Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Η "Αγνή του Θεού" στον Πολυχώρο Πολιτισμού "Διέλευσις".

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

"Η Αγνή του Θεού" του John Pielmeier στον Πολυχώρο Πολιτισμού "Διέλευσις".Την επίσημη πρώτη κάνει σήμερα (6 Ιανουαρίου 2016) το θεατρικό έργο του Αμερικανού συγγραφέα John Pielmeier "Η Αγνή του Θεού", στον Πολυχώρο Πολιτισμού "Διέλευσις". Με σκηνοθετική δεξιοτεχνία η Χρυσάνθη Κορνηλίου καθοδηγεί τις Μαρία Δούση, Μαρία Βασιλέλλη και Αναστασία Παπασπύρου, οι οποίες ποιούν ήθος και εκπέμπουν φως, στα δύσκολα μονοπάτια της μάχης που δίνει η πίστη με την αμφιβολία και ο ορθολογισμός με το μυστήριο.

Σε μια μεγαλούπολη, όπως η Αθήνα, και σε μια εποχή κατά την οποίαν όλα μετρώνται και ζυγίζονται ανάλογα με την τηλεθέαση, τον αριθμό των εισιτηρίων, τα ακριβά σκηνικά και τη διαφήμιση, στον Πολυχώρο "Διέλευσις" ποιείται, νομίζω, ήθος και πολιτισμός.

Δεν είμαι κριτικός θεάτρου και, συνεπώς, δεν μπορώ με "βαθυστόχαστους" συνειρμούς της σκέψης να κρίνω την επιτυχημένη ή μη προσέγγιση των τριών ηρωίδων του έργου του John Pielmeier ή την καλλιτεχνική ποιότητα των συντελεστών της θεατρικής παράστασης που εκτυλίσσεται στο "Κρυφό Σχολειό Πολιτισμού και Τέχνης" που λειτουργεί στην οδό Λέσβου 15 της Κυψέλης. Αυτό που μπορώ όμως με σιγουριά να πω είναι ότι με δυσκολία κατάφερα να τραβήξω τα λίγα πλάνα που θα δείτε στο βίντεο που ακολουθεί. Μπορείτε, φαντάζομαι, να μαντεύσετε την αιτία. Αν είστε ευσυγκίνητοι και δεν περιορίζεστε μόνο στο "περιτύλιγμα", θα υποστείτε την ίδια με μένα "ταλαιπωρία"...

Συντελεστές παράστασης.

Σκηνοθεσία : Χρυσάνθη Κορνηλίου.

Ηγουμένη : Μαρία Δούση.

Δικαστική ψυχίατρος : Μαρία Βασιλέλλη.

Αγνή : Αναστασία Παπασπύρου.

Φωτισμός-ήχος : Βασίλης Τσιβιλέκας.

Σκηνικά - Κοστούμια : Άγγελος Δελής.

Η φωνή της Αγνής στους ύμνους : Αγγελική Βλασοπούλου.

Γραφιστικά : Χαρά Γιαμπουράνη.

Φωτογράφος : Υπατία Κορνάρου.

Ραφή κοστουμιών : Ελένη Κουτελιέρη.

Ραφή κουρτινών-καλυμμάτων : Μαίρη Μπάμπαλη - Πλέγμα.

Promotion : Κωνσταντίνος Πλατής.

Χορηγός επικοινωνίας : "Rib and Sea"

Πολυχώρος Πολιτισμού "Διέλευσις", Λέσβου 15 και Πόρου, στην Κυψέλη. http://www.dieleusis.gr/

Τηλ. : 2108613739