Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ελληνική Μπανανία, τζάμπα μάγκες, κατάντια και ο ανελέητος αυνανισμός ως κανονικότητα.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

profitis.arkas1] Ο Χάνος Κλασμένος, για να δείξει πως είναι ατρόμητος, δήλωσε στην Εισαγγελέα Διαφθοράς κ. Τουλουπάκη ότι θα πάει να καταθέσει και παραιτείται κάθε ασυλίας κ.λπ. Γιατί ρε μάγκα; Πόθεν προκύπτει  ότι τυγχάνεις κάποιας ασυλίας ως υπουργός-μάρτυς; Το άρθρο 215 του Κώδικος Ποινικής Δικονομίας ορίζει:

«Αρθρο 215.- 1. Ο πρόεδρος και οι αντιπρόεδροι της Βουλής,  οι  υπουργοί και οι αρχιερείς εξετάζονται στην κατοικία τους, και η ένορκη  κατάθεσή  τους  διαβάζεται  στο  ακροατήριο. Αν  όμως πρόκειται για  κακούργημα, είναι δυνατό να κληθούν  να  εμφανιστούν  στο  ακροατήριο, οπότε εξετάζονται πρώτοι, κατόπιν μπορούν να αποχωρήσουν, εκτός αν το  δικαστήριο διατάξει διαφορετικά. Τα παραπάνω πρόσωπα μπορούν να παραιτηθούν από αυτά τα πλεονεκτήματα.»

Άρα!            

file.novartis2] Η πρεσβεία των ΗΠΑ έστειλε την 03.12.2017, στην αυτή Εισαγγελέα, απόρρητα έγγραφα με τη ρητή δήλωση ότι τα έγγραφα αυτά δεν μπορούν να χρησιμοποιηθούν χωρίς ρητή άδεια του FBI. Ζητήθηκε και δόθηκε η άδεια ή απλώς έγιναν τα έγγραφα φέιγ βολάν, επειδή εδώ είναι Βαλκάνια;  

3] Επειδή σε σχέση με το σκάνδαλο Novartis οποιοδήποτε αδίκημα διαπραχθεν από υπουργό έχει παραγραφεί ελέω άρθρου 86 Συντάγματος, αναμένω, μόλις διαπιστωθεί η παραγραφή και επιστραφεί η δικογραφία στη Δικαιοσύνη για τη δίωξη των μη υπουργών, να ζητήσουν οι εμπλεκόμενοι, καλώς ή κακώς, υπουργοί να συσταθεί η Επιτροπή του άρθρου 86§5 του Συντάγματος, οπότε θα αποδειχθεί αν είναι ένοχοι ή όχι.

Άρθρον 86§5 Συντάγματος

«5. Αν για οποιονδήποτε άλλο λόγο, στον οποίο περιλαμβάνεται και η παραγραφή, δεν περατωθεί η διαδικασία που αφορά δίωξη κατά προσώπου που είναι ή διετέλεσε μέλος της Κυβέρνησης ή Υφυπουργός, η Βουλή μπορεί, ύστερα από αίτηση του ίδιου ή των κληρονόμων του, να συστήσει ειδική επιτροπή στην οποία μπορούν να μετέχουν και ανώτατοι δικαστικοί λειτουργοί για τον έλεγχο της κατηγορίας.»

4] Το σκάνδαλο στην υγεία δεν πρέπει να αποκαλείται «σκάνδαλο Novartis», αλλά «σκάνδαλο Υγείας». Αποτελεί πανθομολογούμενο, αλλά δυσαπόδεικτο, γεγονός το φαγοπότι στον τομέα της Υγείας. Κι’ όταν κάτι δεν μπορείς να το αποδείξεις, δεν υπάρχει. Εγώ θα διηγηθώ δύο περιστατικά:

- έτος 1986 στο γραφείο του Διοικητή μεγάλου δημόσιου νοσοκομείου. Μόλις έχει αναδειχθεί ο μειοδότης  για την προμήθεια ενός ιατρικού μηχανήματος αξίας 20.000.000 δραχμών. Ακολουθεί ο εξής διάλογος μεταξύ του διοικητή και του αντιπροσώπου της προμηθεύτριας εταιρείας:

Α: θέλω να μου δώσετε έναν τραπεζικό λογαριασμό σας
Δ: γιατί;
Α: να σας βάλω 3.000.000 δρχμ.
Δ: ο λόγος;
Α: έτσι είθισται  κ. Διοικητά
Δ: καλά, ελάτε αύριο στις 11:00 και τα λέμε.

Την επομένη:

Δ:  μπορείτε να μου πείτε πόσο κοστίζουν αυτά; [δίνει στον αντιπρόσωπο ένα χαρτί με τα στοιχεία 5 εξαρτημάτων ιατρικών μηχανημάτων]
Α: μισό λεπτό να πάρω ορισμένες πληροφορίες [περνούν 5΄]. 4.000.000 δρχμ. συνολικά.
Δ: αντί του λογαριασμού μου θα δωρίσετε αυτά στο νοσοκομείο.
Α:  μα αυτά κάνουν 4 εκ.
Δ: τα 4 εκ. δεν εμπεριέχουν και αυτό που είθισται;
Α: εντάξει.

Ας πολλαπλασιάσουμε τώρα τα 3 εκ. με όποιον αριθμό θέλουμε.

-Έτος 1992. Σε δημόσιο νοσοκομείο πρέπει ο ασθενής να υποβληθεί σε ψηφιακή αγγειογραφία. Το μηχάνημα του νοσοκομείου, όμως, βρίσκεται εκτός λειτουργίας από έτους. Ξέρετε, μέχρι να συνταχθεί η απόφαση για την προκήρυξη του διαγωνισμού, να ολοκληρωθεί η προκήρυξη με τις προδιαγραφές, να δημοσιευθεί η προκήρυξη,  να ανοίξουν οι προσφορές, να εξετασθούν οι ενστάσεις κ.λπ. περνάει χρόνος.  Μεταφέρεται, λοιπόν, ο ασθενής στο ασθενοφόρο και με το ασθενοφόρο σε ιδιωτικό ψηφιακό αγγειογράφο. Προφανώς ο ιδιωτικός φορέας θα χρεώσει το Ταμείο του ασθενούς πολύ περισσότερο από όσο θα χρέωνε το νοσοκομείο και από τη χρέωση θα δώσει το κάτι τίς στον γιατρό του ΕΣΥ που έστειλε τον ασθενή στον ιδιωτικό φορέα.

Ας πολλαπλασιάσουμε τώρα με όποιον αριθμό θέλουμε την επί πλέον δαπάνη που θα πληρώσει το Ταμείο.       

Και να μην ξεχνάμε ότι κάποιος διοικητής του ΙΚΑ είχε το παρατσούκλι «ο κύριος 5%», διότι έπαιρνε το 5% των ποσών που χρέωναν τα ιδιωτικά εργαστήρια, στα οποία παρέπεμπαν τους ασθενείς  τα δημόσια νοσοκομεία, στα οποία εξαιρετικά συχνά ετίθεντο εκτός  λειτουργίας κρίσιμα μηχανήματα. Άσε που πολλά μηχανήματα έμεναν στα υπόγεια μέσα στις συσκευασίες τους επί μήνες ή και επί χρόνια, επειδή κατά περίεργο τρόπο ήταν πολύ απασχολημένος ή άρρωστος ο τεχνικός του προμηθευτή που θα  μπορούσε να τα θέσει σε λειτουργία.  

5] Να θυμηθούμε και μια άλλη πτυχή από το φαγοπότι της Υγείας; Όταν ο Νικήτας Κακλαμάνης ήταν Υπουργός Υγείας στην πρώτη κυβέρνηση Καραμανλή, σκέφτηκε και εφάρμοσε το εξής απλό: αντί να εφημερεύουν επί 24ώρου βάσεως 2-3 νοσοκομεία, όλα τα δημόσια νοσοκομεία θα λειτουργούν ως εφημερεύοντα μέχρι τη λήξη του κανονικού ωραρίου, στη συνέχεια δε μέχρι την επόμενη το πρωί θα εφημερεύουν 2-3. Το σύστημα κράτησε 2 μήνες, καθότι διαμαρτυρήθηκαν οι διευθυντάδες των κλινικών. Έτσι, επανήλθαμε στο παλαιό καθεστώς και ο Νικήτας έφυγε για τον Δήμο Αθηναίων.

6] Και πάνω στην αναμπουμπούλα παίρνει δεύτερη διήμερη άδεια ο ψυχρός αρχιδολοφόνος της 17Ν. Τον υποδέχθηκαν στην πύλη του Κορυδαλλού φίλοι με φιλιά και χειροκροτήματα. Ήταν και η συνήγορός του, ονόματι Κούρτοβικ, εκεί, η οποία έψεξε τους συγγενείς των δολοφονημένων που εξέφρασαν την οργή τους για την εν λόγω άδεια. Καθότι, όπως μας ενημέρωσε η εν λόγω κερία, θα πρέπει όλοι να μάθουμε να σεβόμαστε την κανονικότητα και κανονικότητα σημαίνει ότι οι συγγενείς των θυμάτων ορισμένων ενεργειών-πράξεων [όχι δολοφονιών] δεν δικαιούνται να ομιλούν, διότι κανονικότητα είναι ο νόμος και ο νόμος προβλέπει να παίρνουν οι στυγνοί δολοφόνοι άδειες, ώστε να συνηθίσουν και να ενταχθούν ομαλά στην κοινωνία. Δηλαδή; Υπάρχει περίπτωση να αποφυλακιστεί ο εν λόγω και να ζη ανάμεσά μας; Απλά πράγματα: κατά τον πελάτη και ο συνήγορος.