Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο εντιμότατος κύριος Κυρίτσης.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

arkas.kolosΉταν το σωτήριον έτος 2012. Λίγες ημέρες πριν από τους Ολυμπιακούς Αγώνες του Λονδίνου. Πρώτη είδηση το «ρατσιστικό» tweet της πρωταθλήτριας του άλματος εις τριπλούν Βούλας Παπαχρήστου. 23 ετών τότε. Είχε γράψει, εξ αφορμής της εμφάνισης στη χώρα μας του ιού του Δυτικού Νείλου, ο οποίος θερίζει μέχρι και σήμερα: «Με τόσους Αφρικανούς στην Ελλάδα.. Τουλάχιστον τα κουνούπια του δυτικού Νείλου..θα τρώνε σπιτικό φαγητό!!!». Ήταν λογικό, λέει, να προκαλέσει αντιδράσεις το σχόλιο. Διάφοροι ανώνυμοι  χρήστες των σόσιαλ μύδια ξεσπάθωσαν και ζήτησαν την κεφαλήν τής Βούλας επί πίνακι. Και τότε ο τεράστιος Κούβελος, ναι αυτός που μαζί με τη Ντόρα είχαν ξεχάσει να δηλώσουν στο πόθεν αίσχος $1.000.000 και απηλλάγησαν δια βολεύματος, επειδή ήταν απλώς αμελείς, απέκλεισε τη Βούλα από τους Ολυμπιακούς. Και τιμωρήθηκε η Βούλα και με μερικά χρόνια  αποκλεισμού από διοργανώσεις. Τί κι’ αν ζήτησε συγγνώμη, κακώς κατά τη γνώμη μου, και από τους χορηγούς της.

Τί ζημιά να προκάλεσε, άραγε, στους χορηγούς που έβλεπαν τη διαφήμιση των προϊόντων τους να βουλιάζει; Έγραψε η Βούλα: «Ζητώ δημόσια συγγνώμη για το πραγματικά ατυχές και κακόγουστο αστείο που δημοσίευσα από τον προσωπικό μου λογαριασμό στο Twitter. Λυπάμαι και ντρέπομαι για τις αρνητικές αντιδράσεις που προκάλεσα, γιατί σε καμία περίπτωση δεν είχα σκοπό να θίξω κανέναν, ούτε να προσβάλλω τα ανθρώπινα δικαιώματα. Το όνειρό μου είναι συνδεδεμένο με τους Ολυμπιακούς Αγώνες και δε θα συμμετείχα σε αυτούς αν δεν σεβόμουν απόλυτα τις αξίες τους. Οπότε, δεν θα μπορούσα να πιστεύω σε διακρίσεις μεταξύ ανθρώπων και φυλών. Ζητώ συγγνώμη από όλους τους φίλους και συναθλητές που μπορεί να προσέβαλα ή να ντρόπιασα, την Εθνική Ομάδα Στίβου, καθώς και τους ανθρώπους και τις εταιρείες που στηρίζουν την αθλητική μου καριέρα και πορεία. Ακόμα, θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τον προπονητή μου και την οικογένεια μου».

athliosΑφήνοντας κατά μέρος τον αθλητισμό και τον πρωταθλητισμό και τη διασύνδεσή τους με τις δια των αθλητών διαφημιζόμενες εταιρείες [χορηγούς τις λέμε ελλείψει κρατικής μέριμνας], θα πω ότι η Βούλα δεν το έβαλε κάτω και μετά από 6 χρόνια τίμησε τα εθνικά χρώματα με την πρωτιά της στους Πανευρωπαϊκούς Αγώνες. Μόλις άκουσα ότι της έστειλε συγχαρητήρια ο ΠτΔ και ο πορδυπουργός μονολόγησα: να δεις που θα βγει κάποιος μαλάκας και θα αντιδράσει. Και βγήκε. Ο σκουλαρικάτος βουλευτής κ. Κυρίτσης έψεξε τον πορδυπουργό για τα συγχαρητήρια που έστειλε στην Ελληνίδα πρωταθλήτρια. Ο υπέρμαχος των δικαιωμάτων των λαθρομεταναστών και του Ρουβίκωνα, ο οποίος απεικονίζεται κατωτέρω εν ώρα ορκωμοσίας στη θέση της παραιτηθείσης Β. Κατριβάνου, άλλης μεγάλης προσωπικότητος. Με τα χέρια πίσω από την πλάτη ορκίστηκε ο τύπος. Άνετος εντελώς καθότι εξ Εξαρχείων ορμώμενος.

Και αργότερα εξαπέλυσε μύδρους κατά πάντων. Αυτός  ο άθλιος αποκάλεσε άθλια την ομιλία του Μίκη στο Σύνταγμα για το Σκοπιανό. Προφανώς αντελήφθη ότι κάνοντας ο Μίκης λόγο για αριστερόστροφο φασισμό, εννοούσε και τον σκουλαρικάτο, εξ ου και επιβεβαίωσε την Μίκειο ρήση. Όταν η κυβέρνηση έπαιρνε το ένα μετά το άλλο τα φορολογικά μέτρα [μεταρρυθμίσεις τα λένε] και ο λαός αγανακτούσε, ανεφώνησε «έτσι τιμωρούμε αυτούς που ψήφισαν ΝΑΙ στο δημοψήφισμα της 05.07.2015». Ο αυτός εδήλωσε ότι ο δυτικός κόσμος έστειλε εκατομμύρια στα στρατόπεδα συγκέντρωσης και στα κρεματόρια, ενώ ο ισλαμισμός  δεν βαρύνεται με τέτοια εγκλήματα. Πάντως, χθες που ο πορδυπουργός τουϊτάρισε ότι η κυβέρνηση της αριστεράς [λέμε και καμμια μ..] έριξε την ανεργία κάτω από 20%, ο σκουλαρικάτος δεν σχολίασε παρατηρώντας ότι μόλις μεταναστεύσουν άλλοι 550.000 νέοι [υπέρμαχοι του «ΝΑΙ» προφανώς], η ανεργία θα πέσει κάτω από το 5%.  Εκτός αν υπολογίζει ότι υποδεχόμενος δεκάδες χιλιάδες λαθρομεταναστών, θα αντικαταστήσει το εργατικό δυναμικό και θα λύσει το δημογραφικό πρόβλημα της χώρας. Όπως πρεσβεύει ο υπουργός Ν. Παππάς, ο οποίος έχει εντρυφήσει στο θέμα εκπονήσας τήνδε διατριβήν:

«Can Migrants save Greece from Ageing? A Computable General  Equilibr ium Approach using G-AMOS.  Pappas, N., Fraser of Allander institute, Department of Economics, University of Strathclyde in Glasgow, UK»

ypourgeio.ygeiasΚαι πάνω που έλεγα να κλείσω το αρθρίδιο τούτο, μού έρχεται η είδηση ότι η κ. Ξένη του Αρείου Πάγου έστειλε έγγραφο προς απάσας τας Εισαγγελίας καλώντας τες να μη χρησιμοποιούν τον όρο «λαθρομετανάστης» αντικαθιστάμενο από το «παράτυπος μετανάστης» ή «πρόσφυγας» ή «οικονομικός μετανάστης» κ.λπ. Και τότε εισαγγελεύς τις Πειραιώς έστειλε έγγραφο στις εκπαιδευτικές Αρχές προτρέποντάς τες να κάνουν το ίδιο. Διατηρώ μία κρυφή ελπίδα να είναι η είδηση μούφα.    

https://averoph.wordpress.com/2018/08/11/%CE%BC%CE%B5-%CF%80%CE%B1%CF%81%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AF%CE%B1-%CE%BA%CE%BF%CE%BD%CF%84%CE%BF%CE%BD%CE%AE-%CE%B5%CE%B9%CF%83%CE%B1%CE%B3%CE%B3%CE%B5%CE%BB%CE%AD%CE%B1%CF%82/

Πάντως ο κ. Κυρίτσης, ο τιμωρός τών «ΝΑΙ», ψήφισε και τη διάταξη που απάλλαξε από χαρτόσημο δεκάδων εκατομμυρίων μερικές πολυεθνικές. Έτσι, για να τους τρίψει τη μούρη ως αριστερός [λέμε και καμμιά μ..] που είναι. Αυτές δεν είχαν ψηφίσει στο δημοψήφισμα, για να τις τιμωρήσει. Άλλωστε, όλες ψηφίζουν «ΝΑΙ» για την παραμονή του Αλαίκσοι στην πρωθυπουργία και του Κυρίτσηστην καρέκλα. Πού θα βρουν καλλίτερους σερβιτόρους;
 
https://www.eleftherostypos.gr/politiki/277297-i-kybernisi-sta-moyloxta-diegrapse-xartosimo-ekatommyrion-eyro-poy-tha-plironan-thygatrikes-kolosson/

Σώτος – μάλλον λαθρόβιος, άλλως παρατύπως διαβιών, εν Ελλάδι

polakis.kafesΥ.Γ. Η τελευταία φωτογραφία είναι άσχετη με το άρθρο, αλλά τόσο σχετική. Κάτι σαν selfie του ΣΥΡΙΖΑ. Έχω την εντύπωση ότι το Πολάκι  έπινε  καφέ μαζί με τον σκουλαρικάτο στον καφενέ τής Βουλής λίγο πριν από την ορκωμοσία και είπε στον Κυρίτση: «Άντε, πάγαινε να πεις το ποίμα και τα ξαναλέμε». Κάτω από τη φωτογραφία δείγμα άκρατου δημοκρατικού ύφους. Σημειώνω ότι την ημέρα της δικασίμου [08.03.2018] το Πολάκι ήταν πράγματι απασχολημένο, καθότι θα συνεζητείτο πρόταση της ΝΔ για να περιληφθούν στο αντικείμενο της Επιτροπής Διερεύνησης Ευθυνών στον Τομέα της Υγείας και οι θητείες των Ξανθού, Κουρουμπλή και Πολάκη, οπότε έπρεπε ο υπουργός να είναι στη Βουλή. Όμως η συνεδρίαση είχε ορισθεί να αρχίσει ώρα 12:00. Μπορούσε, λοιπόν, το Πολάκι να ζητήσει ώρα 09:00 από το δικαστήριο την κατά προτίμηση εκδίκαση της υπόθεσής του, ώστε να τελειώσει περί την 10:00 ή 11:00 και να πάει στη Βουλή. Δεν νομίζω ότι είχε ανάγκη προετοιμασίας για το νέο υβρεολόγιο που θα εξαπέλυε κατά των πωλητικών αντιπάλων του. Ούτε νομίζω πως το δικαστήριο και οι διάδικοι των άλλων υποθέσεων θα προέβαλλαν αντιρρήσεις για την κατά προτίμηση εκδίκαση της υπόθεσής του. Απλά δικολαβίστικα κόλπα.