Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αθωράκιστη χώρα.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

parking.vitrinaΗ μέρα μου άρχισε χθες με την είδηση ότι Επιτροπή του ΕΦΚΑ έκρινε ενενηκοντούτιδα ασφαλισμένη ικανή προς εργασία. Δεν χρειάστηκα λεπομέρειες. Μάλλον θα ήταν δικαιούχος κάποιας σύνταξης ή επιδόματος αναπηρίας ή πρόνοιας κ.λπ. και την εξέταζαν κάθε λίγο και λιγάκι, μήπως και στην ηλικία της διαπιστωθεί ότι είναι υγιέστατη, εξ ου και μπορεί να εργασθεί. Σκέφτηκα μόνον, αν θα μπορούσε να συσταθεί στη Βουλή μια Επιτροπή με τη συμμετοχή ψυχιάτρων που θα εξετάσει τα μέλη της Επιτροπής, τα οποία έκριναν τη γραία ικανή προς εργασία.

Ακολούθησε η είδηση ότι τέως Αρχηγός της Πυροσβεστικής δήλωσε ότι η χώρα είναι αθωράκιστη. Τι λες ρε φιλάρα! Και τώρα μας το λες; Τώρα που έχεις εξασφαλισμένη τη συνταξούλα; Όταν προΐστασο του Σώματος και είχες διαπιστώσει ότι ηγείσαι ενός οργανισμού που δεν είναι σε θέση να προστατεύσει τη ζωή και την περιουσία των πολιτών, γιατί δεν παραιτήθηκες αηδιασμένος καταγγέλλοντας τους υπεύθυνους για την ανυπαρξία θωράκισης της χώρας; Θα είχες τότε προσφέρει τεράστια υπηρεσία στον τόπο. Θα είχες ταρακουνήσει τους μακαρίως καθεύδοντας και ίσως να μην είχαμε βιώσει την τραγωδία στο Μάτι. Ίσως, διότι τίποτε δεν είναι σίγουρο σ’ αυτόν τον τόπο, όπου η αξιοκρατία, η χρηστή διαχείριση των μόχθων του ελληνικού λαού και κάθε αυτονόητο εξακολουθούν να είναι ζητούμενα.  

Τα έχω ξαναγράψει αυτά https://taxalia.blogspot.com/2014/08/blog-post_721.html και μάλλον θα συνεχίσω να τα επαναλαμβάνω.

Άκουσα και το άλλο: τέως Αρχηγός της Πυροσβεστικής, δεν ξέρω αν είναι ο ίδιος που μίλησε για αθωράκιστη χώρα, έχει διορισθεί τεχνικός σύμβουλος αυτών που υπέβαλαν μηνύσεις για την απώλεια των δικών τους ή των περιουσιών τους στο Μάτι. Όποιος και αν είναι, θα έχει τώρα την ευκαιρία να επισημάνει στη Δικαιοσύνη τα κενά στην αντιμετώπιση κρίσεων. Αυτά που δεν φρόντισε ο ίδιος να καλύψει. Ελπίζω να τον περιλάβει η Δικαιοσύνη και αυτόν για τα δέοντα. Τα εγκλήματα τιμωρούνται και δια παραλείψεως τελούμενα.