Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Στην Ελλάδα των συσσιτίων, των αστέγων και της ελεημοσύνης: ευρωπαϊκές αξίες, θιασώτες της οκάς κατά του ΕΚΑΣ, πανεπιστημιακό άσυλο ανιάτων ιδεών και άλλα τινά.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

tsipromerkelΟι Γερμανοί, λέει, δεν υποχωρούν στις παράλογες αξιώσεις τους για τη νιοστή αξιολόγηση, διότι κάτι τέτοιο δεν μπορούν να το κάνουν πριν από τις εκλογές τον Σεπτέμβριο. Δηλαδή; Θα φανούν στον γερμανικό λαό σκληροί έναντι των Ελλήνων, για να τους ψηφίσει, και μετά θα αλλάξουν θέσεις; Πανευρωπαϊκή αξία, η οποία οδηγεί τα βήματα όλων των πωλητικών και στην Ελλάδα και στη Γαλλία και στην Ολλανδία και παντού στην ΕΕ. Χωρίς αιδώ.

Ο Κούλης, λέει, συναντήθηκε με τον κ. Σόιμπλε και του ανέπτυξε το σχέδιό του για την έξοδο της Ελλάδος από την κρίση. Εμάς ρε Κούλη πότε θα μας το ανακοινώσεις το σχέδιο; Γιατί μας αφήνεις στο σκοτάδι; Δεν μας αφορά; Κι’ άλλη πανευρωπαϊκή αξία. Δεν κάνουμε του κεφαλιού μας. Παίρνουμε το «έχει καλώς» από τα αφεντικά και μετά σερβίρουμε το σχέδιο στο πόπολο την κατάλληλη για τα συμφέροντα του κώματος στιγμή. Άλλωστε, με σχέδιο μπήκαμε στο 1ο Μνημόνιο [λεφτά υπάρχουν], με σχέδιο μπήκαμε και στο 2ο [αναδιαπραγμάτευση 18 σημείων], με στρατηγικό σχέδιο μπήκαμε και στο 3ο το μακρύτερο [με ένα νόμο και ένα άρθρο καταργούμε τα Μνημόνια]. Και τώρα πάμε καρφωτοί για το 4ο [δεν θα υπάρξουν νέα μέτρα λιτότητας, δεν υποχωρούμε από τις αρχές μας], επειδή φταίνε οι προηγούμενοι που μας έφεραν εδώ και εμείς δεν μπορούμε παρά να συνεχίσουμε να κάνουμε αυτά που μας έφεραν ως εδώ. Μπορεί να λέγαμε «go back madame Merkel», αλλά δεν τρέχει και τίποτε να λέμε τώρα  «come back madame Merkel». Και η κυβίστηση πανευρωπαϊκή αξία. Ουάου!  

Δεξιοί τινές, άρα κατά τεκμήριον συντηρητικοί, επετέθησαν κατά του ΕΚΑΣ, το οποίο απέρριψε την πρόταση Gucci να μετατρέψει σε πασαρέλα το υπ’ αριθμόν 1 μνημείο της παγκόσμιας πολιτιστικής κληρονομιάς. Και επιχειρηματολογούσαν κατά του ΕΚΑΣ, οι λιγούρηδες, επειδή με την απόρριψη χάνουμε € 2 εκ., τα οποία προσέφερε ο Γκούτσης, για να ασελγήσει επί του Παρθενώνος. Τώρα που τα έχουμε ανάγκη τα φράγκα, τώρα που κόβουμε συντάξεις και το ΕΚΑΣ ρε φιλάρες; Ευτυχώς που αυτό το ΕΚΑΣ δεν μπορούμε να το κόψουμε. Ή, μήπως, μπορούμε; Και μετά ήλθε ο Γκούτσης και είπε: «εγώ δεν προσέφερα τίποτε». Ευτυχώς που διέψευσες την πληροφορία ότι προσέφερες € 2 εκ., διότι μπορεί και να έβαζαν το ΕΚΑΣ να αλλάξει γνώμη, για να μην το ξηλώσουν, όπως ξήλωσαν το ΕΚΑΣ. Ακλόνητες πανευρωπαϊκές αξίες, στις οποίες μένουμε πιστοί, όπως διακηρύσσει ο Πάκης.

Υπουργός τις δήλωσε με σοβαρότητα ότι η συμπολίτευση θα ψηφίσει τα μέτρα που απαιτεί η τρόικα, αλλά δεν θα τα εφαρμόσει. Αντίσταση ρε! Και μετά διερωτώνται στην κυβέρνηση γιατί δεν μας εμπιστεύονται οι δανειστές, ενώ γνωρίζουν άριστα ότι ο λόγος μας είναι συμβόλαιο. Λίρα 100 που έλεγαν οι παλαιότεροι!

Και μετά έγινε χαμός στη δίκη της ΧΑ. Πλακώθηκαν οι ακροδεξιοί με τους ακροαριστερούς και έγινε η δικαστική αίθουσα  γήπεδο Καραϊσκάκη ή λεωφόρος ή Τούμπα κ.λπ.  Εγώ γνωρίζω τούτο

«΄Αρθρο  116 Κώδικος Ποινικής Δικονομίας:

1. Κάθε  ποινικό δικαστήριο δικάζει αμέσως τα  αυτόφωρα πλημμελήματα και τα πταίσματα που  τελούνται  στο  ακροατήριό  του   κατά  τη  διάρκεια  της  συνεδρίασης,  αν  αυτά  υπάγονται  στην  αρμοδιότητα του καθ` ύλην δικαστηρίου  που  συνεδριάζει  ή  κατώτερου,   ακόμη  και  αν  ο  υπαίτιος  ανήκει  στη  δικαιοδοσία των στρατιωτικών  ποινικών δικαστηρίων……..
2.   Αν  το  δικαστήριο δεν είναι αρμόδιο να δικάσει αμέσως το  πλημμέλημα, ο δράστης συλλαμβάνεται και  παραπέμπεται  ……………..  στον αρμόδιο εισαγγελέα, ……..  Αν  όμως  ο  δράστης  είναι  δικηγόρος,  συνήγορος διαδίκου, η σύλληψη εκτελείται αφού ασκήσει τα καθήκοντά του  στη δίκη.

Το δικαστήριο, όμως, απεσύρθη και άφησε τους φουσκωτούς να πλακώνονται με τα ΜΑΤ, αντί να διατάξει τη σύλληψη των ταραξιών και να τους δικάσει αμέσως, τουλάχιστον προς παραδειγματισμό των ανεγκέφαλων και αποτροπή επανάληψης του φαινομένου. Εδώ δίνουμε τα ρέστα μας. Μιλάμε για ΤΗΝ πανευρωπαϊκή αξία. Ο νόμος και η τάξη στο φόρτε τους.

Και μια που μιλάμε για τη δίκη αυτή. Χρυσαυγίτης τις ρώτησε τη μάνα του Φύσσα «Πού είναι ο Παύλος;». Μπορεί να θεωρώ υπερβολές τις τιμές που έχει απονείμει ο Δήμος Κερατσινίου στον δολοφονημένο νέο [προτομή, ονομασία κεντρικής λεωφόρου], αλλά  το δοχείο νυκτός που εκστόμισε αυτή την κουβέντα πάει σβουριχτό για Νόμπελ σκατοψυχιάς. Ας προσέχουν, λοιπόν, αυτοί που συνθέτουν το 7,5% του εκλογικού σώματος και εκδηλώνουν στις δημοσκοπήσεις την προτίμησή τους στους απογόνους των ηττημένων του Β΄ Παγκοσμίου πολέμου.

Και τέλος, υπάνθρωποι καλλιτεχνίζοντες μουτζούρωναν [το λέμε και «ζωγράφιζαν graffiti»] κτήριο του Παντείου Πανεπιστημίου, ήτοι δημόσιο κτήριο, επειδή έτσι γούσταραν, για να εκτονώσουν τον καλλιτεχνικό τους οίστρο. Ο καθηγητής Α. Συρίγος τους επέπληξε, οπότε αυτοί οι εραστές της τέχνης με τις ευαίσθητες ψυχές τον ξυλοκόπησαν και τον έστειλαν στο νοσοκομείο. Τί ήθελες κ. καθηγητά μου και διέκοψες την καλλιτεχνική έκφραση των νέων και μάλιστα εντός του πανεπιστημιακού ασύλου των ανιάτων ιδεών της παπάρας και της αυθαιρεσίας; Πανευρωπαϊκή αξία και το άσυλο το πανεπιστημιακό, όπου διαδίδονται οι ιδέες και εκτονώνεται η μαλακία των ανάγωγων από κούνια επαναστατών του κώλου. Αλήθεια, αν τολμούσαν να μουτζουρώσουν τους τοίχους του σπιτιού τους, τί θα τους έκανε ο μπαμπάς τους;

Σώτος Ασταδιάλας.