Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Χάνος, ο Αμίρ και οι άμοιροι - Διχασμένη και ανοργάνωτη πολιτεία.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

vromaeiΟ Χάνος Κλασμένος είχε ζητήσει την παραίτηση Μουζάλα, επειδή ο τελευταίος είχε αποκαλέσει τα Σκόπια εν τη ρύμη του λόγου του «Μακεδονία». Τελικά ο Μουζάλας δεν παραιτήθηκε και ο Χάνος ρούφηξε το αυγό του. Η καρέκλα δεν του επιτρέπει να το παίζει πατριώτης, εξ ου και ακολουθεί την ατζέντα της κερα-Τασίας. Αυτός είναι και ο λόγος που κάθισε στ’ αυγά του [ή μήπως στα τέσσερα;], όταν ο Αντιπρόεδρος της τουρκικής κυβέρνησης μίλησε χθες στη Θράκη μας αποκαλώντας την εκεί μουσουλμανική μειονότητα «τουρκική» και τα Σκόπια «Μακεδονία».  

Προχθές ανεγκέφαλοι τινές, εις ένδειξιν αχαλίνωτου αυνανισμού, πέταξαν πέτρες στο σπίτι του μικρού Αφγανού, ο οποίος είχε κληρωθεί  να σηκώσει τη σημαία του σχολείου του  με βάση το νέο «αξιοκρατικό» σύστημα του υπουργού-τζόκερ, αλλά τελικά δεν τη σήκωσε και ορθώς. Παραθέτω σημείωμα συμπατριώτου τινός ονόματι Μάκης Ρούσσος:

«Ο Αμίρ σε άπταιστα Αφγανικά δήλωσε στον STAR πολύ λυπημένος που δεν του έδωσαν την σημαία- τρόπαιο που κέρδισε στην κληρωτίδα, αλλά του έδωσαν να κρατήσει μια πινακίδα! Την λύπη κι αγανάκτησή της εξέφρασε και η μητέρα του, σε επίσης άπταιστα Αφγανικά, μιας και κανείς τους δεν μιλά και δεν καταλαβαίνει Ελληνικά!

Για να δείξει την πρόοδό του ο 11χρονος μαθητής Αμίρ, κατάφερε να συλλαβίσει μπροστά στις κάμερες στα ελληνικά, τρεις λέξεις! εεεενααααα δύυυυυο, τρρρίααααα! Στο σχολείο ξανάγινε κλήρωση και αυτή την φορά κληρώθηκε ένας Αλβανός που παρέλασε με την ελληνική σημαία, τιμώντας τους Έλληνες που νίκησαν τους παππούδες του μικρού Αλβανού στο ΕλληνοΑλβανικό Μέτωπο!

Ο διευθυντής και οι δάσκαλοι θα τιμωρηθούν για την πράξη τους, δήλωσε ο Υπουργός απαιδείας που κατάργησε και την αριστεία για να μην νοιώθουν μειονεκτικά τα ξύλα απελέκητα και να τιμωρούνται οι επιμελείς μαθητές!

Όλη η οικογένεια του Αμίρ, μένει στην Αθήνα, σε σπίτι νοικιασμένο από την Υπατη Αρμοστεία, με πληρωμένα φως, νερό, τηλέφωνο, και 400 ευρώ τον μήνα κατ΄ άτομο από το Ελληνικό κράτος! Ο Αμίρ δηλαδή μόνος του αμείβεται από το ελληνικό κράτος με περισσότερα χρήματα απ όσα παίρνει ως σύνταξη όλη η οικογένεια του αδικοχαμένου χειριστή της Πολεμικής μας Αεροπορίας που μένει εδώ στην πόλη μου!

Προφανώς ο Αμίρ και η οικογένειά του πρέπει να νοιώθουν πολύ θυμωμένοι για αυτή την αφιλόξενη χώρα που αρνείται να τους παραχωρήσει τα ΙΕΡΑ ΚΑΙ ΟΣΙΑ ΤΗΣ ως τρόπαιο!

Και ο δημοσιογράφος του STAR συμφώνησε με την μητέρα που θεώρησε δικαίωμά τους πως οφείλουμε στον 11χρονο αγράμματο κι ανιστόρητο στην ελληνική παιδεία Αμίρ, να του δώσουμε την σημαία τρόπαιο την 25η Μαρτίου για να επανορθώσουμε!

Κι έτσι στην επέτειο της παλιγγενεσίας μας από τον Μουσουλμανικό ζυγό, την Ελληνική μας σημαία με τον σταυρό θα την σηκώσει περήφανα ως τρόπαιο κλήρωσης ο μικρός Μουσουλμάνος που δεν ξέρω πόσο περήφανοι θα είναι οι δικοί του παππούδες! ΄Οσο για τα Ελληνάκια μας, που δεν είναι σίγουρο πως έχουν όλα τους, φως νερό τηλέφωνο, φαγητό και σπίτι, δεν θα δουν σημαία ούτε στον ύπνο τους, αφού οι γονείς τους άφησαν την Πατρίδα έρμαιο στον κάθε ανθέλληνα πολιτικό τυχοδιώκτη να την κακοποιεί, να ευτελίζει και βιάζει ατιμώρητα τα Ιερά και ΄Οσια των Ελλήνων» .

Αυτό είναι, λοιπόν, το θέμα των ημερών. Η κερα-Τασία και οι συν αυτή άνοιξαν τα σύνορα, καθότι πονόψυχοι. Πλημμυρίσαμε από λαθρομετανάστες ως κέντρο διερχομένων που είμαστε μέχρι που οι «εταίροι» μας έκλεισαν τα σύνορά τους και μείναμε με τους λαθρομετανάστες στο χέρι. Και το έργο συνεχίζεται. Και εισπράττουμε επαίνους για την ανθρωπιά μας, διότι  εμείς, στη συντριπτική πλειονότητα,  δεν είμαστε μαθημένοι και δεν θέλουμε να πνίγουμε  ανθρώπους. Έστω και με  μεγάλο κόστος μίας μεγάλης μερίδας του ελληνικού λαού που διαβιοί στα ανατολικά νησιά του Αιγαίου, επειδή η κυβέρνηση δεν παίρνει  από την ΕΕ τα κονδύλια που αυτή έχει διαθέσει για την φιλοξενία των παρανόμως εισερχομένων στην επικράτεια, όπως δήλωσε ο κ. Τίμερμανς.

Ερωτηθείς σχετικώς με την μη αξιοποίηση αυτών των κονδυλίων ο αρμόδιος υπουργός κ. Μουζάλας είπε «Ρωτήστε τον κ. Χαρίτση». Δεν μας είπε αν μίλησε σχετικώς με τον κ. Χαρίτση, αν του έριξε καμμιά χριστοπαναγία που δεν παίρνει τα κονδύλια κ.λπ. Ουδείς δημοσιογράφος, βεβαίως, ρώτησε τον κ. Χαρίτση. Διότι όλοι ασχολούνται με τον Αμίρ, το πλεόνασμα και τα δωράκια-επιδόματα που θα μοιράσει ο Αλέξης. Ο Αλέξης, ο οποίος όχι μόνον τουιτάρισε εις ένδειξιν συμπαράστασης για την οικογένεια των Αφγανών, αλλά τους τηλεφώνησε κιόλας. Ούτε αυτός, όμως, ούτε κάποιος υπουργός τουιτάρισε υπέρ της υπέργηρης που σιδέρωσαν κάτι καλόπαιδα λαθρομετανάστες και φυσικά ούτε της τηλεφώνησαν.  

Ας ασχοληθώ, όμως, τώρα με έναν Άμοιρο Έλληνα πολίτη και με τις ΣΔΙΤ.

Ως γνωστόν επεβλήθη, ορθώς, τέλος υπέρ του Δημοσίου για την περίπτωση που ένας διάδικος ζητεί αναβολή εκδίκασης της υπόθεσής του σε αστικό ή διοικητικό δικαστήριο. Το εν λόγω παράβολο μπορεί κανείς να το εκδώσει από το γραφείο του ηλεκτρονικώς με χρέωση του λογαριασμού του. Τυχαίνει, όμως, κάποιες φορές να μην έχει προλάβει να το κάνει, οπότε έρχεται αρωγός ιδιώτης τις, ο οποίος είναι εγκατεσημένος εντός  των χώρων  των δικαστηρίων και πουλάει ένσημα. Δίνεις στον ιδιώτη το αντίτιμο του παραβόλου πλέον ενός  μικρού ποσού για την υπηρεσία του και καθαρίζεις.

Χθες, όμως, συνέβη τούτο το εκπληκτικό: ο ιδιώτης για κάποιο  λόγο δεν μπορούσε να εκδώσει το παράβολο και έστειλε τον πολίτη σε έναν υπάλληλο των δικαστηρίων, δηλαδή δημόσιο υπάλληλο, ο οποίος τύπωσε το παράβολο και είπε στον πολίτη να πάει στον ιδιώτη. Ο ιδιώτης είπε στον πολίτη «μου δίνεις € 5 και πας και πληρώνεις το παράβολο στην τράπεζα». Ασθμαίνων πήγε ο πολίτης στην τράπεζα και πλήρωσε. Επιστρέφων στο δικαστήριο, όμως, αντελήφθη ότι κάτι δεν πήγαινε καλά. Γιατί πλήρωσε στον ιδιώτη € 5; Ποία υπηρεσία του προσέφερε; 

Πάει, λοιπόν, στον ιδιώτη και του ζητεί τον λόγο. Αφού τον εξυπηρέτησε δημόσιος υπάλληλος και πήγε ο πολίτης και πλήρωσε στην τράπεζα, γιατί εισέπραξε ο ιδιώτης €5; Αντιληφθείς ο ιδιώτης ότι τον έπιασαν στα πράσα προσφέρθηκε να επιστρέψει τα €5. Στο μεταξύ ο ιδιώτης είχε εισπράξει αρκετά πεντόευρα χωρίς να διαμαρτυρηθεί κανείς άλλος. Πώς το λέμε αυτό; Ατσιδισμό, αεριτζιδισμό, μαγκιά; Όχι. Το λέμε ΣΔΙΤ. Σύμπραξη Δημόσιου και Ιδιωτικού Τομέα. Κατά τα λοιπά μεταρρυθμιζόμεθα και εισπράττουμε τα συγχαρητήρια των δανειστών μας.