Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο μελισσοκόμος Φραγκίσκος Λαρεντζάκης απαντά στους επικριτές του.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

larentzakisΠέρυσι τον Ιούλιο βρέθηκα στην Κύθνο και πήρα μια συνέντευξη από τον μελισσοκόμο Φραγκίσκο Λαρεντζάκη http://www.ribandsea.com/face/3100-to-koryfaio-thymarisio-meli-pagkosmios-paragetai-stin-kythno-ap-ton-fragkisko-larentzaki-telos.html

Εκείνη η πρώτη συνέντευξη, παραδόξως, δημιούργησε πολλές αντιδράσεις και αντιμάμαλα. Υπήρξαν πολλοί που επαίνεσαν τον Λαρεντζάκη για τη δουλειά και το μέλι του, άλλοι οι οποίοι τον επέκριναν και άλλοι, κρυμμένοι πίσω από ένα ψευδώνυμο, οι οποίοι τον χλεύασαν και τον κατηγόρησαν ότι δεν βγάζει θυμαρίσιο μέλι αλλά ζαχαρόμελο!

Ενημέρωσα σχετικώς τον Λαρεντζάκη και του ζήτησα να απαντήσει, καθώς έκρινα πως σ' αυτή την περίπτωση η σιωπή δεν είναι χρυσός, ενώ είναι δυνατό να εκληφθεί από κάποιους και σαν αδυναμία. Ο Λαρεντζάκης αρνήθηκε πεισματικά να μπει σ' αυτή τη διαδικασία καθώς, όπως μου είπε, δεν έχει ελεύθερο χρόνο για να τον σπαταλά σε ανούσιες διαδικτυακές αντιπαραθέσεις. Αναγκάστηκα λοιπόν να μπω εγώ στη διαδικασία να απαντώ όπου τα σχόλια ήταν άκομψα και αυτοί που τα έκαναν υπερέβαιναν την καλώς εννοούμενη κριτική. Σε αρκετές μάλιστα περιπτώσεις αναγκάστηκα να διαγράψω κάποια σχόλια που ήταν υβριστικά και ανυπόγραφα.

Κατεβάζοντας όμως προ ημερών το δεκάμετρο φουσκωτό του Σταυρουλάκη στην Πάτμο, σκέφτηκα να σταματήσω στον Μέριχα και να συζητήσω το θέμα on camera με τον "ταραξία" μελισσοκόμο. Ιδού λοιπόν τι απάντησε ο Φραγκίσκος Λαρεντζάκης στους επικριτές του.