Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πώς να γεμίσετε τη δεξαμενή νερού του camper όταν δεν υπάρχει βρύση.

"Εφευρέτης" ο Μπάμπης Κωνσταντάτος.

Στην camperοζωή οι πρώτες έννοιες του... καπετάνιου είναι η επάρκεια ενέργειας και νερού κατά τη διάρκεια της παραμονής του σε ένα τόπο για μια ή περισσότερες μέρες. Όσον αφορά στο νερό, είναι γνωστό ότι στην Ελλάδα, δόξα τω Θεώ, το έχουμε μπόλικο. Ωστόσο, κάποιες φορές ενώ το νερό μπορεί να ρέει άφθονο κάπου πολύ κοντά στο camper, δεν μπορούμε να γεμίσουμε τη δεξαμενή μας γιατί απλά η παροχή του δεν είναι από βρύση.

Αν σας αρέσει λίγο η περιπέτεια και παίρνετε συχνά τα βουνά, θα έχετε παρατηρήσει ότι σχεδόν παντού υπάρχουν πηγές και ποτάμια, αλλά πολύ σπάνια βρύσες στις οποίες μπορεί να προσαρμοστεί η μάνικα. Επειδή, λοιπόν, αυτό το έργο το έχω δει πολλές φορές, έκανα μια παντέντα, όπως θα δείτε στο video, την οποία όμως, στη συνέχεια την τελειοποίησα.

Στο video, για να μεταφέρω το νερό από το ποτάμι, χρησιμοποίησα μια παλιά πρεσσοστατική αντλία, που μου είχε ξεμείνει από το τάνκι νερού του φουσκωτού μου (άτιμη κρίση). Στη συνέχεια, όμως, βρήκα ένα πιο εύκολο, ασφαλέστερο και, κυρίως, φθηνότερο τρόπο: Αντί της βαριάς και ακριβής πρεσσοστατικής αντλίας προμηθεύτηκα μια μικρή βυθιζόμενη, η οποία αφ' ενός κοστίζει μόνο 30 ευρώ, αφ' ετέρου στην εισαγωγή της έχει πλέγμα που δεν επιτρέπει να εισέλθουν χόρτα και άλλα αντικείμενα, που πιθανώς παρασύρει το νερό. Σ΄ αυτή την περίπτωση εκείνο που χρειάζεται επιπλέον είναι ένα αρκετά μακρύ διπολικό καλώδιο με κατάληξη σε φις για τον αναπτήρα του αυτοκινήτου (μέχρι 15 μέτρα πάχος καλωδίου 2 καρέ).

Το σύνολο δεν θα ξεπεράσει σε κόστος τα 45 ευρώ και βέβαια μπορείτε εύκολα να το συναρμολογήσετε εσείς. Για περισσότερη ευκολία προσαρμόστε μόνιμα στην βυθιζόμενη αντλία ένα μικρό κομμάτι μάνικας 10-30 εκατοστά με κονέκτορα από αυτούς που χρησιμοποιούμε στις μάνικες στους κήπους και αντίστοιχο στη μάνικα που έχετε στο camper, έτσι ώστε να αποθηκεύετε το σύστημα εύκολα, ενώ όταν θα έρθει η στιγμή να το χρησιμοποιήσετε, να κουμπώνει στην άκρη της μάνικας έτοιμο να σας φέρει το νερό στη δεξαμενή του camper από τη γούρνα της πηγής ή το ποτάμι.

Καλά ξεβγάλματα.