσου.

makarouness3Ξεκίνησε με μεγάλη συμμετοχή και ενδιαφέρον το σεμινάριο «Παραδοσιακών Αρτοσκευασμάτων» σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του Επαρχείου Καρπάθου-Κάσου και συνεχίζεται με επιτυχία. Το σεμινάριο διοργανώνεται με πρωτοβουλία του Επαρχείου Καρπάθου-Κάσου με προγράμματα του «ΚΕΚ Γεννηματάς» και σε αυτό συμμετέχουν πάνω από 30 άτομα. Ήδη τα πρώτα μαθήματα αφορούσαν τις παραδοσιακές μακαρούνες και θα ακολουθήσουν η παρασκευή της Καρπάθικης κουλούρας, του κουσουμά, των κουλουριών με σουσάμι, των κουλουριών γάλακτος κ.λ.π.

makarounes6Τη δεύτερη ημέρα του σεμιναρίου έγινε παρασκευή μακαρούνων μέρος των οποίων οι συμμετέχοντες τις έβρασαν και τις γεύτηκαν με τσίκνωμα ενώ οι υπόλοιπες μπήκαν στην κατάψυξη προκειμένου να προσφερθούν με τα άλλα παρασκευάσματα την ημέρα της απονομής των βεβαιώσεων παρακολούθησης όλων των τμημάτων των σεμιναρίων, σε όσους συμμετείχαν σε αυτά. Επίσης πρέπει να σημειωθεί ότι προγραμματίζεται μία επίσκεψη στην Όλυμπο και το Διαφάνι προκειμένου να γίνει σε παραδοσιακό φούρνο το ψήσιμο των κουλούρων και των ψωμιών.

ΤΟ ΣΕΜΙΝΑΡΙΟ ΑΓΓΕΙΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ

Σε λίγες ημέρες θα ξεκινήσει και το σεμινάριο αγγειοπλαστικής στο χώρο του Επαρχείου για το οποίο επίσης υπάρχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον.