Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Εκδήλωση για το βιβλίο «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑ» του δημοσιογράφου Γιώργου Βαξεβανίδη.

giorgos.vaxevanidisΟι σωστοί δημοσιογράφοι, αυτοί που στο πέρασμα τους άφησαν την υπογραφή τους – την παλιά καλή εποχή στα δύσκολα χρόνια της έντυπης δημοσιογραφίας – τόσο  με τον επαγγελματισμό τους όσο και με  την ηθική τους, πρέπει να τιμούνται.  Τους το οφείλουμε άλλωστε !

Ένας από αυτούς της παλιάς φρουράς στο αστυνομικό ρεπορτάζ, είναι ο Γιώργος Βαξεβανίδης ο οποίος κυκλοφόρησε πρόσφατα  ένα βιβλίο με τίτλο «Διαδρομές με χρώμα».

Μια αξιόλογη ομάδα ανθρώπων  που ασχολείται με τη Λογοτεχνία, τη Μουσική και τις Εικαστικές Τέχνες αποφάσισε να τιμήσει το γνωστό δημοσιογράφο Γιώργο Βαξεβανίδη, για τη ζωή, το ήθος και το δημιουργικό έργο του.

Σκέφθηκε, συμπορευόμενη αρμονικά μαζί του και  με πυρήνα το τελευταίο βιβλίο του «Διαδρομές με Χρώμα», να συν-ταιριάξει το λόγο του με τη μουσική, με τη ζωγραφική και τη φωτογραφία σε μία πρωτότυπη εκδήλωση, με ιδιαίτερη ταυτότητα.

Η καλλιτεχνική αυτή εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Δευτέρα 30 Απριλίου 2018 στις  20.00 μμ. στην αίθουσα συναυλιών «Λούλη Ψυχούλη», του πολιτιστικού οργανισμού του ωδείου ATHENAΕUM. Βρίσκεται  στον πεζόδρομο Αδριανού 3, στο Θησείο, πλησίον της ομώνυμης στάσης του Metro ( Υπάρχει συμβολική τιμή εισιτηρίου πέντε ευρώ για την αίθουσα και τον εξοπλισμό)

diadromes.me.xromaΟ Γιώργος Βαξεβανίδης, σεμνός όπως πάντα, είπε ότι το βιβλίο αυτό το έγραψε για τους δικούς του ανθρώπους και δεν πωλείται. Στην εκδήλωση θα διαβαστούν αποσπάσματα από το βιβλίο και θα ακουστούν τραγούδια των Μ. Χατζιδάκι, Μ. Θεοδωράκη, Δ. Λάγιου, Μ. Σουγιούλ,  Αττίκ, Caccini, και άλλων.

Συμμετέχουν : Γιολάντα Αθανασοπούλου (Υψίφωνος), Δομινίκη Χάλαρη (Πιανίστα), Ελισάβετ Αθανασοπούλου (Υψίφωνος), Κωστής Κωνσταντάρας (Βαρύτονος & Μαέστρος), Κωνσταντίνος Παπαγιαννακόπουλος .

Παράλληλα, θα εκτεθούν  έργα:

της Ζωγράφου & Αγιογράφου, Αννέτας Παπαδοπούλου
του Δημοσιογράφου Ιωσήφ Παπαδόπουλου (Φωτογραφίες)

Δύο λόγια για την ομάδα που πήρε αυτή την πρωτοβουλία να προβάλει το συγγραφικό έργο του εξαίρετου  δημοσιογράφου Γιώργου Βαξεβανίδη.

Η επιλεγόμενη καλλιτεχνική ομάδα είναι μια παρέα αξιόλογων ανθρώπων. Αποτελείται από τον γνωστό μαέστρο και βαρύτονο Κωστή Κωνταντάρα καθώς και την πιανίστα Δομινίκη Χάλαρη, τη Γιολάντα Αθανασοπούλου και την Ελισάβετ Αθανασοπούλου, στελέχη της Εθνικής Λυρικής Σκηνής, τη  ζωγράφο  και Αγιογράφο Αννέτα Παπαδοπούλου και το σύζυγό της Ιωσήφ Παπαδόπουλο, οι οποίοι είναι καλλιτέχνες στους τομείς της ζωγραφικής και της καλλιτεχνικής φωτογραφίας.

Το βιβλίο «ΔΙΑΔΡΟΜΕΣ ΜΕ ΧΡΩΜΑ»

Το βιβλίο είναι σπονδυλωτό. Αποτελεί αυτοτελείς καταγραφές από εμπειρίες και μνήμες του συγγραφέα. Εκδόθηκε με προσωπική δαπάνη του και δεν προωθήθηκε για πώληση.

Εκτός των άλλων περιλαμβάνει:

*Αισθαντική θέαση της Κάσου, με παραβολικές αφηγήσεις από την ιστορία του νησιού και των ανθρώπων του.

*Αναμνήσεις από την Πάρο του Μεσοπολέμου και της Κατοχής.

*Οδοιπορικό στο Άγιο Όρος, με φιλοσοφικές θεωρήσεις της μοναστικής ζωής.

*Εντυπώσεις από επισκέψεις στην Αίγυπτο, με αναφορές στις νοσταλγίες των εξαναγκασθέντων σε εκπατρισμό  Αιγυπτιωτών  Ελλήνων.

*Ιδιαίτερες στιγμές μεγάλης συγκινησιακής φόρτισης του συγγραφέα.

*Φιλοσοφικά κείμενα.

Σ.Σ:  Ο Γιώργος Βαξεβανίδης ήταν ο δάσκαλός μου στο αστυνομικό ρεπορτάζ. Μου έλεγε πάντα ότι πρέπει να σεβόμαστε τους αναγνώστες της εφημερίδας. Και ο μόνος τρόπος είναι να τους λέμε την αλήθεια. Γι αυτό πάντα ζητούσε να  έχω ελέγξει  την είδηση όχι από δύο αλλά από τρείς πηγές.

Πέρης Χαλάτσης.

Πηγή : https://now24.gr/ekdilosi-gia-to-biblio-diadromes-me-xroma-tou-dimosiografou-giorgou-baksebanidi/