Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η δικτατορία των αμετροεπών μικροτήτων.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

mikrotitesΟ ΠτΔ Πάκης ο Άσπιλος τίμησε με την παρουσία του τον εορτασμό των 150mikrotites2 χρόνων από τη γέννηση του ποιητή και πεζογράφου Κώστα Κρυστάλλη. Εγώ τον θυμάμαι τον Κρυστάλλη από τα κείμενά του που διάβαζα στα βιβλία του Δημοτικού. Οι νέοι της εποχής μας έχουν ακούσει, άραγε, το όνομά του ή γνωρίζουν μόνον τον Μάριο Χάκκα και τα λογοτεχνήματα του παιδόφιλου αξιωματούχου του ΟΗΕ;

https://makpress.blogspot.com/2018/04/blog-post_737.html

Και τί σκαρφίστηκε ο μπαγάσας ο ΠτΔ να μας πει στη σύντομη ομιλία του. Μας μίλησε για τη «δικτατορία των μετρίων» που αποτελεί, λέει, εθνικό κουσούρι. Και μόλις πρόφερε τις 3 μαγικές λέξεις, έκανε μία παύση, έγειρε ελαφρώς την κεφαλήν με ύφος από αινιγματικόν έως και περιφρονητικόν και αμέσως ηκούσθησαν χειροκροτήματα, τα οποία έφεραν δάκρυα στα μάτια του ΠτΔ.  Τί να ήθελε, άραγε, να πει;  Και ποιοί ήταν οι παλαμοκρούστες; Οι άριστοι;

Δάκρυσε ο ΠτΔ που τον χειροκρότησαν για την τεράστια ατάκα. Ίσως να ήταν και ανταμοιβή, επειδή αυτός βίον εν αριστεία έζησε. Περιτριγυριζόταν αδιαλείπτως από ομοίους του, αρίστους και μόνον. Ουδείς μέτριος παρ’ αυτώ. Και αρίστην οδοντοστοιχίαν άλλαξε αριστείας ένεκεν. Και ως άριστος σιγοντάρει τον ΣΦΥΡΙΖΑ στο ξεπούλημα της Μακεδονίας μας, ως άριστος παρακολουθεί τους αμετροεπείς δικτατορίσκους να μας λένε ότι οι συντάξεις δεν θα περικοπούν, έστω και αν ο κρατικός μηχανισμός  προετοιμάζεται για την περικοπή, ότι αυξήθηκε μεν το εξωτερικό δημόσιο χρέος κατά € 12 δισ., αλλά αυτό δεν έχει σημασία, επειδή το χρέος κατέστη βιώσιμο επί ημερών ΣΦΥΡΙΖΑ, τόσο βιώσιμο που για να πάρουμε την κόκα μας των  € 15 δισ. πρέπει να εξοικονομήσουμε από κάπου €28 εκ., τα οποία δεν είχαμε εξοικονομήσει μέχρι τώρα, ότι δεν είμαστε πια κότες στην εξωτερική πωλητική, καθότι ανεξάρτητον και κυρίαρχον κράτος, όταν δεν πρόκειται  για την τρόικα ή τις πΗΠΑ ή τον Ρουβίκωνα, ότι η Ρωσία μάς έχει ανάγκη περισσότερο από όσο  έχουμε εμείς  τη Ρωσία και λοιπές ουρανομήκεις παπάρες.   

Ας διαβάσουμε τον πνευματικό πατέρα του όρου «δικτατορία των μετρίων». Έλληνα επιστήμονα διαπρέψαντα εις το εξωτερικόν. Σιγά μην πρόκοβε εδώ.     

http://www.pronews.gr/epistimes/337374_koryfaios-ellinas-epistimonas-proeidopoiei-i-ellada-tha-hathei-mesa-se-50-hronia

Τί να πρωτογράψει κανείς. Ας θυμηθούμε μόνον τον παγκοσμίου φήμης αστροφυσικό Σταμάτη Κριμιζή. Βρέθηκε κάποιος κατά πολύ υπολειπόμενος του μετρίου Ν. Παππάς να αναρωτηθεί πώς συνέβη και ο Κριμιζής μυρίστηκε σε ελάχιστους μήνες τα λαμόγια του Διαστημικού Οργανισμού που ίδρυσε ο Παππάς για βόλεμα των  «ημετέρων» μετριοτήτων.

Δηλαδή, αν εγώ φέρω τον Ν. Καρανίκα ως ζωντανό παράδειγμα ζωντανού της δικτατορίας των μετρίων, θα φταίω; Ή τον Φωτίγκο τον ΑνΥπεθΑ και ΑνΥπόληπτο γενικώς; Ή τον Βερναρδάκη ή τον Παπαροτρύφωνα ή τον κυρ-Αλέκο και την κερα-Τασία ή τον Χάνο Κλασμένο ή τον Μάρδα ή …. Ατέλειωτος ο κατάλογος. Θέλει τόμους, για  να  χωρέσουν όλοι.    

Άσε μας ρε Πάκη.

Σώτος – δικτάτωρ κατά πολύ υπερτερών σε μετριότητα και του Ν. Παππά.