Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Θέλει ογκόλιθο ήθους για να μετακινηθεί αυτός ο βράχος ρε Μαρκουλάκη!

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

arkas.psemataΩραίος ο  λόγος σου στο συνέδριο της ΝΔ, αν εξαιρέσουμε τις φράσεις, με τις οποίες επεδόθης σε γλωσσόλουτρο του Κούλη. Δεν είναι δα και ο πεφωτισμένος.

Σου θυμίζω:

- Δασάρχης με καταθέσεις € 114 εκ.
- Αειθαλές άρθρο 86 στο Σύνταγμα, για να κλέβουν ατιμωτηρί οι πωλητικοί.
- Άρνηση άρσης της ασυλίας βολευτών που ασχημονούν.
- Δεκάδες δημόσιο λειτουργοί στα πράσα για χρηματισμό πέφτουν στα μαλακά.
- Γιατρός φακελάκιας επανέρχεται στο πόστο του, επειδή, όλως παραδόξως, δεν συγκροτήθηκε εντός έτους του Πειθαρχικό Συμβούλιο, όπως ορίζει ο νόμος.
- Ο δικηγόρος Μαντζουράνης, ΓΓ του ΥπΣυμβουλίου της πρώτης κυβέρνησης ΠΑΣΟΚ, κολλητός του Κοσκωτά, καταδότης του ευεργέτη του, στα μέσα και στα έξω με τον διαγωνισμό για τις τηλεοπτικές άδειες.
- Ο μέγας καθηγητής Μητρόπουλος μας διδάσκει ακόμη αντιΜνημόνιο, ο υπεξαιρέτης αμοιβής συναδέλφων του.
- Ο εντιμότατος Αντώνιος Κάντας που άρπαξε μίζα € 11,4 εκ. μας καλεί ανερυθρίαστα να αναλογισθούμε πόσα πήραν οι άλλοι που είχαν αποφασιστική αρμοδιότητα, όταν αυτός πήρε τόσα χωρίς να έχει αποφασιστική αρμοδιότητα.
- Ο Άκης, ο Γιάννος, η Βίκυ, ο Τάκης, ο Λάκης, ο Μάκης και χιλιάδες άλλα μικρά και μεγάλα παιδιά.
- Με φωτογραφικές διατάξεις μεταθέσεις, μετεγγραφές, αποσπάσεις, διορισμοί και ο Αλαίκσοις πνέει μένεα κατά του Κούλη, ο οποίος κάνει πως δεν θέλει να μονιμοποιηθούν οι συμβασιούχοι.
- Ο αρχισυνδικαληστής της ΔΕΗ που κατεβάζει διακόπτες, όποτε γουστάρει, μπουκάρει στο γραφείο του Διοικητή και τον προπηλακίζει, ενώ ο Διοικητής κάθεται σαν κότα.
- Το Δημόσιο δεν θέλει να εκμεταλλευθεί 72.000 ακίνητα. Προτιμά να πληρώνει ενοίκια στους κολλητούς, για να στεγάζει τις Υπηρεσίες του, αλλά και να ξεπουλά ακίνητα που στεγάζουν  Υπηρεσίες του με την υποχρέωση να τα νοικιάσει από τους αγοραστές.
- Η κερα-Τασία άνοιξε τα σύνορα, για να λιάζονται οι λαθρομετανάστες στες πλατέες και μετά να φεύγουν προς Δυσμάς, μέχρι που έκλεισαν τα σύνορά τους οι κακοί εταίροι και μας κατσικώθηκαν οι λάθρο εδώ, ώστε να εκλιπαρούμε για την αλληλεγγύη των εταίρων, τους οποίους δεν είχαμε προειδοποιήσει ότι δεν μπορούμε πια να φυλάττουμε τα θαλάσσια σύνορά μας.
- Θαλασσοδάνεια σε κολλητούς και ΜΜΕ, εξάλειψη αξιοποίνου για τραπεζίτες.
Και κάπου στην άκρη ένας κουλουρτζής που τρώει βαρβάτο πρόστιμο, επειδή δεν διαθέτει άδεια μικροπωλητού, ώστε να μην τολμήσει να ξανακάνει αθέμιτο ανταγωνισμό στις πολυεθνικές, και μια άνεργη μάνα που καταδικάζεται για κλοπή δύο φιαλών γάλακτος, για να ταΐσει τα παιδιά της. Ο νόμος γαρ. Και στο βάθος ο Ρουβίκωνας, οι αντιεξουσιαστές, οι σημαιοκάφτες, οι αρνητές των δεινών του έθνους, οι ΜΚΟ, οι συλλογικότητες του κώλου και όλο το κακό συναπάντημα.

Και χιλιάδες άλλα, ων ουκ έστιν αριθμός. Σπαρμένος ο δρόμος με όλα τούτα μέχρι την κορυφή και το χείλος του γκρεμού. Κι’ είναι κι’  ανηφορικός ρε Μαρκουλάκη αυτός ο ρημάδης ο δρόμος.

Σίσυφος