Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Γράμμα στον Παύλο.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

Κοινοποίηση: Αρτέμιον Σώρραν, γωνία οδών  Δοχείου Νυκτός 1 και Αποβράσματος 60, θέση ΒΟΘΡΟΣ Τ.Κ. 00000  

Γάϊδαρος είμαι, όπου θέλω παρκάρω.Δάκρυσα ρε Παύλο, καθώς σε έβλεπα να ψάλλεις τον εθνικό ύμνο την ώρα που η γαλανόλευκη υψωνόταν στο ψηλότερο σημείο κατά την τελετή της απονομής των μεταλλίων για το αγώνισμά σου.  Στους παραολυμπιακούς του Ρίο 2016.
Τότε πήγε ο νους μας στις ηλιθιότητες που εκστόμισε ο Σώρρας, αυτός ο γελοίος με τα ανύπαρκτα λεφτά, τον οποίον ακολουθούν αρκετοί ανεγκέφαλοι. Αυτός που θεωρεί πως το αθάνατο αρχαίο πνεύμα των αγώνων δεν μπορεί να μαγαρίζεται από ανάπηρους, όπως εσύ.  Σύγχρονος θιασώτης του Καιάδα.

Εξ αφορμής της βράβευσής σου παρετήρησα ότι οι αγώνες, στους οποίες μετείχες, ονομάζονται Paralympics και όχι paraolympics, πράγμα που σαφώς παραπέμπει στους «παράλυτους». Εμείς ως Έλληνες ορθώς χρησιμοποιούμε τον όρο «παραολυμπιακοί», αλλά κανένας από την Ελληνική Ολυμπιακή Επιτροπή δεν σκέφτηκε να διαμαρτυρηθεί, ώστε και οι αλλοδαποί να χρησιμοποιούν τον σωστό όρο. Πού χρόνος για τέτοια ρε Παύλο. Η ‘κονόμα να ΄ναι καλά.
Και ενώ εσύ μεγαλουργούσες στο μακρυνό Ρίο, εδώ συνεχίζαμε τη ίδια ρουτίνα των τελευταίων 200 χρόνων. Κομπίνες, λαμογιές, αρπαχτές με την ανοχή της ανεξάρτητης Δικαιοσύνης, η οποία έσπευσε να διατάξει προκαταρκτική εξέταση για το θέμα που δημιουργήθηκε στο Ωραιόκαστρο με τη φοίτηση των προσφυγόπουλων στο σχολείο. Τη στιγμή που κάτω από την εισαγγελική μύτη διαπράττονται ανοσιουργήματα χωρίς να συγκινείται κανείς.
Κινήθηκε ο κ. Εισαγγελέας και για την ευθανασία του Αλέξανδρου Βέλλιου. Μήπως και κάποιος τον βοήθησε να αποδημήσει εις Κύριον, όπερ είναι κατακριτέον. Το ότι οι εκάστοτε κυβερνώντες, των αριστερών my ass περιλαμβανομένων, έχουν απομυζήσει  τον ιδρώτα του ελληνικού λαού γεμίζοντας τις τσέπες τους δεν έχει συγκινήσει τους εισαγγελείς. Έναν Πεπόνη είχαμε και φρόντισαν να τον εξουδετερώσουν. Εκτελεστική και δικαστική εξουσία εν αγαστή συμπνοία. Τώρα ο Στουρνάρας δεν κάνει τα κέφια των κυβερνώντων και την «έπεσαν» οι εισαγγελείς στη γυναίκα του.
Ομολογώ πως ο Αλέξανδρος Βέλλιος  δεν μου ήταν συμπαθής, καθότι καθόλου αντικειμενικός ανέκαθεν. Όμως δεν μπορώ να μην του απονείμω εύσημα που είχε το θάρρος να αντιμετωπίσει το θάνατο στα ίσα και να του πει «Έρχομαι ρε πούστη τώρα. Γιατί είσαι ο λυτρωτής μου». Θα γίνει, λέει, εκταφή της σορού του. Ώστε να διαπιστωθεί, αν κάποιος τον βοήθησε να απαλλαγεί από το μαρτύριο του αργού θανάτου που του επεφύλασσε η επάρατος νόσος. Κάτι σαν Μνημόνιο δηλαδή. Διότι όποιος τον βοήθησε διέπραξε ποινικώς αξιόλογο αμάρτημα, εξ ου και πρέπει να διωχθεί. Αν είναι δυνατόν να βοηθείς κάποιον να αποδημήσει... Οι ίδιοι εισαγγελείς δεν αναλογίσθηκαν ποτέ ότι τόσοι και τόσοι κυβερνητικοί και μανδαρίνοι βοήθησαν με τη στάση τους και τις αποφάσεις τους να πεθάνουν πρόωρα και υγιέστατοι χιλιάδες Έλληνες.    
Αυτά από την πατρίδα Παύλο. Καλώς να ορίσεις πίσω μαζί με τ’ άλλα τα παιδιά.
Κι΄ ένα μεγάλο εύγε στους γονείς σου και στους γονείς όλων των συναθλητών σου!
Σε ασπάζομαι..

Υ.Γ. Πρόσεξες Παύλο ότι στη φωτογραφία που σου αφιερώνω είναι σβησμένος ο αριθμός των πινακίδων του οχήματος του μαλάκα που πάρκαρε σε θέσεις ΑΜΕΑ; Ξέρεις πού οφείλεται αυτό; Στα προσωπικά δεδομένα του Σημίτη και γενικώς στο ότι υπάρχουν, και ορθώς, διατάξεις που προστατεύουν την προσωπικότητα του ατόμου. Αν, τώρα, ένα άτομο δείχνει με τη συμπεριφορά του ότι στερείται προσωπικότητος, είναι αδιάφορο. Δεν μπορείς να διασύρεις δημόσια ένα μαλάκα για τις μαλακίες που κάνει σε κοινή θέα. Πρέπει να του το πεις κατ’ ιδίαν, ώστε να λάβεις μετά βεβαιότητος την απάντηση: «Και τί σε νοιάζει εσένα ρε; Δικό σου είναι το παρκινγκ;» ή κάτι παρόμοιο. Είναι ποινικό αδίκημα, λοιπόν, να τον κράξεις δημοσίως αυτό τον τρόμπα, εξ ου και θα κινηθεί εναντίον σου ο Εισαγγελέας. Ο ίδιος που ασχολείται με το Ωραιόκαστρο και με τον Βέλλιο, αλλά όχι με τον Παπανδρέου, τον Βενιζέλο, τον Σαχινίδη και όλα τ’ άλλα τα παιδιά. Ούτε με τον Καλογρίτσα που θέλει να στήσει βοσκοκάναλο.