Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το μόριο του Καρανίκα και τα μόρια του αριστούχου.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

Πάμε για απλή αναλογική λοιπόν. Για την εμβάθυνση [ή μήπως «βάθαιμα»;] της Δημοκρατίας. Για περισσότερο αντιπροσωπευτική Δημοκρατία. Για περισσότερους παρτάκηδες και συνομιλητές ξένων πρεσβειών.
Κόβουμε συντάξεις, προκειμένου να ενισχυθεί η κυβέρνηση στον πόλεμο κατά της διακαναλικής διαπλοκής, ώστε να στήσει το δικό της φιλικό μιντιακό περιβάλλον.
Η διακίνηση τεράστιων ποσοτήτων ηρωΐνης τιμωρείται σε βαθμό πταίσματος, αν συγκρίνει κανείς τις ποινές που επεβλήθησαν με τη  ζημιά που υφίσταται η νεολαία και η εθνική οικονομία με τα χιλιάδες ανθρώπινα ναυάγια που κυκλοφορούν πέριξ της πλατείας Ομονοίας των Αθηνών, στα Εξάρχεια, στην πλατεία Βικτωρίας και σε πολλά άλλα στέκια τοξικομανών.

ΑΕΠ ύψους € 50 δισ. λέγεται ότι δημιουργούν στο εξωτερικό τα μυαλά που μετανάστευσαν, επειδή δεν έβρισκαν δουλειά στην Ελλάδα.  Βάλε και τα δισ. που πλήρωσε ο Έλληνας φορολογούμενος για να σπουδάσουν αυτά τα μυαλά.
Η μητέρα ενός νέου έστειλε το ακόλουθο μήνυμα σε ρ/φ σταθμό: «Ο γιος μου έλαβε 19.050 μόρια  στις πανελλαδικές εξετάσεις χωρίς να έχει κάνει φροντιστήριο. Πέτυχε στην Ιατρική Πατρών, αλλά δεν έχω χρήματα να τον στείλω εκεί να σπουδάσει. Έτσι, είναι αναγκασμένος να ξαναδώσει του χρόνου εξετάσεις».
Ο κ. Καρανίκας και το μόριό του αμετακίνητοι στο Μαξίμου, για να συμβουλεύουν στρατηγικά τον πρωθυπουργό βαθαίνοντας τη ρήση «η καριέρα είναι χολέρα».   
Στη Θεσσαλονίκη μερικές εκατοντάδες αλητέγγυοι, στην πλειονότητά τους αλλοδαποί, κατασκήνωσαν στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο και μπούκαραν και στις αίθουσες διδασκαλίας βανδαλίζοντάς τες. Θέλουν  να διαδηλώσουν την αλληλεγγύη τους στους λαθρομετανάστες  που έχουν κατακλύσει τη χώρα και να ρίξουν και το τείχος του Έβρου. Μάθανε πως παρακολουθούμε αδρανείς επί μήνες τους κατασκηνωτές της Ειδομένης, του λιμανιού στον Πειραιά, τις διαμαρτυρίες των λαθρομεταναστών που δεν έχουν τις δέουσες ανέσεις στους χώρους φιλοξενίας και πλάκωσαν κι’ αυτοί. Οι Αρχές δεν πρόκαναν να τους εμποδίσουν. Βλέπεις δεν είχαν πληροφορίες ότι μαζεύονται για τζερτζελέ. Και τώρα περιμένουμε να τελειώσει το πάρτι τους την 24.07, ώστε να διαλυθούν ησύχως και εμείς να μαζεύουμε μετά τα σπασμένα και να πληρώνουμε για την αποκατάσταση των ζημιών. Και πολύ κιμπάρηδες να ’ουμ.
Εύχομαι κάποιο ξένο πανεπιστήμιο να εντοπίσει τον νεαρό με τα 19.050 μόρια και να του προσφέρει υποτροφία, για να γίνει γιατρός. Κι’ ας μείνει στο εξωτερικό, να προσφέρει εκεί τις υπηρεσίες του. Εμείς δεν θα στενοχωρηθούμε καθόλου. Θα έχουμε τον Καρανίκα μας και τους χιλιάδες άλλους τενεκέδες συμβούλους-κλητήρες.  
Σου εύχομαι καλή τύχη άγνωστε νεαρέ αριστούχε!