Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Περί «προσφυγικού» και άλλων τινών.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

avgianiΘριαμβολογούμε, λοιπόν, επειδή δεν θα αυξηθεί ο ΦΠΑ στα 5 νησιά του ανατολικού Αιγαίου που στενάζουν από το «προσφυγικό» [5 ή 6 μαζί με τη Λέσβο και τη Μυτιλήνη;] Από την άλλη, δεχθήκαμε την επιστροφή χιλιάδων «προσφύγων» που είχαν φθάσει στη Γερμανία μέσω της χώρας μας επί ημερών ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ. Εγώ, τώρα, γιατί δεν πρέπει να δεχθώ ότι έγινε παζάρι και επειδή ο go back madame Merkel είναι χωμένος στα βρακιά της Αγγέλας  και δεν μπορούσε να μην της κάνει το χατίρι, ζήτησε σε αντάλλαγμα το κάτι τις, για να μην φανεί εντελώς ξεβράκωτος;  

Το προσφυγικό, λοιπόν, οφείλεται στους πολέμους που συγκλονίζουν τη Μέση Ανατολή [για χάρη του πετρελαίου και προς προστασία του Ισραήλ, συμπληρώνω εγώ]. Το ανεκάλυψε επί τέλους και ο κύριος Μουζάλας. Αυτή είναι η αιτία. Το λαθρομεταναστευτικό πού οφείλεται;

Κανείς, πάντως, από όλους αυτούς που βγαίνουν στα ραδιόφωνα και στα κανάλια, για να επικροτήσουν την πωλητική Τσίπρα στο «προσφυγικό»  δεν θυμάται ορισμένα σημαδιακά πράγματα. π.χ.

- Ότι οι λαθρομεταναστευτικές ροές αυξήθηκαν επί Τσίπρα, με αποτέλεσμα να γίνει η χώρα μας  κέντρο διερχομένων 1.000.000 λαθρομεταναστών.
- Ότι  μέχρι την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ είχαμε φύλαξη των θαλάσσιων συνόρων, αλλά επί Τσίπρα ανακαλύψαμε ότι δεν είναι δυνατόν να  βάλουμε πασσάλους και να τα συρματοπλέξουμε.      
- Ότι η κερά-Τασία μάς έλεγε πως όλοι αυτοί που μπήκαν λαθραία στη χώρα λιάζονταν στις πλατείες και μετά εξαφανίζονταν και ότι αν δεν είχαμε εγκαταστάσεις για να τους υποδεχθούν, θα τους στέγαζε στο υπουργείο «της».
- Ότι ο Χάνος Κλασμένος είχε απειλήσει τους ευρωπαίους με αποστολή 1.000.000 τζιχαντιστών, αν δεν μας έκαναν τα κέφια.
- Ότι ο αυτός Χάνος είχε ψηφίσει την αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά την επομένη αποκάλεσε την αύξηση, άρα και την ψήφο του,  εγκληματική και αντισυνταγματική.
- Ότι η ΝΔ είχε προτείνει τρις με τροπολογία τη μη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά, αλλά οι ΣΥΡΙΖΑΝΕΛ δεν τη δέχονταν, προφανώς επειδή δεν το επέτρεπαν οι δανειστές μέχρι να ξαναστηθούμε στα τέσσερα με το προσφυγικό.
- Ότι χαρίσαμε το όνομα «Μακεδονία» στους Σκοπιανούς που έχουν κλείσει τα σύνορά τους, με αποτέλεσμα να κατσικωθούν εδώ 60.000 λαθρομετανάστες.
- Ότι είναι εντελώς περίεργο όλοι αυτοί οι «κατατρεγμένοι» εκ των πολέμων να έρχονται στη χώρα μας κατά κύματα  απολύτως συντεταγμένοι κατά δεκάδες ή και εκατοντάδες.
- Ότι οι λαθρομετανάστες προέρχονται από 48 διαφορετικές χώρες, ακόμη και από Λατινική Αμερική, οι περισσότερες των οποίων δεν είναι εμπόλεμες.
- Ότι όλως περιέργως ο δήμαρχος Καλύμνου τα βρήκε πέρυσι με τον δήμαρχο Αλικαρνασσού, ώστε να σταματήσουν οι προσφυγικές ροές από Αλικαρνασσό προς Κάλυμνο, ώστε να μην πλήττεται ο τουρισμός. Πώς τα κατάφερε ο Τούρκος δήμαρχος και σταμάτησε τις ροές;  Έδωσε κάποιο αντάλλαγμα στους δουλεμπόρους που θησαυρίζουν μεταφέροντας καραβάνια από κάθε γωνιά της γης;
- Ότι ο μέγας καθηγητής οικονομικών και βουλευτής Μάρδας ανεκάλυψε πως μπορούμε να αξιοποιήσουμε τους πρόσφυγες από τη Συρία που έχουν πολύ χρήμα, ώστε να το επενδύσουν στην Ελλάδα. Ναι αυτός που απεφάνθη ότι δεν θα κοπούν οι συντάξεις, αλλά μέρος των συντάξεων.

Αντί, λοιπόν, να απολογούνται που άνοιξαν διάπλατα τα σύνορα, για να μας έρχεται κάθε καρυδιάς καρύδι, δημιουργώντας, έτσι, άλλον ένα πονοκέφαλο για τον δοκιμαζόμενο ελληνικό λαό, θριαμβολογούν που πέτυχαν τη μη αύξηση του ΦΠΑ στα νησιά με αντάλλαγμα την επανεισδοχή στη χώρα χιλιάδων λαθρομεταναστών. Και παρά ταύτα παίρνουν 18-20% στις δημοσκοπήσεις, επειδή μερικοί πίστεψαν ότι την 21.08.2018 βγαίνουμε από τα Μνημόνια.

Για να δούμε, όμως, τί λέει ο Γιάνης  που κάτι παραπάνω ξέρει:

Α]  «Δεν ξέρω για ποιον Αύγουστο μιλάτε. Για το 2018 δεν υπάρχει καμία πιθανότητα να βγούμε από τα μνημόνια, ίσως το 2060. Ο κ. Βίζερ είπε κάτι πολύ ξεκάθαρο. Δεν υπάρχει πιθανότητα εξόδου της ελληνικής κυβέρνησης από τα μνημόνια. Η καθαρή έξοδος θα γίνει μόνο όταν θα έχει αποπληρωθεί το 75% του χρέους απέναντι στον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Στήριξης και γενικότερα στην τρόικα. Από το πρώτο μνημόνιο μπήκαμε σε μια δουλοπαροικία χρέους. Ο μόνος τρόπος για να πάψει να υπάρχει είναι να γίνει αναδιάρθρωση του χρέους. Η κυβέρνηση ήδη δεν μιλάει για αναδιάρθρωση του χρέους, μιλάει για ελάφρυνση χρέους. Αυτό δεν είναι τίποτε άλλο από ένα επικοινωνιακό τέχνασμα για να παραδεχθεί ουσιαστικά ότι δεν πρόκειται να γίνει κούρεμα, απομείωση του χρέους. Αυτό που θα γίνει είναι άλλη μια ευκολία πληρωμών. Αυτό σημαίνει μια επιμήκυνση, δηλαδή τα επόμενα χρόνια να πληρώνουμε λιγότερα κάθε χρόνο, χωρίς να μειώνεται το χρέος, με μετάθεση των πληρωμών στο μέλλον. Γι’ αυτό σας μίλησα για το 2060. Ουσιαστικά επεκτείνουν τη δουλοπαροικία της χώρας. Ο όρος για να γίνει η μετάθεση των πληρωμών από τα επόμενα χρόνια στο βαθύ μέλλον, είναι νέα μέτρα, τα οποία θα μπορούν να παίρνουν κατά το δοκούν οι επιτηρητές».

Β] «Πρέπει να τα βάψετε μαύρα για την έκδοση του επταετούς ομολόγου. Ένας πτωχευμένος, ο οποίος βγαίνει στις αγορές και δανείζεται ακόμη περισσότερα ποσά, όταν δεν έχει δυνατότητα να αποπληρώσει τα προηγούμενα, μ’ ένα απαράδεκτα υψηλό μη βιώσιμο επιτόκιο 3,5%, όταν η ανάπτυξή μας είναι στο μηδέν, σημαίνει ότι το βουνό του χρέους μας αυξάνεται κατά 3,5%, ενώ το βουνό των εισοδημάτων μας συνολικά δεν αυξάνεται, αυτό είναι λόγος να θρηνούμε. Η λύση είναι μια: αναδιάρθρωση του χρέους. Είναι έγκλημα ότι δανείζεται το Ελληνικό Δημόσιο με επιτόκιο 3,5% χωρίς ουσιαστική αναδιάρθρωση χρέους».

Και μέσα στην αναμπουμπούλα και την αλλοπρόσαλλη πωλητική που ακολουθούν, ανακαλύπτουν οι κυβερνώντες  σχέδιο αποσταθεροποίησης της χώρας και ανατροπής του πολιτεύματος δι’  αποστασίας, ώστε να πέσει η λαοπρόβλητη κυβέρνηση.  

Τα γράφει ωραία ο Καμπουράκης https://www.liberal.gr/arthro/210680/apopsi/d-kampourakis/otan-to-maximou-zilepse-ton-marantona.html

Houston we got a big problem!