Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΛΕΣΧΗ ΤΑΧΥΠΛΟΪΑΣ

Επιμέλεια, φωτογραφίες : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Αεροφωτογραφίες από τον αγώνα στον Κορινό : Γιώργος Πολυχρονίου.

Πανοραμική φωτογραφία της παραλίας της Κω όπου διεξήχθη ο ένας από τους αγώνες του τελευταίου Πανελληνίου Πρωτ/τος.Η Ελληνική Λέσχη Ταχυπλοίας δραστηριοποιείται διοργανώνοντας το μοναδικό επίσημο και νόμιμο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα Ταχυπλοίας με αγώνες σκαφών και personal water craft (jet ski) από το 1974. Είναι το μοναδικό σωματείο στην Ελλάδα, το Καταστατικό του οποίου είναι πλήρως εναρμονισμένο με τον Αθλητικό Νόμο 2757/99 άρθρο 2, το μητρώο των μελών του αριθμεί πάνω από 200 άτομα, ενώ 35 περίπου από αυτά είναι ενεργοί αγωνιζόμενοι αθλητές οι οποίοι λαμβάνουν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα.

Καρρώ σημαία. Η μεγαλύτερη ικανοποίηση για έναν αθλητή της ταχυπλοίας.Είναι επίσης το μοναδικό σωματείο ταχυπλοίας στην Ελλάδα το οποίον είναι τακτικό μέλος της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Ταχυπλοίας (μέλος της διεθνούς Ομοσπονδίας I.J.S.B.A. η οποία συνενώθηκε με την Διεθνή Μοτοναυτική Ένωση U.I.M.) και πληροί όλους τους κανονισμούς διοργάνωσης και ασφαλείας αγώνων και events (επιδείξεις δεξιοτεχνίας, slalom, free style). Ως εκ τούτου η Ε.Λ.Τ. (και μόνο) έχει το δικαίωμα έκδοσης αγωνιστικών αδειών (license), τουλάχιστον για τις κατηγορίες jet ski, ενώ έχει θεσπίσει κατηγορίες νέων οδηγών, οι οποίοι εκπαιδεύονται στον υγρό στίβο και σε σεμινάρια, προκειμένου να εξασφαλιστεί η σωστή αγωνιστική συμπεριφορά και η ασφάλειά τους.

Αεροφωτογραφία από τον αγώνα στον Κορινό Πιερίας.Πλούσιο ήταν το αγωνιστικό πρόγραμμα της Ε.Λ.Τ. κατά την διάρκεια του χρόνου που πέρασε. Με εννέα συνολικώς αγώνες, οι οποίοι δειξήχθησαν στο Χαλκούτσι Ωρωπού, στην Κέρκυρα, στον Μακρύγιαλο Πιερίας, στην Κω, στον Αγιόκαμπο Λάρισας, στο Ναύπλιο, στη Στυλίδα, στην Ανάβυσσο και στο Μεγάλο Πεύκο. Το «Rib and Sea» προσεκλήθη και είχε την τύχη να παραστεί σε έναν από τους αγώνες αυτούς, και συγκεκριμένα σ’ αυτόν ο οποίος διεξήχθη στο όμορφο νησί του Ιπποκράτη.

Προετοιμασία του αγώνα και στήσιμο των σκαφών στην παραλία της Κω. Επρόκειτο για ένα πολύ ενδιαφέροντα αγώνα, με έντονο συναγωνισμό, ο οποίος διεξήχθη στην πόλη της Κω, με πλήθος κόσμου να παρακολουθεί με ενδιαφέρον από την παραλία. Ο αγώνας διοργανώθηκε με την βοήθεια του Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών της Κω «Τρίτωνες», ετέθη υπό την αιγίδα του Δήμου Κω, είχε αρκετούς χορηγούς, ενώ στα πλαίσια των παράλληλων εκδηλώσεων πολλοί από τους οδηγούς έπλευσαν με τα jet skis μέχρι το νησάκι της Ψερίμου, όπου ο παπα Γιάννης Κουτάντος, σε ό,τι απέμεινε απ’ το γκρεμισμένο εκκλησάκι της Παναγίας της Γραφιώτισας, ευλόγησε τα πληρώματα και τους μοίρασε μπουκαλάκια με αγιασμό και βασιλικό. Αιγαίου προσκύνημα ονόμασε ο παπα Γιάννης την τελετουργία εκείνη, από την οποία δεν έλειπε ούτε η κατάνυξη ούτε η συγκίνηση.

Το Cafe Club Bullseye όπου πραγματοποιήθηκαν οι απονομές των επάθλων στους νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Jet Ski 2009. Στο Café Club «Bullseye» πραγματοποίησε στις 9 Δεκεμβρίου τον ετήσιο χορό της η Ε.Λ.Τ., με την ευκαιρία του οποίου απονεμήθηκαν τα έπαθλα στους νικητές του Πανελληνίου Πρωταθλήματος Ταχυπλοίας Jet Ski 2009. Στην κατηγορία Runabout Stock Amateur, με χορηγό κυπέλλων την «C34 Sport Racing Team», την πρώτη θέση κατέκτησε ο Απ. Κουκουσάς, την δεύτερη ο Γ. Δαραμούσης και την τρίτη ο Δικαίος Σιμάκος.

Στην κατηγορία Runabout Stock Novice, με χορηγό κυπέλλων την «Jet Power BRP» (Chris CBI), την πρώτη θέση κατέκτησε ο Π. Πολίτης, την δεύτερη ο Ι. Φουντουλάκης και την τρίτη ο Γ. Φούντας.

Απονομή τιμητικής πλακέττας στον απερχόμενο πρόεδρο της Ε.Λ.Τ. Κώστα Διαμάντη. Στην κατηγορία Runabout Stock, με χορηγό κυπέλλλων την  «Yamaha Center-Ι. Χριστόπουλος», την πρώτη θέση κατέκτησε ο Χρ. Βασιλειάδης, την δεύτερη ο Αν. Σχοινάς και την τρίτη ο Δ. Ξένος, ο οποίος έχει ήδη αναλάβει χρέη προέδρου Δ.Σ. της Ε.Λ.Τ. μετά τις πρόσφατες αρχαιρεσίες που έγιναν, παίρνοντας την θέση του απερχόμενου, και επί πολλά έτη διατελέσαντος προέδρου, Κ. Διαμάντη.

Στην κατηγορία Runabout Open, με χορηγό κυπέλλων την «Π. Πετρόπουλος Α.Ε.Β.Ε.», την πρώτη θέση κατέκτησε ο Χρ. Βασιλειάδης, την δεύτερη ο Αθ. Κρανιώτης και την τρίτη ο Χρ. Σταμπολτζής.

Στην κατηγορία Pro Ski 800 cc, με χορηγό κυπέλλων την «Auto Σταυρόπουλος», την πρώτη θέση κατέκτησε ο Αντ. Γατσούλας, την δεύτερη ο Π. Ζήκος και την τρίτη ο Π. Πολίτης.

Στην κατηγορία Free Style, με χορηγό κυπέλλων την «Auto Βλάχος», την πρώτη θέση κατέκτησε ο Αντ. Γατσούλας, την δεύτερη θέση ο Π. Ζήκος και την τρίτη οι Π. Ζαφειρούλης και Δ. Σκλιάμης.

Όλοι οι αθλητές που έλαβαν μέρος στο Πανελλήνιο Πρωτάθλημα 2009. Απονεμήθηκαν επίσης τιμητικές πλακέττες στους χορηγούς των κυπέλλων, στον ιδιοκτήτη του «Bullseye» κ. Κ. Παπαπαντελίδη, στον Νομαρχιακό Σύμβουλο Αν. Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Χρ. Καλαποθαράκο, στους Κ. Μαλαματίνη και Χρ. Σταμπολτζή για την συμμετοχή τους σε διεθνή αγώνα, στους εκπροσώπους της Κυπριακής Ομοσπονδίας Ταχυπλοίας, και στον απερχόμενο πρόεδρο της Ε.Λ.Τ. Κώστα Διαμάντη για την μακροχρόνια προσφορά του στις δραστηριότητες του σωματείου.  

 

Όλοι παρακολουθούν με ενδιαφέρον τις προσπάθειες των αθλητών. Η παραλία στον Κορινό Πιερίας όπου διεξήχθη ένας από τους αγώνες του Πανελλ. Πρωτ/τος 2008. Αεροφωτογραφία κατά την διάρκεια του αγώνα στον Κορινό. Αεροφ/φία από τον αγώνα στον Κορινό Πιερίας.
Αεροφωτογραφία προσπάθειας αθλητή από τον αγώνα στον Κορινό Πιερίας. Αεροφ/φία από τον αγώνα στον Κορινό. Ο ανταγωνισμός μεταξύ των αθλητών είναι πάντοτε έντονος. Αεροφ/φία από τον αγώνα στον Κορινό.

 

Στιγμιότυπο από τον αγώνα στην Κω. Ο τρόπος που αρμόζει για να καθελκύσει κανείς το jet ski στη θάλασσα! Το πανώ του αγώνα της Κω. Είχε την διάθεση και τον χρόνο να μας χαιρετήσει καθώς πετούσαμε δίπλα του!
Όχι μόνο καθιστοί... Για την κατάκτησή της τρέχουν όλοι... ... μα όλοι! Από τον αγώνα Free Style στην Κω.
Ένα από τα pits των αθλητών που έλαβαν μέρος στον αγώνα της Κω. Και φουσκωτό stand της Sea Doo στον αγώνα της Κω! Εντυπωσιακό μπάσιμο αθλητή σε στροφή στην υγρή πίστα της Κω. Έντονος ανταγωνισμός πάνω στην κορίνα σε μια στροφή του αγώνα στην Κω.
Ένα από τα σκάφη των Τριτώνων στο οποίο επέβαιναν φωτογράφοι και οπερατέρ για την κάλυψη του αγώνα στην Κω. Κάποιοι τα... δίνουν όλα στις στροφές! Ανοικτό πλάνο μέρους της πίστας στον αγώνα της Κω. Η παραλία της Κω όπου διεξήχθη ο ένας από τους αγώνες του 2009.
Στο μισογκρεμισμένο εκκλησάκι της Παναγίας της Γραφιώτισας μας περίμενε ο παπα Γιάννης Κουτάντος. ... και όταν συγκεντρωθήκαμε όλοι... ... σημείωσε τα ονόματά μας... ... κι' εκεί, κάτω από ένα Ιερό που άρχιζε, θαρρείς, και τέλειωνε μαζί στη θάλασσα...
... ευλόγησε τα πληρώματα... ... και όλους όσοι είχαμε την ευκαιρία να είμαστε εκεί! Και δεν είμασταν λίγοι... Την ώρα του απόπλου ο παπα Γιάννης μας επιφύλαξε μια έκπληξη!
Και την άλλη μέρα, άλλη μία! Ένας παπάς που πάει παντού! Οι τρεις πρώτοι νικητές της κατηγορίας Runabout Stοck Amateur. Οι νικητές της κατηγορίας Runabout Stock. Οι νικητές της κατηγορίας Runabout Stock Novice.
Οι νικητές της κατηγορίας Runabout Open. Οι νικητές της κατηγορίας Pro Ski 800. Οι νικητές της κατηγορίας Free Style. Απονομή τιμητικής πλακέττας στον Νομαρχιακό Σύμβουλο Αν. Αττικής του ΛΑ.Ο.Σ. κ. Χ. Καλαποθαράκο.

 

Σημείωση : Σύντομα θα αναρτηθεί και βίντεο με στιγμιότυπα από τον αγώνα των Jet Ski.