Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Θανάσης Καστρίτσιος μιλάει για τον Αβλέμονα. Το πιο όμορφο ψαροχώρι του Αιγαίου!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

avlemonasΛέμε συνήθως, όλοι εμείς που έχουμε την τύχη να ζούμε σ' αυτή την ταλαίπωρη, πλην μοναδική, χώρα του πλανήτη και να την ταξιδεύουμε με όποιο τρόπο μπορούμε, ότι κάθε γωνιά της έχει την δική της ομορφιά. Ότι κάθε νησί, κάθε χωριό, έχει το δικό του μοναδικό χρώμα, την δική του προσωπικότητα. Ο Αβλέμονας, όμως, δεν έχει ταίρι! Είναι, πέραν πάσης αμφιβολίας, το πιο καθαρό, το πιο όμορφο, το πιο γραφικό ψαροχώρι του Αιγαίου και, ίσως, ολόκληρης της Μεσογείου!

Κάναμε την αρχή από τον Αβλέμονα, αποβιβαζόμενοι ξημερώματα Σαββάτου του Λαζάρου από το "Βιτσέντζος Κορνάρος" στο Διακόφτι των Κυθήρων, και λίγο έλειψε να μείνουμε εκεί ολόκληρη τη Μεγάλη Εβδομάδα! Δεν θέλαμε να ξεκολλήσουμε! Περιπλανιόμασταν τα πρωϊνά με το παπί στα υπόλοιπα χωριά του Τσιρίγου και το απόγευμα επιστρέφαμε στον Αβλέμονα με τον ελεύθερο χώρο στάθμευσης για το αυτοκινούμενο, με το νερό και το internet σε επάρκεια. Και, στη συνέχεια, περπατούσαμε στα πέτρινα παραθαλάσσια καλντερίμια του, αγναντεύαμε το πέλαγος καθισμένοι σε ένα από τα παγκάκια του ή πίνοντας μια φατουράδα στο στέκι του "Αραχτοπωλείου" με την υπέροχη μουσική, "δημοκρατική" επιλογή του ιδιοκτήτη του γιατί έτσι του αρέσει!

thanasis.kastritsiosΤο μυστικό πάντως για την επιτυχία του Αβλέμονα είναι οι ίδιοι του οι κάτοικοι και, κυρίως, ο ομώνυμος Εξωραϊστικός σύλλογος, τα ενεργά μέλη του οποίου, με επικεφαλής τον πρόεδρό του Θανάση Καστρίτσιο, μεριμνούν για την καθαριότητα του οικισμού, την κατασκευή πέτρινων μονοπατιών, την δενδροφύτευση και το αυτοπότισμα, μέχρι το "καμουφλάρισμα" των σκουπιδιών σε πέτρινα "σπιτάκια"! Τρανή απόδειξη της ρήσης "συν Αθηνά και χείρα κίνει". Μόνο που στην περίπτωση της... Αθηνάς είναι ο Δήμος Κυθηρίων, ο οποίος επαναπαύεται στις πρωτοβουλίες που αναλαμβάνουν οι κάτοικοι και ο Εξωραϊστικός σύλλογος του Αβλέμονα, και λάμπει δια της απουσίας του!

Ακούστε όμως τι μου είπε ο πρόεδρος του Εξωραϊστικού συλλόγου Αβλέμονα Θανάσης Καστρίτσιος.

Ευχαριστούμε την "ΛΑΝΕ SEA LINES" για το ταξίδι και τον πλοίαρχο του "Βιτσέντζος Κορνάρος" Νίκο Ξυλογιαννόπουλο για την ζεστή φιλοξενία.