Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πρόσωπα

Πρόσωπα

Κρητικό ξεφάντωμα με λύρα, χορό και μαντινάδες στη "Lava" του Ρομπογιώργη.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

kritikoglenti004Η θεματολογία αυτού του λογαριασμού δεν περιλαμβάνει μουσικά και χορευτικά ξεφαντώματα. Όμως στην περίπτωση της Τετάρτης 12 Ιουνίου 2019 δεν μπόρεσα παρά να κάνω μια εξαίρεση. Στο εστιατόριο "LAVA" του Γιώργου Ρομπογιαννάκη, γνωστό και ως το εστιατόριο του Ρομπογιώργη, έγινε ο κακός χαμός! Αιτία το κέφι που δημιούργησε η λύρα και οι μαντινάδες του Ανδρέα Κλάδου και το synthesizer του Μανώλη Τσικνάκη.

Περισσότερα...

Πανδαισία γεύσης με χοχλιούς μπουμπουριστούς στην ταβέρνα του Ρομπογιώργη στην Αγ. Γαλήνη.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

xoxlioi2Για την ταβέρνα του Γιώργη Ρομπογιαννάκη στην Αγ. Γαλήνη της Κρήτης δεν θα πω πολλά γιατί μιλούν γι' αυτήν οι μόνιμοι πελάτες του, οι μαγικές Κρητικές Τετάρτες με τη ζωντανή μουσική του Ανδρέα Κλάδου και του Μανώλη Τσικνάκη, η υπέροχη κουζίνα με τις δημιουργίες του παλαίμαχου μάγειρα Βαγγέλη Νικολάτου, η υποδειγματική σύμπνοια, ο άψογος συντονισμός των σερβιτόρων, η ταχύτητα εξυπηρέτησης των πελατών και οι υποδειγματικές δημόσιες σχέσεις του Γιώργη Ρομπογιαννάκη και του γιου του Βαγγέλη οι οποίοι μιλούν άπταιστα Αγγλικά και Γερμανικά.

Περισσότερα...

Ο Βασίλης Τζωρτζακάκης αποκαλύπτει τα μυστικά της βιολογικής καλλιέργειας.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

tzortzakakisΌλη η οικογένεια του Βασίλη Τζωρτζακάκη ασχολείται με τη βιολογική καλλιέργεια οπωροκηπευτικών στο Τυμπάκι της Κρήτης. Στο βίντεο που ακολουθεί ο Βασίλης εξηγεί με τον καλύτερο τρόπο ολόκληρη τη διαδικασία της βιολογικής καλλιέργειας, αναλύει τον τρόπο με τον οποίο ο ίδιος έχει εξουδετερώσει τον εχθρό της ντομάτας (το έντομο τούντα), δείχνει με ποιο τρόπο δημιουργεί λιπάσματα από τα αδιάθετα και σάπια λαχανικά, μιλάει για την απολύμανση της γης ώστε να είναι έτοιμη να δεχθεί τη νέα καλλιέργεια και παραπονείται για τα προβλήματα διάθεσης των βιολογικών προϊόντων στην αγορά που τον αναγκάζει να προωθεί ο ίδιος τα οπωροκηπευτικά του στις λαϊκές αγορές της Αττικής.

Περισσότερα...

Της αντικρυστής προβατίνας το κάγκελλο!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

antikrystoΔεν θέλει πολύ για να στηθεί ένα τρικούβερτο γλέντι στην Κρήτη. Αρκούν μια παρέα αποτελούμενη από φιλόξενους και γλεντζέδες ανθρώπους (είναι άλλωστε και τα δύο στο dna των Κρητικών), καλό φαγητό (δεδομένο κι' αυτό για την Κρήτη), καλό κρασί και μουσική. Βρεθήκαμε εντελώς τυχαία σε ένα τέτοιο γλέντι, που πραγματοποιήθηκε στην αυλή ενός σπιτιού στο Τυμπάκι, καλεσμένοι ενός κοινού φίλου της οικογένειας. "Το επαναλαμβάνουμε αυτό κάθε τόσο, χωρίς να υπάρχει κάποιος ιδιαίτερος λόγος", λέει ο ένας από τους οικοδεσπότες. "Βάζουμε δύο αρνιά αντικρυστά στα κάρβουνα, μαζευόμαστε συγγενείς και φίλοι και το γλεντάμε".

Περισσότερα...

Ο φτερωτός Ζάρα δίνει καθημερινές παραστάσεις στο εστιατόριο "Lava" της Αγ. Γαλήνης!

zaraΈνας φτερωτός θαμώνας δίνει καθημερινές παραστάσεις στο εστιατόριο "LAVA" της Αγίας Γαλήνης! Μεγαλωμένος στα χέρια του Γιώργου Ρομπογιαννάκη, ιδιοκτήτη του εστιατορίου, ο απίθανος Ζάρα είναι σήμερα επτά ετών και είναι απολύτως εξοικειωμένος με το περιβάλλον του εστιατορίου και τον κόσμο που γελά με τα καμώματά του, τον φωτογραφίζει και τον χαϊδεύει! Και ενώ η επικοινωνία με τους ανθρώπους είναι συχνά ανέφικτη, η επικοινωνία με μια κουκουβάγια ή ένα μπούφο φαίνεται πως είναι πολύ πιο εύκολη υπόθεση!