Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αχ, πού είναι εκείνες οι ωραίες εποχές με τις λίστες που μας έπρηζαν τα μέζεα.

Του Σωτηρίου Καλαμίτση.

bafosΤί ωραία που μας ενημέρωνε τότε η ιστοσελίδα του Καμμένου και ζούσαμε με την προσμονή πως θα δούμε άσπρη μέρα με τους ΑΝΕΛ. Και ήλθε ο χιονιάς και το όνειρο βγήκε αληθινό. Μόνο που δεν είμαστε συνηθισμένοι στα χιόνια και στραβωθήκαμε από το εκτυφλωτικό τους λευκό της αγνότητας, της ειλικρίνειας, της ευθύτητας και της εντιμότητας.   

«ΣΔΟΕ: Εξετάζει λίστες με καταθέτες σε δυο χώρες.

Posted by arch 13 Δεκεμβρίου 2012

Από τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας καλύπτεται η έρευνα του ΣΔΟΕ για πρόσωπα που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο και διαβιβάστηκαν στο υπουργείο Οικονομικών μόλις τον περασμένο Σεπτέμβριο, όπως αναφέρει ο υπουργός Οικονομικών Ιωάννης Στουρνάρας σε έγγραφό του που διαβιβάστηκε στη Βουλή μετά από ερώτηση των βουλευτών της ΔΗΜΑΡ Νίκο Τσούκαλη και Βασίλη Οικονόμου σχετικής με καταθέσεις Ελλήνων φορολογουμένων σε Λιχτενστάϊν και Λουξεμβούργο.

Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ, ο υπουργός Οικονομικών ενημερώνει ειδικότερα ότι «τα στοιχεία που αφορούν τους καταθέτες στο Λουξεμβούργο περιήλθαν στην αρμόδια υπηρεσία τον Σεπτέμβριο του 2012 και διαβιβάστηκαν αμελλητί προς επεξεργασία και αξιοποίηση στο ΣΔΟΕ.

Το ΣΔΟΕ, κατόπιν παραγγελίας του Εισαγγελέα Οικονομικού  Εγκλήματος διενεργεί προκαταρκτική εξέταση προς διακρίβωση αξιόποινων πράξεων από πρόσωπα που διατηρούν τραπεζικούς λογαριασμούς στο Λουξεμβούργο, η οποία, κατά τα λοιπά, καλύπτεται από τη μυστικότητα της ποινικής προδικασίας.

Οι δύο βουλευτές στην ερώτηση τους ζητούσαν να ενημερωθούν πόσα ήταν τα ονόματα που έχουν ήδη παραληφθεί από τις Γερμανικές αρχές για να εντοπιστούν φοροφυγάδες.

Όπως θυμίζουν σε ερώτηση που είχε υποβληθεί τον Μάρτιο του 2010 από τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη, είχε ζητηθεί ενημέρωση σχετικά με καταθέσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Λιχτενσταϊν και του Λουξεμβούργου. Στις 26 Μαρτίου 2010, ο τότε υπουργός Οικονομικών Γιώργος Παπακωνσταντίνου, απαντούσε ότι η Διεύθυνση Διεθνών Σχέσεων του υπουργείου Οικονομικών «με έγγραφό της προς το αντίστοιχο υπουργείο της Ομοσπονδιακής Δημοκρατίας της Γερμανίας, ζήτησε τα στοιχεία που περιήλθαν στις γερμανικές αρχές, σχετικά με τις καταθέσεις σε χρηματοπιστωτικά ιδρύματα του Λιχτενστάϊν από πρόσωπα που υπάγονται στη φορολογία στην Ελλάδα».

euro2day.gr»

Επτά ολόκληρα χρόνια μας τα έπρηζαν και ήλθε το ΣτΕ να μας πει ότι όλα εκείνα που έψαχναν [;] οι αδιάφθοροι εφοριακοί έχουν παραγραφεί. Και μετά είπε το ΣτΕ ότι ο  Παππάς έσφαλε με τις τηλεοπτικές άδειες, όπερ δεν γίνεται ανεκτόν από το Σύνταγμα.  
    
Και μετά θυμήθηκα ότι ο Κούλης ως υπουργός Διοικητικής  Μεταρρύθμισης ζητούσε τους φακέλους δημοσίων υπαλλήλων, για να τους αξιολογήσει, αλλά αρκετές Διευθύνσεις αρνούνταν να τους δώσουν. Τί ωραίο κράτος. Ο τάδε διευθυντής αρνήθηκε  να δώσει τους φακέλους στον υπουργό που ήθελε να εφαρμόσει ψηφισθέντα νόμο και δεν έπαθε τίποτε. Εκτός και διατάχθηκε κάποια ΕΔΕ, οπότε σίγουρα θα του έκαναν τη μούρη κιμά. Και τώρα θα πάμε σε εκλογές με ένα και μόνο ερώτημα: «Κούλη, θα απολύσεις δημοσίους υπαλλήλους;».
    
Και πάνω στην τούρλα της εκδίωξης του ΔΝΤ από τη χώρα με εντολή Τζανακόπουλου, ενώνει τις δυνάμεις του ο ΓΑΠ με τη Δημοκρατική Συμπαράταξη, για το καλό του τόπου, την προοδευτική ανάπτυξη και την έξοδο από τα Μνημόνια. Για να καλέσει σε εγερτήριο 1.000.000 ψηφοφόρους που δεν ψήφισαν, λέει, στις τελευταίες εκλογές να βρουν στέγη στο άφθαρτο σκυλολόϊ τού πρώτου διδάξαντος Μνημονιακού και της παρέας του, οι οποίοι, ως εκ τούτου, κατέχουν από Μνημόνια καλλίτερα από τους όψιμους μνημονιακούς.  
    
Διερωτώμαι ακόμη γιατί καταδικάσθηκε ο Παπακωνσταντίνου. Δεν πρέπει να έχει και αυτός την ευκαιρία συμπορευθεί με το νέο ξεκίνημα;

Η μεγαλύτερη απορία μου, όμως, είναι άλλη: ο Σώρρας γιατί αργεί να προσχωρήσει στο κώμα του «λεφτά υπάρχουν»; Θα με φάει η αγωνία.
       
Και μου λένε μετά πως η διαπλοκή πνέει τα λοίσθια.