Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πετώντας στο Φάληρο με το ιπτάμενο φουσκωτό για την εκπομπή του Ανδρέα Μικρούτσικου.

Επιμέλεια άρθρου - Πιλότος : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

fibandreasΜια από τις εκπομπές που ενδιαφέρθηκε να βγάλει στον αέρα το ιπτάμενο φουσκωτό ήταν και η εκπομπή που παρουσίαζε ο Ανδρέας Μικρούτσικος στον Alpha. Τον Ανδρέα έτυχε να γνωρίζω τότε λόγω της ενασχόλησής του με τα φουσκωτά σκάφη. Είχε κι' αυτός ένα φουσκωτό της "Olympic Hellas" και πηγαινοερχόταν μ' αυτό στη Μήλο όπου βρισκόταν η εξοχική του κατοικία.

Όταν μου ζήτησε να κατεβάσω το ιπτάμενο στο Φάληρο, αποφάσισα να μην επαναλάβω το λάθος που είχα κάνει όταν πέταξα για το χατήρι των Οικονομέα και Καμπουράκη επιλέγοντας τον Δερτιλή. Παρακάλεσα λοιπόν τον φίλο και εκπαιδευτή μου Σάκη Φιτσώρο να έρθει μαζί μου εξασφαλίζοντας ότι θα υπήρχε ένας άνθρωπος να δώσει δυο σωστές πληροφορίες στον Ανδρέα όσο εγώ θα πετούσα πάνω απ' το Φαληρικό Δέλτα.

fibandreas2Έτσι και έγινε. Όταν προσθαλασσώθηκα και μου ζήτησε ο Μικρούτσικος να πω δυο λόγια για το πόσο επικίνδυνο είναι το ιπτάμενο παιγνίδι μου, ποια είναι η αυτονομία του και άλλα σχετικά, βρήκα την ευκαιρία να καταγγείλω την απαράδεκτη κατάσταση που ίσχυε, και συνεχίζει να ισχύει, με τις γλύστρες καθέλκυσης. Ο Ανδρέας, γνώστης κι' αυτός του προβλήματος, επαναλάμβανε ικανοποιημένος όσο εγώ διαμαρτυρόμουν : "έτσι, πες τα Ιωσήφ"! Σε αντίθεση με τους Καμπουράκη και Οικονομέα οι οποίοι είχαν ενοχληθεί από τις καταγγελίες μου, άλλαξαν το θέμα της συζήτησης και ρωτούσαν αν το ιπτάμενο φουσκωτό μπορεί να πετάξει πάνω απ' τον Ταύγετο και τον Ψηλορείτη!