Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πρόσωπα

Πρόσωπα

Γαρίδες σαγανάκι μαγειρεμένες στην παραλία από τον Ιγνάτιο Νανίδη!

Chef : Ιγνάτιος Νανίδης.

prawnsΚαι επειδή η φτώχεια, ως γνωστόν, θέλει καλοπέραση, τι θα λέγατε για μια χούφτα γαρίδες Καλλονής μαγειρεμένες στη θράκα, σε κάποια παραλία της Λέσβου, με ελαιόλαδο, ντομάτες, πιπέρι, θαλασσινό αλάτι, σκόρδο, κρεμμύδι, μαϊντανό, ρίγανη, φέτα και ούζο;

Εσείς δεν έχετε να κάνετε τίποτε γιατί τα έκανε όλα για σας ο Ιγνάτιος Νανίδης. Επειδή όμως, δυστυχώς, η γεύση και η όσφρηση δεν μεταδίδονται μέσω της εικόνας, αν ζηλέψατε και σας κόπηκε το σάλιο, επαναλάβετε το εγχείρημα και καλή σας όρεξη!

Αν θέλετε να δείτε τι άλλο κάνει στη σελίδα του ο Ιγνάτιος, επισκεφτείτε την! https://www.youtube.com/channel/UCMYknLxrkzGMBS7zrhbmtKw

Από τη Λέρο στους Αρκιούς, ένα «κλικ» δρόμος.

Πηγή : https://www.rodiaki.gr/article/406302/apo-th-lero-stoys-arkioys-ena-klik-dromos

Της Μάχης Χριστοφορίδου.

mathitisarkiΗ Άννα Καρανικόλα ζει και εργάζεται στη Λέρο, στο νησί της. Είναι καθηγήτρια ξένων γλωσσών, στην Karanikola Language School. Αλλά πάνω από όλα ένας ευαισθητοποιημένος άνθρωπος. Η Άννα είναι μοναχοπαίδι. Γνωρίζει καλά, αν και μεγάλωσε σε ένα μεγάλο νησί, πώς είναι να μεγαλώνεις χωρίς συνομήλικα παιδιά στο κοντινό σου περιβάλλον.

Η Άννα, προσπάθησε πριν από αρκετά χρόνια όταν στους Αρκιούς ήταν δάσκαλος ο κ. Τάσος Ζάσκιας, να πλησιάσει το σχολείο προσφέροντας στα δύο τότε παιδιά τη δυνατότητα Αγγλικών μαθημάτων μέσω skype. Δυστυχώς τότε, εκείνη η προσέγγιση δεν πέτυχε, όπως παραδέχεται η Άννα. Αλλά δεν το έβαλε κάτω.  Θέλησε να προσπαθήσει για δεύτερη φορά.

Περισσότερα...

Σκοτώθηκε ο ένας από τους δύο παραπληγικούς πιλότους που έκαναν τον γύρο του κόσμου!

mikelonbergΘλιβερά τα νέα. Ένας από τους δύο πιλότους (ο Νοτιαφρικανός Mike Lomberg) αυτής της όμορφης περιπέτειας πέθανε σήμερα το πρωί κατά τη διάρκεια ενός ατυχήματος λίγο πριν την προσγείωσή του στην Ταϋλάνδη.

Ο Μάϊκ και ο Γκιγιόμ, δύο παραπληγικοί πιλότοι, είχαν φύγει από τη Γενεύη τον Νοέμβριο για μια παγκόσμια περιοδεία με ένα μήνυμα για την ενσωμάτωση των ατόμων με ειδικές ανάγκες. Μία από τις πρώτες προσγειώσεις τους έγινε στο αεροδρόμιο των Θηβών, στο 90 χιλμ. της Ε.Ο. Αθηνών-Λαμίας, όπου είχα παρευρεθεί και κάλυψα το γεγονός : https://www.ribandsea.com/face/3818-i-ourania-odysseia-gia-dyo-parapligikoys-pilotous-me-eidikes-ikanotites-ksekinise.html?fbclid=IwAR1R1pPdhK75NaTguFwvgo6QYCnHLB1EZc9WBDBQZwLF0JJ4Onj9FzMdreg

Αυτό το τραγικό ατύχημα είναι πλέον ανεξήγητο. Η έρευνα είναι σε εξέλιξη.

Όλα τα συλλυπητήριά μας στην οικογένειά του, κουράγιο σε όλη την ομάδα, κουράγιο Γκιγιόμ!

Η Παραδοσιακή τυρόπιτα του Ρεϊσδερέ και πώς να την φτιάξετε!

tiropitaΗ Παραδοσιακή τυρόπιτα του Ρεϊσδερέ της Μικράς Ασίας, που η παρασκευή της διατηρείται απαράλλαχτα μέχρι σήμερα στο χωριό Άγ. Δημήτριος της Λήμνου, όπου ζουν απόγονοι των προσφύγων του μικρασιατικού χωριού, είναι το σήμα κατατεθέν μαζί με το γλύκισμα Κατιμέρια.

Είναι μια τηγανιτή λεπτή πίτα που πάνω ξύνουν λευκό τυρί μόλις βγούν απ' το τηγάνι και είναι καυτές. Η κυρά Βάσω Ελιά φτιάχνει τις τυρόπιτες στην κουζίνα της στο χωριό και η κόρη της, Διαμάντω Κωνσταντιλάκη, συγγραφέας, μας δίνει παρακάτω τη συνταγή και τα υλικά για την παρασκευή τους.

Περισσότερα...

Ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος του "Αποστόλη" στη Σκάλα Καλλονής.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

kostasΚρυμμένος θαρρείς πίσω από το γραφείο του Λιμεναρχείου, στη Σκάλα Καλλονής, βρίσκεται ο παραδοσιακός ξυλόφουρνος του Αποστόλη, που βγάζει ψωμί από τότε που έληξε ο Β΄ Παγκόσμιος Πόλεμος! Ιδιοκτήτης του σήμερα ο Κώστας Γρηγορίου που πήρε τη σκυτάλη από τον πατέρα του.

Καθώς μου έκανε εντύπωση το μικρό μέγεθος του φούρνου, αλλά και ο περίεργος τρόπος ανάματός του, ζήτησα από τον Κώστα την άδεια να τραβήξω μερικά πλάνα της όλης διαδικασίας κι' αυτός δεν αρνήθηκε. "Θα πρέπει όμως να έρθεις στη 1 μετά τα μεσάνυχτα", μου είπε, "γιατί τότε ξεκινάει το άναμα του φούρνου και στη συνέχεια το ζύμωμα και το φούρνισμα".

Περισσότερα...