Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το άφατο της μπαλαφάρας και άλλα τινά.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

mpalafasΩς μη φυσικός κάνω χρήση των κανόνων της λογικής και του απλού νόμου του Νεύτωνα περί βαρύτητος, για να εξηγήσω διάφορα φαινόμενα. Αυτός είναι ο λόγος που διερωτώμαι πώς είναι δυνατόν να σφηνώθηκε στο κεφαλάκι του μικρού Μάριου μία βολίδα  που έπεσε από ψηλά, επειδή, όπως λέγεται, εκεί στο Μενίδι πυροβολούν στον αέρα είτε για να γιορτάσουν τη μη προφυλάκιση ενός εμπλεκόμενου στη διακίνηση ναρκωτικών είτε για να ειδοποιήσουν τα δυστυχή πρεζόνια ότι αφίχθη φρέσκο πράμα πρώτης ποιότητος και πρέπει να σπεύσουν για τη δόση τους δίκην ελληνικής κυβερνήσεως που την ειδοποιούν για το νέο γιδογκρούπ. Μία βολίδα που πορεύεται προς τα ύψη λαμβάνει κάποια στιγμή την άγουσα προς το έδαφος με σαφώς μειωμένη τη διατρητική ισχύ της. Αν πέσει πάνω σε ψευδάργυρο, θα προκαλέσει βαθούλωμα. Αν πέσει πάνω σε γυαλί, θα το ραγίσει ή θα το σπάσει. Αν πέσει στο κρανίο ενός μικρού παιδιού, θα του προκαλέσει σοβαρή εκδορά, αλλά δεν είναι δυνατόν να σφηνωθεί στο κρανίο του προκαλώντας θανατηφόρο τραύμα.  Απλά πράγματα.

Κι’ έτσι ανακαλύψαμε και το άβατο του Μενιδίου μετά το άβατο του Αγίου Όρους, των Εξαρχείων και των Ζωνιανών. Μίας περιοχής, όπου τη νύχτα φωλιάζει ο τρόμος με τις συμμορίες των Ρομά, πρώην γύφτων, ή αθίγγανων επί το ευπρεπέστερον, να εκφοβίζουν τους πάντες και να πλουτίζουν από το ναρκεμπόριο. Μίας περιοχής, την οποία δεν τολμούν να εκκαθαρίσουν οι πολιτικοί, για τα ψηφαλάκια λέγεται, αλλά ίσως και για ίδιον οικονομικό όφελος λέω εγώ. Αλήθεια, τί έγινε με εκείνο το container  στην πλατεία Εξαρχείων; Εντοπίσθηκε ο αρμόδιος για το ξήλωμά του;   

Ο κ. Μπαλάφας χαρακτήρισε «στραβή» το τραγικό περιστατικό του θανάτου του μικρού Μάριου στο Μενίδι. Τόσο απλά. Όσο απλά έλεγε προ των εκλογών της 25.01.2015 ότι θα μειώσει ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση τις εξοπλιστικές δαπάνες, για να ερωτηθεί «Και με τους απέναντι τι θα γίνει;»  και να απαντήσει εξ ίσου αφ-οπλιστικά, καθότι περί όπλων η συζήτηση, «θα το ρισκάρουμε». Και δήλωσε αργότερα, φυσικά, ότι η δήλωσή του παρερμηνεύθηκε. Μόνον ο κ. υπουργός κατέχει την ελληνικήν. Όλοι οι άλλοι αδυνατούμε να καταλάβουμε τα υψηλά νοήματά του.   

Το άβατο, λοιπόν, στο Μενίδι και το εμπόριο ναρκωτικών μονοπώλησαν την επικαιρότητα. Έτσι, υποβαθμίσθηκε η είδηση ότι ο Γκίκας Χαρδούβελης απηλλάγη από το δικαστήριο για μη υποβολή δήλωσης «πόθεν έσχες», επειδή δεν το εγνώριζε ότι όφειλε να υποβάλει. Ουδείς του το είχε πει του παιδιού. Αυτού που έβγαζε τα λεφτά του στο εξωτερικό λίγα-λίγα, όπως κάθε κοινός θνητός, επειδή ως υπουργός Οικονομικών φοβόταν ότι θα τα χάσει, αν παρέμεναν στην Ελλάδα.  Όπως είχεν απαλλαγεί και η Ντόρα, επειδή από αμέλεια και όχι εκ δόλου είχε παραλείψει  να περιλάβει το ευτελές ποσό του $ 1 εκ. στη δήλωσή της. Όπως απηλλάγη και ο Σταθάκης και τόσοι άλλοι.     

Για το άβατο της Βουλής και της κυβέρνησης, όπου ανθεί το εμπόριο διορισμών που εκμαυλίζει συνειδήσεις και αναπαράγει την ιδιοτέλεια, τον κομματισμό, τους συνταξιούχους των 40 ή 50 ετών που επιτρέπεται, αν και συνταξιούχοι, να εργάζονται, τον ωχαδερφισμό και την ακατάσχετη μπουρδολογία δεν γίνεται λόγος. Έχει γίνει ρουτίνα και δευτέρα φύσις για τον Έλληνα που τα προσπερνάει όλα αδιαφορώντας για το αν θα γίνουμε ποτέ κράτος.

Άκουγα προχθές στην εκπομπή των Μπογιόπουλου-Κοττάκη συνάδελφό τους να διηγείται πως είχε έλθει το 2011 ομάδα Γάλλων ειδικών, για να βοηθήσουν στο στήσιμο μιας σωστής δομής των δημοσίων Υπηρεσιών. Η εν λόγω ομάδα διαπίστωσε ότι στο γραφείο του πρωθυπουργού δεν υπάρχει σταθερό υπαλληλικό προσωπικό, αλλά κυρίως δεν υπάρχει Αρχείο.

Δηλαδή, παραλαμβάνει ένας πρωθυπουργός από τον άλλο, αλλά δεν υπάρχουν χαρτιά που να δείχνουν τι και πώς έκανε το Α ή το Β ο προηγούμενος. Άλλη παρατήρηση ήταν ότι δεν υπάρχει συντονισμός, ώστε οι πρωθυπουργικοί σύμβουλοι να παρακολουθούν την εκτέλεση των πρωθυπουργικών οδηγιών από τους υπουργούς. Και μετά σου λένε  ότι το κράτος έχει συνέχεια. Και Μπαλαφάρες έχει και ένα ιδιόμορφο άβατο έχει: εκείνο του πρωθυπουργικού γραφείου, στο οποίο εισέρχεται ο νέος πρωθυπουργός, αλλά δεν μπορεί να ξέρει πώς λειτουργούσε ο προκάτοχός του.   

Και καπάκι ο υπουργός κ. Βελουχιώτης-Σπίρτζης δακρύων και πάλι, όπως τότε που παρέδιδε τα 14 αεροδρόμια,  ζήτησε από την Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου να εφαρμόσει τον νόμο, ώστε οι διάφοροι ανεγκέφαλοι επιστήμονες να μην τρομοκρατούν τον κόσμο μιλώντας για νέους επικείμενους σεισμούς. Δηλαδή; Τί να κάνει η κ. Εισαγγελεύς; Να καλέσει τους σεισμολόγους να τους εξηγήσει ότι οι απόψεις που εκφράζουν δεν είναι επιστημονικές και να μην τις επαναλάβουν; Κι’ αν αυτοί επιμένουν επιστημονικά, να τους ασκήσει δίωξη για διάδοση ψευδών ειδήσεων και να τους περάσει αυτόφωρο; Κι’ αν προσέλθουν στη δίκη σεισμολόγοι που θα επιβεβαιώσουν τις απόψεις των κατηγορουμένων; Προφανώς ο κ. Βελουχιώτης- Σπίρτζης, κηδόμενος των συμφερόντων και της νιρβάνας του λαού, δεν μπορούσε να δηλώσει ότι αυτά που λένε οι σεισμολόγοι είναι βλακείες και κατέφυγε στη γνωστή επικοινωνιακή μέθοδο. Έστειλε ένα έγγραφο στην Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, το περιεχόμενο του οποίου έγινε είδηση,  και καθάρισε. Αφού το ‘πε ο υπουργός, ποιος τους χέζει τους σεισμολόγους;

Δ-Ε-Ν  Υ-Π-Α-Ρ-Χ-Ο-Υ-Μ-Ε σε ξαναλέω!