Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πού Τσε ρε! Εδώ Алексе́й!

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

tsipras.grafioΔεν ξεσκονίζω το γραφείο μου για φωτογραφία, είπε ο λαοπρόβλητος Πρωθυπουργός. Βρήκε την ευκαιρία να την πέσει στον Κούλη, όταν ο τελευταίος του μίλησε για το σποτάκι το σχετικό με το κοινωνικό μέρισμα, όπου πρωταγωνιστεί και το κουτί με τα πούρα στο δεξιό μέρος του γραφείου του Αλέξη. Πρόκειται για δώρο είπε ο πρωθυπουργός. Άρα, κάποιος του δώρισε ένα πανάκριβο κουτί γεμάτο πανάκριβα πούρα, ο Αλέξης τον ευχαρίστησε και απίθωσε ανέμελα το κουτί κάπου στο γραφείο του, όπου το ξέχασε.

Για να δούμε τί γράφει αυτός ο αρχιψευταράς, ο ρουφιάνος, ο εγωπαθής, ο Νάρκισσος, ο αλαζόνας ο Γιάνης στο απαίσιο βιβλίο του «Adults in the room».

Βρισκόμαστε λίγο πριν ο Ντράγκι κλείσει τις τράπεζες στην Ελλάδα. Ο Γιάνης προτείνει την εφαρμογή τού από καιρό έτοιμου σχεδίου που είναι: μετάθεση κατά 2 χρόνια της αποπληρωμής των δύο επόμενων δόσεων Ιουλίου και Αυγούστου και εφαρμογή του παράλληλου συστήματος πληρωμών σε ευρώ. Και περιγράφει ο Γιάνης:      

«Ο Δραγασάκης αντιτάχθηκε στην πρότασή μου με πρωτόγνωρη ζέση και ταχύτητα. Την απέρριψε ως επικίνδυνη μεγαλοστομία χρησιμοποιώντας μία ελληνική λέξη που υποδηλώνει βρυχηθμό λιονταριού. «Βάζω βέτο», είπε. «Προτείνω να μην αντιμαχόμεθα τον Ντράγκι, αλλά να προχωρήσουμε μαζί του συναινετικά».

Ουδείς άλλος μίλησε. Όλοι κοίταζαν τον Αλέξη. Περπάτησε μέχρι το προεξέχον παράθυρο καπνίζοντας ένα πούρο, συνήθεια που είχε αποκτήσει τελευταία. Ύστερ’ από λίγο στράφηκε προς το μέρος μου, κοντοστάθηκε και είπε «Θα κάνουμε ό,τι λέει ο Δραγασάκης, Γιάνη». Κοίταξα γύρω μου στην αίθουσα, για να διαπιστώσω πως μόνον ο Ευκλείδης ήταν με το μέρος μου. Ανήκα στη μειοψηφία των δύο».