Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ακόμη δεν έχει διαβεί τον Ρουβίκωνα ο Ρουβίκωνας;

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

kalaitzidisΑπό την πρώτη εμφάνιση της αναρχοαυτόνομης ομάδας «Ρουβίκωνας», είχα την απορία, γιατί οι τύποι που την απαρτίζουν αυτοαποκλήθηκαν έτσι. Και τούτο, διότι γνωρίζω από την ιστορία ότι ο Ρουβίκωνας είναι ποταμός κείμενος έξω από τη Ρώμη που τη χώριζε από τα περίχωρα και ότι κανένα οπλισμένο στρατιωτικό σώμα δεν επιτρεπόταν να τον διαβεί, ώστε να προστατεύεται η Res Publica Romana από πραξικοπήματα. Ο πρώτος που τον διέβη ήταν ο Ιούλιος Καίσαρ  επιστρέφοντας από τη νικηφόρα  εκστρατεία  του στην Ισπανία. Ανεφώνησε τότε το περίφημο «ο κύβος ερρίφθη», εισήλθε στη Ρώμη με τα στρατεύματά του, κατέλυσε τη Σύγκλητο και έγινε απόλυτος άρχων της Ρωμαϊκής Αυτοκρατορίας.

Ο «δικός μας» Ρουβίκωνας επιδίδεται σε happenings, τα οποία στη συνείδηση του κόσμου δεν είναι και τόσον αποδοκιμαστέα, μια και στοχεύουν τη διαφθορά που διατρέχει όλη τη Δημόσια Διοίκηση. Όταν, όμως ο Πρόεδρος της Βουλής αγκαλιάζει μέλη του που έχουν συλληφθεί μετά από έφοδο στη Βουλή, με αποτέλεσμα  όχι μόνον να αφεθούν ελεύθερα, αλλά και να μεταφερθούν με περιπολικά εκεί, όπου είχαν συλληφθεί, κάτι δεν πάει καλά. Και σίγουρα κάτι δεν πάει καθόλου καλά, όταν μέλη της ίδια ομάδας εισβάλλουν στο Πεντάγωνο, χωρίς να τους ανακόψει η φρουρά της Πύλης εισόδου.    

Όταν δε ο Ρουβίκωνας απειλεί ότι μεθαύριο θα χυθεί αίμα στο Σύνταγμα, σίγουρα τίποτε δεν πάει καλά. Ας θυμηθούμε και τη δήλωση του υποδυόμενου τον Αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Δραγασάκη, όταν αναρχοαυτόνομοι διέκοψαν ομιλία του, για να εκδηλώσουν τη συμπαράστασή τους στους απεργούς πείνας Μαζιώτη-Ρούπα. «Δικά μας παιδιά», είπε ο τεράστιος πελεκάνος.

Εγώ γνωρίζω ότι κατά το Σύνταγμα [άρθρο 11]:

«Οι Έλληνες έχουν το δικαίωμα να συνέρχονται ήσυχα και χωρίς όπλα.

2. Μόνο στις δημόσιες υπαίθριες συναθροίσεις μπορεί να παρίσταται η αστυνομία. Οι υπαίθριες συναθροίσεις μπορούν να απαγορευτούν με αιτιολογημένη απόφαση της αστυνομικής αρχής, γενικά, αν εξαιτίας τους επίκειται σοβαρός κίνδυνος για τη δημόσια ασφάλεια, σε ορισμένη δε περιοχή, αν απειλείται σοβαρή διατάραξη της κοινωνικοοικονομικής ζωής, όπως νόμος ορίζει».

Μήπως η προειδοποίηση του Ρουβίκωνα αποτελούσε τη δικαιολογία που θα μπορούσε να  επικαλεσθεί ο ΓΑΔΑρχης, για να απαγορεύσει το μεθαυριανό συλλαλητήριο; Αν ναι, τότε... ο Ρουβίκωνας μάλλον αποτελεί τη μακρά χείρα όσων είναι έτοιμοι να ξεπουλήσουν τα πάντα, αρκεί να είναι στρογγυλοκαθισμένοι στην κυβερνητική καρέκλα και να χαϊδεύουν Καρανίκες, Βερναρδάκηδες, Σκουρλέτηδες, Μπαλάφες κ.ο.κ. Όπως ο τσαλακωμένος [κατ’ ιδίαν αυτού ομολογίαν] κ. Τσακαλώτος που  προέτρεψε χθες τους νέους που θα κατέβουν μεθαύριο στο Σύνταγμα να σκεφτούν, ότι θα είχαν βρει δουλειά, αν είχαμε ομαλοποιήσει τις σχέσεις μας με τα Σκόπια. Δηλαδή; Θα συνέρρεαν στη χώρα «Μακεδόνες» επενδυτές ή δεν θα μετανάστευαν στη «Μακεδονία» Έλληνες επενδυτές; Ή μήπως εννοεί ότι θα έφευγαν ακόμη περισσότεροι  Έλληνες επενδυτές στη «Μακεδονία», όπου θα δημιουργούσαν θέσεις εργασίας για Έλληνες Μακεδόνες μετανάστες;

Θέλουν και τα λένε ρε φούστη μου ή τους ξεφεύγουν;       
Εμείς μεθαύριο στο Σύνταγμα!

Υ.Γ. Όσο για τον Ντέπιουτη που αναρωτήθηκε γιατί δεν κάναμε κανένα συλλαλητήριο για την Κύπρο, να του θυμίσω:

1] το 1956 ο λαός διαδήλωνε για την ανεξαρτησία της Κύπρου και τον δίκαιο αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. Είχαμε και ένα νεκρό. Στη συνέχεια η Κύπρος πουλήθηκε και ακολούθησαν τα δεινά του 1964 και του 1974.

2] το 2004  ο Ελληνισμός της Κύπρου δεν είχεν ανάγκη συλλαλητηρίων συμπαράστασης από τη μητέρα-πατρίδα. Και τούτο διότι είχεν ηγέτη τον ΤΑΣΣΟ και τη συμπαράσταση της τότε κυβέρνησης Καραμανλή. Μπροστά τους έσβηναν όλα τα συνασπιστήρια και οι πληρωμένοι κονδυλοφόροι που ούρλιαζαν να γίνει δεκτό το σχέδιο Ανάν ως τελευταία ευκαιρία  για την επίλυση του ζητήματος. Όπως κάνουν τώρα που ξεπουλάνε και το «Μακεδονικό».