Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Παύλος Σταυρουλάκης και "BSK Marine". Άνοιγμα στις διεθνείς αγορές και κατάκτηση του παγκοσμίου πρωταθλήματος της U.I.M.!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

pavlos.stavroulakisΔεν ήταν το αντικείμενο της δουλειάς του η ναυπήγηση φουσκωτών σκαφών. Μπορεί να του άρεσε να ταξιδεύει στη θάλασσα με τα σκάφη αυτά, έφτιαχνε όμως διαφημιστικές πινακίδες στα Χανιά. Κάποια στιγμή πήρε την απόφαση να ναυπηγήσει το σκάφος με το οποίο θα ταξίδευε ο ίδιος και η οικογένειά του. Και αυτή ήταν η αρχή μιας προσπάθειας που γρήγορα έφερε την εταιρεία του, την "BSK Marine", να φιγουράρει στις πρώτες θέσεις του καταλόγου των Ελλήνων κατασκευαστών, να κατακτά την πρώτη θέση στο παγκόσμιο πρωτάθλημα ταχυπλοίας της U.I.M. το 2017, να λαμβάνει μέρος στο διεθνές ναυτικό σαλόνι του Ντύσσελντορφ, που άνοιξε τις πύλες του σήμερα, και να κατακτά τις ξένες αγορές!

skipper.uimΟ λόγος για τον Παύλο Σταυρουλάκη ο οποίος, επιλέγοντας μια επιθετική τακτική απέναντι στην τραγική οικονομική κατάσταση που βιώνει η χώρα γενικότερα και ο χώρος της ναυπήγησης φουσκωτών σκαφών ειδικότερα, προχώρησε σε εσωτερική μετανάστευση και μετέφερε το σπίτι του στην Αθήνα και το ναυπηγείο της "BSK Marine" από τα Χανιά στην Ελευσίνα. Σ' αυτό βοήθησε η προτροπή των γιων του οι οποίοι του έστειλαν κάποια στιγμή το τελεσίγραφο : "εμείς δεν κατεβαίνουμε στα Χανιά. Αν θέλεις να συνεχίσουμε έλα εσύ στην Αθήνα!".

Σπουδαγμένος ναυπηγός ο Αλέξανδρος Σταυρουλάκης, με δίπλωμα marketing ο Γιώργος, ανέλαβαν να στηρίξουν την προσπάθεια του πατέρα τους και να την πάνε ένα βήμα πιο πέρα. Στη σχεδίαση των σκαφών ο πρώτος, με παγκόσμια διάκριση σχεδίασης (Red Dot Award: Product Design 2016 http://www.ribandsea.com/boats/boatsshow/2243-pagkosmia-diakrisi-sxediasis-gia-to-skipper-nc100s-tis-bsk-marine.html), στην προβολή και στη διαφήμιση ο δεύτερος, με τον Παύλο να περιορίζεται πια στον ρόλο του συντονιστή και του "παιδιού" για όλες τις δουλειές, όπως λέει χαρακτηριστικά ο ίδιος.

skipperdesireΠήγα χθες στην Ελευσίνα όπου καθελκύστηκε η ναυαρχίδα των σκαφών της "BSK Marine", το μήκους 13 μέτρων πανέμορφο "Desire 120". Ένα αμμιγώς πολυεστερικό πια σκάφος, με σχήμα r.i.b. αλλά χωρίς ίχνος υφασμάτινων αεροθαλάμων. Ένα σκάφος που κλέβει τα βλέμματα και τις εντυπώσεις με την σχεδίασή του και που, αν δεν υπήρχε το λογότυπο της "Skipper" στο κατάστρωμα και στις δέστρες του, θα στοιχημάτιζε κανείς πως είναι δημιούργημα κάποιου, καταξιωμένου διεθνώς, ιταλικού ναυπηγείου! Θα ακολουθήσει μια πρώτη σύντομη αναφορά στο σκάφος αυτό, με το σχετικό βίντεο που θα αναρτηθεί στο YouTube.

Ακούστε τί μου είπε ο Παύλος Σταυρουλάκης για όσα έγιναν από τότε που μετέφερε τις δραστηριότητες της "BSK Marine" στην Ελευσίνα.