Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ανοικτή επιστολή προς την Εθνική Τράπεζα για την πλαστότητα ισολογισμού της Τράπεζας της Ανατολής.

Αγαπητοί εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας,

Με την ιστορία απάτης των τρισεκατομμυρίων του Αρτέμιου Σώρρα να έχει πάρει πλέον το δρόμο της, κυρίως λόγω της δημοσιογραφικής έρευνας μιας πολύ μικρής ομάδας, που συμπεριλαμβάνει εμένα και τον Γιώργο Γιαλτουρίδη από τη Βοστώνη, το βάρος της έρευνας πέφτει σε μια μεγαλύτερη συνιστώσα του προβλήματος της Τράπεζας της Ανατολής, σε εσάς.

Ως εκπρόσωποι της Εθνικής Τράπεζας έχετε βεβαιώσει σαν γνήσιο αντίγραφο εκ του πρωτοτύπου τον ισολογισμό της ειδικής εκκαθάρισης της Τράπεζας της Ανατολής με τίτλο «Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος, Κατάστασις του Λογιστικού της Εκκαθαρίσεως της Τραπέζης της Ανατολής τη 30 Ιουνίου 1936». Το συγκεκριμένο έγγραφο αποτελεί μέρος «Καταλόγου Εγγράφων» που συντάχθηκε από τους υπεύθυνους της Εθνικής Τράπεζας, για να ικανοποιήσουν τα αιτήματά μας για επίδειξη εγγράφων και αποτελεί τον μοναδικό ενυπόγραφο ισολογισμό, στον οποίο επιτρέπετε την πρόσβαση.

Κατά τον γραφολογικό έλεγχο της συγκεκριμένης Κατάστασης Λογιστικού της 30ης Ιουνίου 1936, αποκαλύφθηκε πως η υπογραφή που φέρει και αποδίδεται στον Ιωάννη Δροσόπουλο, τότε διοικητή της Εθνικής Τράπεζας, είναι παράταιρη. Συνεπώς, το έγγραφο που χρησιμοποιείτε, σύμφωνα με τους γραφολόγους, είναι πλαστογραφημένο.

Το θέμα του πλαστογραφημένου εγγράφου έχει τεθεί πολλαπλώς υπόψη της τράπεζάς σας, προσωπικά από εμένα, με συνεχείς εξώδικες δηλώσεις από το 2015 έως σήμερα. Ως αποτέλεσμα, η πλευρά της τράπεζάς σας, στην αντιδικία που δικάζεται στη Ρόδο, επέλεξε να μην πιστοποιήσει τα προσκομιζόμενα από εκείνην έγγραφα ως αντίγραφα εκ του πρωτοτύπου, αλλά να τα συμπεριλάβει αθεώρητα στις Προτάσεις σας.

Ταυτόχρονα, οι έμμισθοι δικηγόροι της τράπεζάς σας από την Αθήνα, που μέχρι σήμερα υπέγραφαν τα πάντα, αποφάσισαν να αποφύγουν κάθε φαινομενική επαφή, δεν υπέγραψαν τις Προτάσεις τους και απέστειλαν έτοιμο το δικόγραφο σε τοπικό δικηγόρο της Εθνικής Τράπεζας, ώστε να το υποβάλει, δίχως να γνωρίζει τις ευθύνες που του μεταβίβασαν. Φυσικά, ως Εθνική Τράπεζα δεν καταθέσατε καν Αντίκρουση, αν και θα ήταν άκρως ενδιαφέρον να εξηγήσετε, γιατί πλαστογραφήσατε συγκεκριμένα έγγραφα.

Όσο και να το αποφεύγει η πλευρά της Εθνικής Τράπεζας, τα ερωτήματά είναι σαφή και αναμένουν απαντήσεις:

α) Γιατί πλαστογραφήθηκε η συγκεκριμένη λογιστική κατάσταση;

β) Τις υπόλοιπες λογιστικές καταστάσεις, που δεν «εντοπίζονται» μέχρι σήμερα, τις υπέγραψε ο ίδιος που πλαστογράφησε τη λογιστική κατάσταση της εκκαθάρισης του Ιουνίου 1936;

γ) Γιατί η Εθνική Τράπεζα δεν σταμάτησε τη χρήση του πλαστογραφημένου εγγράφου, μετά την ενημέρωσή του Διοικητικού Συμβουλίου της και την κοινοποίηση της μίας γραφολογικής πραγματογνωμοσύνης;

δ) Ποιά αξιοπιστία διαθέτουν τα υπόλοιπα έγγραφα της Εθνικής Τράπεζας στην ίδια υπόθεση, όταν το μόνο ενυπόγραφο έγγραφο που χρησιμοποιεί έχει κριθεί ως πλαστό;

IllustrationΣας θυμίζω ότι πλέον δεν μπορείτε να «καλυφθείτε» πίσω από τις παλαβομάρες που διαδίδει η οργάνωση Σώρρα, τις οποίες εδώ και καιρό έχουμε αναλύσει με το Γιώργο Γιαλτουρίδη, αποδεικνύοντας ότι πρόκειται περί μιας γελοίας απάτης. Η άποψή μου είναι ότι ο Σώρρας έχει «εξαφανιστεί» από την πραγματική υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής, από τη στιγμή που δεν μπόρεσε να κλείσει το θέμα υπέρ σας.

Η ιστορική αλήθεια πρέπει να αποκαλυφθεί, έστω και με καθυστέρηση 80 ετών. Η πραγματική υπόθεση της Τράπεζας της Ανατολής βρίσκεται πλέον υπό συνολική δικαστική διερεύνηση, υπό την εποπτεία ομάδας νομικών, με επικεφαλή τον κ. Ιωάννη Καραμιχάλη, που δεν θα σταματήσει ποτέ, μέχρι να αποδοθεί το Δίκαιο, τόσο στην Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Σαν εκπρόσωπος των περισσοτέρων μετοχικών τίτλων της Τράπεζας της Ανατολής, η πρόταση συμβιβασμού μου είναι πάντα στο τραπέζι. Η πρόταση αυτή είναι σαφής και σας καλώ να την αποδεχθείτε σήμερα, αν τουλάχιστον σέβεστε το ρόλο σας, τη Δικαιοσύνη και την Ελληνική Οικονομία σε κατάσταση κρίσης. Δεν χρειάζομαι τίποτα παραπάνω, μου αρκεί η απλή ικανοποίησή μου, σαν μνημόσυνο στους προγόνους μου που εσείς εξαπατήσατε.

Σας δηλώνω πως θα σταματήσω κάθε δικαστική ενέργεια εναντίον σας μόνο με ένα (1) ευρώ και μια δημόσια συγγνώμη για την απάτη που διαπράξατε κατά των κομιστών μετοχικών τίτλων της Τράπεζας της Ανατολής.

Στα δικά σας χέρια είναι πλέον η απόφαση αν θα συνεχίσετε να χρησιμοποιείτε μεθόδους που παραπέμπουν σε άλλου είδους οργανώσεις ή έστω αυτή την ύστατη στιγμή θα αποφασίσετε πως η δική σας εξυγίανση περνάει από την παραδοχή του οικονομικού εγκλήματος κατά των κατόχων μετοχών της Τράπεζας της Ανατολής.

Σας παρακαλώ να αφήσετε κατά μέρος την μέχρι σήμερα αλαζονική συμπεριφορά σας και να επιλέξετε την καλύτερη λύση, τόσο προς όφελος σας, όσο και της ελληνικής οικονομίας, η οποία σας χρειάζεται μόνο εάν έχετε μάθει από τα λάθη του παρελθόντος, έτσι ώστε να μην τα επαναλάβετε και πάλι ενάντια στους Έλληνες πολίτες.

Με εκτίμηση,
Δρ. Ελευθέριος Ρήνος.


Λεζάντα φωτο : Αριστερά και πάνω η “ύποπτη” υπογραφή. Οι υπόλοιπες προέρχονται από ιδιόχειρες επιστολές του Ιωάννη Δροσόπουλου. Το συμπέρασμα είναι πασιφανές!