Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Σταγόνα αγάπης του "Ναυτίλου" στην Κάσο.

Η Κάσος θα δεχθεί το επόμενο φιλί της ζωής από τα μέλη του "Ναυτίλου". Ανάσα ζωής πρόκειται να δώσουν τα μέλη της "Φυσιολατρικής Λέσχης Φίλων Φουσκωτών Σκαφών-Ναυτίλος" σε ένα ακόμη από τα ακριτικά και ξεχασμένα νησιά του Αιγαίου. Με μήνυμα "Σταγόνα αγάπης στην Κάσο" και συνοδεία πολυμελούς ομάδας ιατρών, διαφόρων ειδικοτήτων, που θα εξετάσουν αφιλοκερδώς τους κατοίκους του νησιού, τα μέλη του "Ναυτίλου" θα επιβιβαστούν σε πέντε φουσκωτά σκάφη και θα μεταφέρουν είδη πρώτης ανάγκης για τα σχολεία και το Ιατρείο της Κάσου. Χορηγοί στην προσπάθειά τους οι εταιρείες "JOTUN HELLAS", "Παρκοτεχνική", "Πλαίσιο", "INTERTECH S.A.", "Δ. Κλειδάς και Σια", "ΑΓΕΧ ΑΒΕΕ", "KOUPPA STROM", "ET PLAST", "Poofomania", "Β.Γ.Δ. Λουκόπουλος Το λογότυπο της Αποστολής. Ο.Ε.", ελιν", "PYRAMIS", "Μ. Βιτσαρόπουλος Α.Ε.", "Μάζης Εταιρεία Μεταφορών", "MEMODENT", "Ιωάννης Τσαπράζης Α.Ε.", "ΑΝΕΚ LINES", "ALPHA TV" σαν χορηγός επικοινωνίας, "DELL", "ΕΥΔΑΠ" και "PET CITY" που θα προσφέρουν ιατρικό εξοπλισμό και φάρμακα για το Ιατρείο της Κάσου, αλλά και έπιπλα, ηλεκτρονικούς υπολογιστές, ψυγεία, φωτοτυπικά μηχανήματα, ηλεκτρικές και ηλεκτρονικές συσκευές, θρανία, εποπτικά μέσα διδασκαλίας, παιδική χαρά, φωτιστικά, αθλητικό υλικό κ.λπ. για τα σχολεία, ζωοοτροφές για την Φιλοζωϊκή της Κάσου, ενώ η εταιρεία "JOTUN HELLAS" θα καλύψει το κόστος των καυσίμων, για τα σκάφη που θα λάβουν μέρος στην Αποστολή.

Οι χορηγοί της Αποστολής. Η εταιρεία μεταφορών "Ευάγγελος Μάζης" θα μεταφέρει αφιλοκερδώς όλα τα ως άνω είδη, ενώ το πλοίο "Πρέβελης" θα μεταφέρει δωρεάν το φορτηγό και τον ιδιοκτήτη του στην Κάσο, ευγενική προσφορά της ναυτιλιακής εταιρείας "ΑΝΕΚ LINES".

Τα σκάφη των μελών του "Ναυτίλου" θα αποπλεύσουν το πρωί της Τετάρτης 28 Οκτωβρίου από το Λαύριο και θα πλεύσουν ομαδικώς μέχρι την Κάσο κάνοντας μια ενδιάμεση στάση στην Ίο για ανεφοδιασμό σε καύσιμα. Τα μέλη του "Ναυτίλου" και οι γιατροί που θα πλαισιώσουν την Αποστολή θα παραμείνουν στην Κάσο τρεις ημέρες και θα αποπλεύσουν την Κυριακή 1η Νοεμβρίου.

Το πρόγραμμα και οι χορηγοί της Αποστολής η οποία ανεβλήθηλόγω δυσμενών καιρικών συνθηκών και θα πραγματοποιηθεί από τις 12 μέχρι τις 16 Νοεμβρίου 2015Την Αποστολή θα συνοδεύσει τηλεοπτικό συνεργείο του "ALPHA TV" με τον δημοσιογράφο, ιδρυτή και επίτιμο πρόεδρο του "Ναυτίλου" Ιωσήφ Παπαδόπουλο.

Οι γιατροί, που θα μεταβούν στην Κάσο με τα φουσκωτά σκάφη των μελών του "Ναυτίλου", είναι όλοι εξαιρετικοί επιστήμονες και Άνθρωποι και είναι οι εξής :

Κώστας Κηπουργός (Ωτορινολαρυγγολόγος), Ανδρέας Παπαδόπουλος (χειρουργός ορθοπεδικός), Παναγιώτης Καραμεσίνης (οδοντίατρος), Κώστας Καραμεσίνης (οδοντίατρος), Σταυρούλα Καραμεσίνη (οδοντίατρος), Αλίνα Κόκος (οδοντίατρος), Ανδρέας Καρυδάκης (καρδιολόγος) και Κωνσταντίνα Μπακαλίδου (ψυχίατρος).