Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Παληάνθρωποι.

Του Σωτηρίου Καλαμίτση.

palianthropiΕκλεκτός φίλος μού θύμισε προ ημερών την εφημερίδα «Παληάνθρωπος» που κυκλοφορούσε επί μία και πλέον εκατονταετία με την προμετωπίδα «Έχομεν μίαν αρχήν, να μην έχωμεν καθόλου αρχάς».

Θυμήθηκα τον πατέρα μου, ο οποίος δεν έβριζε ποτέ. Μόνο μία φορά  τον είχα ακούσει να χαρακτηρίζει «παληάνθρωπο» ένα δοχείο νυκτός. «Τώρα του κάνατε τη μούρη κιμά», μονολόγησα. Πολύ αργότερα συνειδητοποίησα πόσο βαρειά είναι αυτή η βρισιά και πόσο ουτιδανός πρέπει να ήταν εκείνος, τον οποίον είχε στολίσει μ’  αυτή την κουβέντα ο πατέρας μου.

Θυμήθηκα την κουβέντα τούτες τις μέρες που οι «αντιπρόσωποι του Έθνους» θα χειροκροτήσουν για μία ακόμη φορά εαυτούς μόλις ανακοινωθεί ότι 150+1 ψήφισαν «ΝΑΙ ΣΕ ΟΛΑ». Για να επιστρέψουμε, λέει, στην κανονικότητα. Ποιά να είναι, άραγε, η κανονικότητα; Ο άκρατος δανεισμός δια της εξόδου στις αγορές;  Δεν είναι κανονικότητα η υπερφόρτωση του Δημοσίου με αργόμισθους ημετέρους, όπως συνέβαινε πάντοτε; Η υπερφορολόγηση των αδυνάτων και τα χάδια στους δυνατούς δεν είναι κανονικότητα; Μα τη βιώνουμε αυτή την κανονικότητα δεκαετίες τώρα και συνεχίζουμε αταλάντευτα.

kke.antartisΤον Μάιο του 2010 ψήφισαν οι σοσιαλιστές [τρόπος του λέγειν] την επάνοδο στην κανονικότητα. Και μετά την ψήφισαν και οι κεντροδεξιοί με τους κεντροαριστερούς αντάμα τον Φεβρουάριο του 2012. Και μετά το ίδιο τον Δεκέμβριο του 2012. Και μετά όλοι αυτοί αντάμα με τους πρωτηφοραριστερούς τον Αύγουστο 2015 ανήμερα της Παναγίας οι θεομπαίχτες. Τώρα οι πρώτη φορά ριστεροί παλαμοκρούστες θα συγχαρούν μόνοι τους εαυτούς τους που θα έχουν διαπράξει άλλη μια μεγάλη απάτη για να επιστρέψουμε στην κανονικότητα, ενώ η κανονικότητα είναι εδώ.

Και θα καλέσουν τον συνταξιούχο με την ξανακομμένη σύνταξη να νοιώσει αγαλλίαση, επειδή το γειτονόπουλο ΘΑ τρώει τζάμπα στο σχολείο, καθότι άνεργος ο πατέρας του. Τον δικαιούχο επιδόματος ενοικίου να το επιστρέψει ως φόρο στον κυρ-Αλέκο που νοιάζεται για την κανονικότητα της καθημερινότητάς μας.   

Οι παληάνθρωποι! Έτσι και δεν βάλουν τάξη στο άναρχο τηλεοπτικό τοπίο, φίδι κολοβό που τους έφαγε!