Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Θεοδωροβία Πλακά. Ανεπιθύμητη γιατί κατήγγειλε τα λαμόγια της Γ.Γ.Α.!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Η κυρία Θεοδωροβία Πλακά. "Αφελής" ή αθεράπευτα ρομαντική; Εγκατέλειψε τη θέση της ιδιαιτέρας του εφοπλιστή, στη ναυτιλιακή εταιρεία στην οποία εργαζόταν, για μια θέση στο Δημόσιο. Έτσι πίστευε, μετά τον χωρισμό της, ότι θα εξασφαλίσει τη σιγουριά για το μέλλον του παιδιού της και της ίδιας. Μπήκε "από το παράθυρο" στη Γενική Γραμματεία Αθλητισμού, όπως ομολογεί η ίδια, καθώς δεν υπήρχε τότε το ΑΣΕΠ, αποδεχόμενη πρόταση της Φάνης Πάλλη Πετραλιά. Και τότε άρχισε ο Γολγοθάς της. Ανήμπορη, από χαρακτήρα, να κάνει πως δεν βλέπει, άρχισε να καταγγέλει την διασπάθιση του δημοσίου χρήματος, τις αδικαιολόγητες υπερβάσεις στη μισθοδοσία κάποιων συναδέλφων της και τις ύποπτες κινήσεις υπουργών, γενικών γραμματέων και παρατρεχάμενων που έπεφταν στην αντίληψή της.

Όπως είναι φυσικό, σ' αυτή τη χώρα όπου η λαμογιά στο δημόσιο έχει γίνει σπορ, η κυρία Θεοδωροβία Πλακά, γιατί περί αυτής πρόκειται, άρχισε να πέφτει σε δυσμένεια και να διώκεται, με αποκορύφωμα να τεθεί σε δυνητική αργία, να διακοπεί η μισθοδοσία της και να πάει στο σπίτι της! Σήμερα έχει τεθεί υπό αστυνομική προστασία μετά από τις απειλές και τις επιθέσεις που δέχθηκε, τόσο από συναδέλφους της στην Υπηρεσία της Γ.Γ.Α. όπου εργαζόταν, όσο και από κάποια άγνωστη γυναίκα στο αεροδρόμιο "Ελ. Βενιζέλος".

Η κυρία Θεοδωροβία Πλακά, στην προσπάθειά της να βρει κάποιο πολιτικό στήριγμα που θα δικαιώσει την ίδια και θα τιμωρήσει τους καταγγελόμενους, εγκατέλειψε αηδιασμένη τους κόλπους της Ν.Δ. και εναπόθεσε τις ελπίδες της στους Γιώργο Καρατζαφέρη, Πάνο Καμμένο και Αλέξη Τσίπρα, ελπίζοντας ότι κάποιος από αυτούς θα έδινε βάση στις τεκμηριωμένες καταγγελίες της και θα υλοποιούσε τις προεκλογικές δεσμεύσεις του για κάθαρση και διαφάνεια. Για άλλη μια φορά απεδείχθη, ωστόσο, ότι όλοι οι τρόφιμοι του Κυνοβουλίου έχουν τις ίδιες "αγνές" προεκλογικές προθέσεις και την ίδια φάτσα. Ως εκ τούτου οι καταγγελίες της κυρίας Θεοδωροβίας Πλακά μπήκαν στα αραχνιασμένα πολιτικά συρτάρια και των τριών ως άνω πολιτικών αρχηγών και η ίδια παραμένει στο σπίτι της σε δυνητική αργία και απειλούμενη. Τώρα αποθέτει όλες τις ελπίδες της στη Δικαιοσύνη, την οποία, όπως λέει η ίδια, ακόμη εμπιστεύεται...

Ακούστε τι μου είπε, χωρίς φόβο και με πολύ πάθος, στην προχθεσινή μας συζήτηση. Σε κάποιο σημείο αυτής της συζήτησης μου είπε πως το Δημόσιο δεν είναι για ανθρώπους με τις δικές της πεποιθήσεις και τα δικά της "πιστεύω". Δεν της το είπα εκεί, αλλά θα της το πω τώρα : "Μα το Δημόσιο θα έπρεπε να έχει αποκλειστικώς ανθρώπους σαν εσένα Θεοδωροβία Πλακά".

Δεν θα σταματήσει βεβαίως εδώ αυτό. Θα πούμε και άλλα στη συνέχεια, καθώς δεν πεθαίνει εύκολα η λαμογιά σ' αυτή τη θεότρελη γωνιά του πλανήτη...