Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Επιτρέπεται η είσοδος παράνομων μεταναστών, απαγορεύεται όμως η έξοδος!

Γράφει ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Εσύ τα λες, εσύ τα γράφεις, εσύ τ' ακούς κακομοίρη μου.Με αιτία τα δεκάδες sms και e mail που δέχομαι τελευταία από το Υπουργείο Ναυτιλίας και Αιγαίου, λόγω της διαπίστευσής μου ως δημοσιογράφος στο Υπουργείο αυτό, και αφορμή το πρόσφατο ταξίδι μου στην Ιταλία, κατέληξα στις ακόλουθες διαπιστώσεις και έκανα τις ακόλουθες σκέψεις. Προτού όμως τις αναλύσω, ας δούμε τι ανέφεραν μερικά από τα μηνύματα που έλαβα κατά την διάρκεια των τελευταίων εβδομάδων :

1. Σύλληψη διακινητή και παράνομων μεταναστών στην Ηγουμενίτσα.

Ένας (01) διακινητής και δέκα (10) παράνομοι μετανάστες συνελήφθησαν, βραδινές ώρες χθες, στην πύλη εισόδου του λιμένα εξωτερικού Ηγουμενίτσας, από στελέχη του Κλιμακίου Ειδικών Αποστολών της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Ειδικότερα, ύστερα από διενεργούμενο έλεγχο σε φορτηγό όχημα με επικαθήμενο, διαπιστώθηκε ότι ο 33χρονος οδηγός του μετέφερε μέσα στο χώρο του φορτίου, το οποίο αποτελούνταν από παλέτες με ρολά από νάϋλον, τους ανωτέρω μετανάστες, οι  οποίοι στερούνταν νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, με σκοπό την παράνομη έξοδό τους από την χώρα.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Ηγουμενίτσας, που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω φορτηγό όχημα.

2. Αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση των τριακοσίων σαράντα πέντε (345) παράνομων μεταναστών, που έλαβε χώρα νοτιοδυτικά της Κρήτης την 31/03/14, σύμφωνα με απόφαση κ. Εισαγγελέα Πρωτοδικών Χανίων για εφαρμογή του μέτρου της διοικητικής απέλασης, το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων προέβη βραδινές ώρες χθες, στη διαδικασία παράδοσης τριακοσίων τριάντα εννέα (339) μεταναστών στην Αστυνομική Διεύθυνση Χανίων.

3. 37χρονος παράνομος μετανάστης συνελήφθη, απογευματινές ώρες σήμερα, στον επιβατικό σταθμό του νοτίου λιμένα Πατρών, από προσωπικό του Τμήματος Αλλοδαπών της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Πατρών, πριν την επιβίβασή του σε Ε/Γ-Ο/Γ πλοίο με προορισμό λιμένα εξωτερικού, διότι κατείχε και επέδειξε πλαστό ταξιδιωτικό έγγραφο.

Από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Πάτρας που διενεργεί την προανάκριση, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, κατασχέθηκε το ανωτέρω έγγραφο.

4. Δεκαπέντε (15) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη θαλάσσια περιοχή Άκρα Κόρακα ν. Λέσβου από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Μυτιλήνης και του Λιμενικού Σταθμού Μήθυμνας.

Ανωτέρω μετανάστες, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

5. Δεκατέσσερις (14) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, μεσημβρινές ώρες σήμερα, στη χερσαία ζώνη λιμένα Μυτιλήνης από στελέχη του Γραφείου Ασφαλείας της οικείας Λιμενικής Αρχής.

Ανωτέρω μετανάστες, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

6. Σαράντα έξι (46) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην ευρύτερη περιοχή και στους οικισμούς «ΚΑΤΑΛΑΚΟ», «ΔΑΦΝΗ» και «ΣΑΡΔΕΣ» από στελέχη του Λιμεναρχείου Μύρινας.

Ανωτέρω μετανάστες, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από την οικεία Λιμενική Αρχή.

7. Στο πλαίσιο της διενεργούμενης προανακριτικής διαδικασίας από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χανίων, αναφορικά με τον εντοπισμό και τη διάσωση των τριακοσίων σαράντα πέντε (345) παράνομων μεταναστών, που έλαβε χώρα νοτιοδυτικά της Κρήτης την 31/03/14, συνελήφθησαν ως διακινητές έξι (06) αλλοδαποί.

Οι ανωτέρω κρατούνται από τη Λιμενική Αρχή, μέχρι να προσαχθούν ενώπιον της αρμόδιας Εισαγγελικής Αρχής.   

8. Είκοσι δύο (22) παράνομοι μετανάστες εντοπίστηκαν, πρωϊνές ώρες σήμερα, στην περιοχή «ΓΛΥΚΟΡΙΖΑ» Πυθαγορείου Σάμου, από στελέχη του Λιμεναρχείου Σάμου και του Λιμενικού Σταθμού Πυθαγορείου.

Ανωτέρω μετανάστες, στερούμενοι ταξιδιωτικών εγγράφων, συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται, κατά την αυτόφωρη διαδικασία, από την οικεία Λιμενική Αρχή.

9. Δεκαέξι (16) μετανάστες, στερούμενοι νόμιμων ταξιδιωτικών εγγράφων, εντοπίστηκαν μεσημβρινές ώρες σήμερα από στελέχη του γραφείου Ασφάλειας της Λιμενικής Αρχής Μυτιλήνης, στην περιοχή «ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟΥ» ν. Λέσβου, οι οποίοι και συνελήφθησαν.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Μυτιλήνης.

10. Τριάντα επτά (37) μετανάστες εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν, πρωινές ώρες σήμερα, στην περιοχή «ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ» Χίου.

Συγκεκριμένα, η Λιμενική Αρχή Χίου ενημερώθηκε για ύπαρξη πνευστής μηχανοκίνητης λέμβου, με ικανό αριθμό επιβαινόντων, στη θαλάσσια περιοχή βορειοανατολικά της Χίου. Άμεσα στην περιοχή κατέπλευσε πλωτό περιπολικό Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ., ενώ από ξηράς διεξήχθησαν έρευνες από στελέχη του Λιμενικού Σταθμού Καρδαμύλων, με τη συνδρομή του Κλιμακίου Ασφάλειας του Κεντρικού Λιμεναρχείου Χίου καθώς και του Αστυνομικού Τμήματος Καρδαμύλων.

Κατόπιν ερευνών, εντοπίστηκαν στην περιοχή «ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ», τριάντα επτά (37) μετανάστες, στερούμενοι νομίμων ταξιδιωτικών εγγράφων, οι οποίοι και συνελήφθησαν. Η λέμβος η οποία φέρεται να χρησιμοποιήθηκε από τους ανωτέρω, βρέθηκε κατεστραμμένη από το πλήρωμα του πλωτού περιπολικού Λ.Σ-ΕΛ.ΑΚΤ.

Προανάκριση διενεργείται από το Κεντρικό Λιμεναρχείο Χίου, ενώ άπαντες οι συλληφθέντες πρόκειται να μεταφερθούν στο Γενικό Νοσοκομείο Χίου «ΣΚΥΛΙΤΣΕΙΟ» για διενέργεια ιατρικών εξετάσεων.

Σταματώ όμως εδώ, γιατί τα μηνύματα αυτά δεν έχουν τελειωμό, και αρχίζω να σκέφτομαι φωναχτά :

Γιατί επιτρέπεται η εισαγωγή παράνομων μεταναστών ενώ, την ίδια στιγμή, απαγορεύεται η εξαγωγή τους; Με άλλα λόγια, γιατί οι Ελληνικές Αρχές - τα κατά τόπους Λιμεναρχεία στην προκειμένη περίπτωση - κάνουν ό,τι περνάει απ' το χέρι τους προκειμένου να επιτρέψουν την παράνομη εισροή παράνομων μεταναστών και, συγχρόνως, να απαγορεύσουν την έξοδό τους απ' τη χώρα;

Έθεσα το ερώτημα αυτό στην πρόσφατη συζήτηση που είχα με τον ένα εκ των Γενικών Γραμματέων του Υπουργείου Ναυτιλίας και Αιγαίου, κ. Αθανάσιο Χριστόπουλο http://www.ribandsea.com/main/index.php/face/1442-anoikti-syzitisi-me-ton-gen-grammatea-tou-yp-naftilias-k-ath-xristopoulo Εκτός από το ότι δήλωσε αναρμόδιος και με παρέπεμψε στον συνάδελφό του κ. Αθ. Μπούσιο, ξέρετε τι μου απάντησε; Ότι λόγω της Συνθήκης Σένγκεν, που έχει υπογράψει και η Ελλάδα, δεν μπορούμε να επιτρέψουμε την έξοδο των παράνομων μεταναστών προς τις άλλες χώρες της Ευρώπης γιατί αυτές, με τη σειρά τους, θα τους επιστρέψουν όχι στη χώρα καταγωγής του, αλλά στη χώρα από την οποία διέφυγαν! Σωστό, γιατί αυτό πράγματι υπογράψαμε! Όχι εμείς βέβαια, αλλά οι ανεγκέφαλοι προδότες που μας κυβερνούσαν και μας κυβερνούν.

Και ενώ θα έπρεπε να επιστήσουμε την προσοχή των ευρωπαίων "εταίρων" μας στην προστασία των συνόρων μας, που είναι και δικά τους σύνορα, δεσμευτήκαμε ότι κάθε παράνομο μετανάστη, ο οποίος θα έρχεται με τον ένα ή τον άλλο τρόπο στη χώρα μας, θα τον κρατάμε εδώ, θα τον ταίζουμε, θα τον ποτίζουμε, θα του χορηγούμε δωρεάν ιατροφαρμακευτική περίθαλψη και, ενίοτε, και δικαίωμα ψήφου! Δεσμευτήκαμε επίσης ότι δεν θα επιτρέπουμε στον μετανάστη αυτόν να μεταβεί στις χώρες της Ε.Ε., ούτε θα τον στέλνουμε πίσω στην πατρίδα του!

Και ενώ τεράστια κονδύλια σπαταλώνται από την Ε.Ε. για έρευνες και μελέτες επάνω στο μεταναστευτικό πρόβλημα, όπως παραδέχθηκε και ο κ. Χριστόπουλος, ελάχιστα ποσά διατίθενται για την ενίσχυση της Frontex ώστε να θωρακιστούν τα σύνορά μας που, επαναλαμβάνω, είναι και σύνορα των υπολοίπων χωρών της Ε.Ε., με αποτέλεσμα να εισρέουν, καθημερινώς και παρανόμως, εκατοντάδες άνθρωποι που έφυγαν, εκδιώχθησαν ή προωθήθηκαν στη χώρα μας εκ μέρους των εξ ανατολών γειτόνων μας οι οποίοι - είναι πλέον ορατό δια γυμνού οφθαλμού - αποβλέπουν στην ισλαμοποίηση της Ελλάδας, αλλά και ολόκληρης της, κοιμωμένης τον ύπνο του δικαίου, Ευρώπης.

Λίγο έλειψε να χάσουμε το καράβι τις προάλλες στην Πάτρα, εξ αιτίας της εξαντλητικής έρευνας στην οποία τα λιμενικά όργανα υπέβαλλαν τους οδηγούς και τα οχήματα που επρόκειτο να ταξιδεύσουν στην Ιταλία. Μόνο σωματική έρευνα δεν μας έκαναν οι λιμενικοί για να διαπιστώσουν ότι δεν κρύβαμε στα εσώρουχά μας κάποιο μετανάστη! Όταν κάποια στιγμή διαμαρτυρήθηκα στον λιμενικό, εκείνος μου απάντησε :

"Λυπάμαι, κύριε, δίκιο έχετε, αλλά εμείς εντολές εκτελούμε, δεν μπορούμε να κάνουμε αλλοιώς".

Ούτε λόγος βεβαίως για να μας ψάξουν οι Ιταλοί όταν φεύγαμε από την Ανκώνα για να επιστρέψουμε στην Ελλάδα. Αυτοί δεν υπέγραψαν τη Συνθήκη Σένγκεν; αναρωτήθηκα...

Για να πούμε πάντως κάποτε τα πράγματα με το όνομά τους, το μεταναστευτικό πρόβλημα δεν έχει ακόμη δείξει όλη την... οδοντοστοιχία του. Δεν θα αργήσει πολύ η μέρα που οι μετανάστες θα υπερβαίνουν σε απόλυτους αριθμούς τους γηγενείς και τότε θα είναι πολύ αργά για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα. Τότε οι μουσουλμάνοι - γιατί αυτής της θρησκείας είναι η συντριπτική πλειοψηφία των παράνομων μεταναστών που βρίσκουν καταφύγιο στην Ελλάδα - θα αποτελούν μουσουλμανική "μειονότητα", αν όχι πλειονότητα, και θα απαιτούν την εφαρμογή των δικών τους νόμων, την κατασκευή των δικών τους χώρων λατρείας.

Και όλα αυτά τα λέω χωρίς να παραγνωρίζω ότι οι παράνομοι μετανάστες είναι κι' αυτοί άνθρωποι και έχουν δικαιώματα. Δεν είναι άλλωστε στη φύση του Έλληνα ο ρατσισμός και η ξενοφοβία. Πρώτα απ'όλα όμως, νομίζω, πρέπει να δούμε πώς θα αντιμετωπίσουμε τα δικά μας προβλήματα, πώς θα ξεφύγουμε από τη μέγγενη των τοκογλύφων, πώς θα διαφυλάξουμε τη γλώσσα, τον πολιτισμό, τα ήθη, τα έθιμα και τη συνοχή μας σαν Έθνος, πώς θα επιστρέψουμε στα χαμηλά επίπεδα εγκληματικότητας που υπήρχαν στη χώρα μας... προ Σαμαρά (όταν ήταν υπουργός Εξωτερικών στην κυβέρνηση Μητσοτάκη), και ύστερα να δούμε αν έχουμε την δυνατότητα να φιλοξενήσουμε ή να απασχολήσουμε, και πόσους, συνανθρώπους μας, με διαφορετική όμως γλώσσα και  κουλτούρα, διαφορετικό πολιτισμό, διαφορετική θρησκεία.