Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

stories

Ά στα διάλα.

astadialaΑυτοί οι απαράμιλλου ήθους άνθρωποι είναι οι 300 που στελεχώνουν την Βουλή, κινούν την δημοκρατία μας, και προφανώς μας εκπροσωπούν.

Το γέρικο παγώνι που καθόταν στον θρόνο του προέδρου της Βουλής στην προχθεσινή παράσταση, σε μιά στιγμή έντασης ή επίδειξης προσωπικού (και συλλογικού) ήθους σφύριξε ένα "αϊ στο διάολο" σε συνάδελφό της βουλευτή, προφανώς μπερδεύοντας το ανοικτό με το κλειστό μικρόφωνο. Ως εκεί ας πούμε καλά. Δηλαδή ανθρώπινο τέλος πάντων σε κάποια στιγμή να μονολογήσει κάποιος και κανά "γαλλικό" προς εκτόνωση του εαυτού του και ξέροντας πως δεν τον ακούει κανείς. Έλα όμως που ακούστηκε. Και πεντακάθαρα. Τόσο καθαρά που καταγράφηκε και στα πρακτικά της συζήτησης.

Περισσότερα...

Κι η βάρκα γέρνει.

pavlopoulos.tankΚι εδώ βλέπουμε την εικόνα της σημερινής Ελλάδας: καρακιτσαριό, παρακμή, δήθεν, και μπαρούφα. Ατελείωτη μπαρούφα.

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας (της ποιάς;) σκαρφαλωμένος πάνω σε τανκ για να κάνει "μπου" στην τουρκιά, που βλέποντας πως την χώρα μας διαφεντεύουν ξένοι τοκογλύφοι και ντόπιοι δωσίλογοι σου λέει: "οι ξένοι νοιάζονται ν' αρπάξουν τις περιουσίες του κοσμάκη, τις επιχειρήσεις, τα κοιτάσματα, κι οι προδότες νοιάζονται μόνο για τις καρέκλες και το τομάρι τους. Σιγά μη τους νοιάζουν τα νησιά και η εδαφική ακεραιότητα των μπουνταλάδων. Ορμάτε!"

Περισσότερα...

Γεια σου ρε ανοιχτομάτη Κουρουμπλή.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

granaziaΑποτελεί ύβριν να χλευάζεις έναν ανάπηρο άνθρωπο. Αποτελεί, όμως, ιεροσυλία να σε δουλεύει ένας ανάπηρος άνθρωπος παριστάνοντας τον άμωμο και υπερασπιστή των δικαίων του λαού. Για όποιον δεν κατάλαβε, αναφέρομαι στον αόμματο Κουρουμπλή που τρις τουλάχιστον έχει προσβάλει βάναυσα τη νοημοσύνη μας. Μία, όταν πήγε στην Ειδομένη, να διαπιστώσει ιδίοις όμμασι τί συμβαίνει με τον καταυλισμό τών λαθρομεταναστών που είχαν εγκλωβιστεί  στα ελληνοσκοπιανά [ή μήπως ελληνομακεδονικά;] σύνορα. Δεύτερη, όταν πήγε να κάνει αυτοψία στον Σαρωνικό μετά την οικολογική καταστροφή που προκάλεσε το ΑΓΙΑ ΖΩΝΗ ΙΙ.

Και τώρα που έβγαλε την ουρά του απ’ έξω για το σκάνδαλο Novartis, με βάση τη δημοκρατική αρχή της πλειοψηφίας που δεν θέλει τους δικούς μας στο σκαμνί, αλλά μόνο τους άλλους. Και ο κ. ΠΚ, όπως αναφέρεται στη δικογραφία, δεν μπήκε στη λίστα για τη σύσταση Εξεταστικής Επιτροπής. Διότι, λέει, τα αδικήματά του, αν διέπραξε, έχουν παραγραφεί, ενώ για τους άλλους 10 πρέπει να αποφανθεί η Επιτροπή. Και το δέχθηκε αυτό ο άμωμος ΠΚ.

Περισσότερα...

Χαριτωμένη η μ@@@κία σου Νίκο μου.

"Τα Σκόπια είναι σαν μία ωραία κυρία με το όνομα Μακεδονία που πάει για γάμο στο οποίο θα προστεθεί και το όνομα του ανδρός της".

kotzias3Αυτό το πράσινο στο κεφάλι του πασόκου δεν είναι χρώμα. Γλίτσα είναι. Σαπίλα.

"Πρέπει οι 10 εμπλεκόμενοι πολιτικοί στην υπόθεση Novartis να αποδείξουν ότι είναι αθώοι". Κι εσύ Νίκο μας πρέπει να αποδείξεις ότι είσαι αθώος γιατί σε κατηγορούμε πως τά'πιασες από τα Σκόπια για να παραδώσεις το όνομα Μακεδονία. Άϊντε ντε, να σε δούμε. Απόδειξε την αθωότητά σου.

Ο κατηγορούμενος, πασόκε, δεν υποχρεούται να αποδείξει την αθωότητά του. Ο κατήγορος πρέπει να αποδείξει την ενοχή τού κατηγορούμενου.

Περισσότερα...

Ελληνοτουρκική Ένταση, Φεβρουάριος 2018

Του Αλέξανδρου Τζιρκώτη.

Εξοργιζόμαστε με τις ενέργειες της Τουρκίας στη Θράκη, στο Αιγαίο, στην Κύπρο και αλλού γιατί “κάνει ότι θέλει, χωρίς να λαμβάνει υπόψη της το Διεθνές Δίκαιο, γιατί ενεργεί σαν κοινός παραβάτης του νόμου, σαν παράνομος”. Θυμώνουμε με τον Ο.Η.Ε., με τις Η.Π.Α., με την Ε.Ε. και με τη Ρωσία (η αλήθεια είναι όχι και τόσο πολύ με την τελευταία), γιατί δεν την πιέζουν και δεν την επαναφέρουν στην τάξη. Μας πνίγει το δίκιο. Κακώς.

Αυτή η κατάσταση δεν προέκυψε σήμερα. Συνεχίζεται με αυξομειούμενη ένταση από τη δεκαετία του 1950. Μόνο που τα τελευταία χρόνια έχει πάρει επικίνδυνες διαστάσεις λόγω του χαρακτήρα του Ρ. Τ. Ερτογάν, της επιθετικής πολιτικής που εφαρμόζει, της κατάρρευσης της Ελληνικής οικονομίας, της ανυποληψίας στην οποία περιήλθε το Ελληνικό κράτος και, τέλος, της παραμέλησης των Ε.Δ.

Περισσότερα...