Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Εισπράξτε τον Φ.Π.Α. και σταματήστε κάθε άλλη φορολόγηση!

Ευσεβής πόθος ή όνειρο φθινοπωρινής νυκτός;

Μια σκέψη του Ιωσήφ Παπαδόπουλου.

Ο Στουρνάρης πάντως δεν είμαι...Υπολόγισα τις προάλλες πόσα χρήματα θα έμπαιναν στο Δημόσιο Ταμείο εάν οι εφορίες εισέπρατταν κανονικά τον Φ.Π.Α. που προέρχεται από όλες τις εμπορικές πράξεις και την παροχή υπηρεσιών, και τρόμαξα! Δείτε γιατί.

Ας υποθέσουμε - με τους μετριότερους υπολογισμούς - ότι κάθε Έλλην πολίτης ξοδεύει 300 ευρώ μηνιαίως για φαγητό, φως, νερό, τηλέφωνο και άλλα βασικά έξοδα ένδυσης και υπόδησης. Σκοπίμως δεν συνυπολογίζω τυχόν ενοίκια, σχολικά έξοδα, έξοδα καλοκαιρινών διακοπών, διασκέδασης, κίνησης κ.λπ. Δεν χρειάζεται να το κάνω αυτό άλλωστε. Αρκούν και περισσεύουν, για την τεκμηρίωση της σκέψης μου, τα 300 ευρώ μηνιαίως ανά άτομο. Αυτό μεταφράζεται σε ελάχιστο ετήσιο εισόδημα 7.200 ευρώ για ένα έγγαμο ζευγάρι χωρίς παιδιά, 9.000 ευρώ αν υπάρχει ένα παιδί κ.ο.κ.

Πόσος είναι (επισήμως) ο πληθυσμός της χώρας μαζί με τους μετανάστες; Ένδεκα περίπου εκατομμύρια. Ωραία. Στο Δημόσιο Ταμείο λοιπόν θα έμπαιναν κάθε χρόνο 20 περ. δισεκατομμύρια ευρώ, από την είσπραξη του Φ.Π.Α., μόνο για να τραφεί στοιχειωδώς ο πληθυσμός! Αν στο ποσό αυτό προστεθεί ο Φ.Π.Α. που αναλογεί σε εκατομμύρια άλλες εμπορικές πράξεις (καύσιμα, διασκέδαση, ταξίδια κ.λπ.), αλλά και στα τιμολόγια παροχής υπηρεσιών, τότε το ποσό του Φ.Π.Α. που θα προκύψει θα είναι ιλιγγιώδες!

Πού το πάς, θα μου πείτε. Θα σας πω. Πώς θα σας φαινόταν λοιπόν αν σας έλεγε το Κράτος : Θα κόβετε αποδείξεις για τα πάντα και θα αποδίδετε τον Φ.Π.Α. στα πραγματικά του μεγέθη. Εγώ, για να σας ανταποδώσω το καλό που μου κάνετε, δεν θα σας βάζω άλλους φόρους! Κανένα φόρο, πουθενά! Ούτε έμμεσους ούτε άμεσους! Τέρμα οι φόροι στα καύσιμα, τέρμα τα διόδια, τέρμα τα τέλη κυκλοφορίας, τέρμα τα χαράτσια στα σπίτια! Όσο μάλιστα περισσότερα ξοδεύετε, όσο δηλαδή περισσότερο κυκλοφορεί το χρήμα, εγώ σαν Κράτος θα σας ανταμείβω και με χρηματικό μπόνους στο τέλος του χρόνου! Αν όμως συλληφθείτε να μην κόβετε αποδείξεις και να μην αποδίδετε τον Φ.Π.Α., τότε θα πέφτει επάνω σας βαρύς ο πέλεκυς του νόμου, με εξοντωτικές ποινές, όπως κλείσιμο της επιχείρησης, δήμευση περιουσιακών στοιχείων και πολυετής φυλάκιση. Με μια τέτοια ρύθμιση ποιος δεν θα έκοβε και δεν θα ζητούσε αποδείξεις;   

Εάν υποθέσουμε ότι εφαρμοζόταν άμεσα μια τέτοια φορολογική ρύθμιση, αναλογιστείτε ποιες θα είναι οι παράπλευρες ενέργειες, τα μεγάλα ωφέλη του λαού και της χώρας και τι θα ακολουθήσει.

1. Τέρμα τα δανεικά, η τρόϊκα και το Δ.Ν.Τ. Σε βάθος χρόνου μάλιστα θα μπορούμε εμείς να τους δανείζουμε, εφ όσον βεβαίως είναι... καλά παιδιά και έχουν υγιείς οικονομίες.

2. Οι εφοριακοί υπάλληλοι δεν θα έχουν πλέον λόγο να μένουν στα γραφεία τους αλλά θα βγαίνουν στους δρόμους στο κυνήγι αυτών που δεν κόβουν αποδείξεις και δεν αποδίδουν Φ.Π.Α. Ο μισθός τους θα είναι τόσο ικανοποιητικός, ώστε να μη μπουν στον πειρασμό και έχουν το "άλλοθι" να "τα παίρνουν", όπως έκαναν μέχρι τώρα. Αν βεβαίως συλληφθούν και πάλι "να τα παίρνουν", τότε, πέρα από την άμεση απόλυσή τους, θα δημεύεται η περιουσία τους και θα εκτίουν ποινή πολυετούς φυλάκισης.

3. Τα χρήματα από την είσπραξη του Φ.Π.Α. θα είναι τόσα πολλά που θα περισσεύουν για την συντήρηση των δρόμων (τώρα, μολονότι ειπράττονται διόδια, η συντήρηση είναι ανύπαρκτη), την ανέγερση και τον εξοπλισμό σχολείων και νοσοκομείων και άλλων έργων κοινής ωφελείας.

4. Οι δουλειές θα ανοίξουν, αφού το κέρδος του Κράτους θα είναι στην κατανάλωση, και οι πολίτες δεν θα έχουν λόγο να κρύβουν τις όποιες οικονομίες τους σε μαξιλάρια και στρώματα. Όσο πιο πολλά ξοδεύει κανείς, τόσο περισσότερο θα προσφέρει στο Κράτος μέσω του Φ.Π.Α. που θα καταβάλλει και τόσο πιο πολύ θα ωφελείται ο ίδιος. Γνωρίζοντας δε ότι δεν θα έχει την υποχρέωση να πληρώνει χαράτσια και άλλους φόρους, ο πολίτης θα ανασάνει και θα διαθέσει τα χρήματά του για την αγορά ενός καλύτερου και πιο ασφαλούς αυτοκινήτου, ενός σπιτιού ή την βελτίωση του ήδη υπάρχοντος.

5. Λόγω ανυπαρξίας τεκμηρίων και φόρων πολυτελείας θα κυκλοφορούν πλέον νομίμως και τα αυτοκίνητα των οποίων οι ιδιοκτήτες έχουν καταθέσει τις πινακίδες, ενώ οι ανασφάλιστες "νεκροφόρες" θα ασφαλιστούν.

6. Για τους ίδιους λόγους (συν τα φθηνότερα καύσιμα, αφού θα έχει αφαιρεθεί ο φόρος) οι κάτοχοι μικρών σκαφών θα βγάλουν και πάλι τον καϋμό τους σεργιάνι στο πέλαγος, ενώ θα πάρουν ανάσες οι δεκάδες ελληνικές κατασκευαστικές εταιρείες σκαφών αναψυχής που βρίσκονται σε χειμερία νάρκη εδώ και τέσσερα χρόνια.

7. Το μεταναστευτικό κύμα θα ανακοπεί, γιατί θα μπορούν πλέον οι νέοι κυρίως άνθρωποι να βρουν δουλειά στην πατρίδα τους.

8. Το κόστος εκμετάλλευσης της γης θα πέσει κατακόρυφα, οι αγρότες θα επιστρέψουν στα χωράφια τους, η πρωτογενής παραγωγή θα αναπτυχθεί, οι μεγάλες πόλεις και η Αθήνα θα αναπνεύσουν, ενώ η επαρχία θα αναζωογονηθεί.

Θα μπορούσα να αραδιάζω εκατοντάδες άλλα πλεονεκτήματα, αλλά δεν θα μου έφτανε ένας μήνας για να τα αναφέρω όλα. Εννοείται πως, για καλύτερη απόδοση του συστήματος, θα πρέπει η χώρα να εγκαταλείψει το ευρώ και να επιστρέψει στο δικό της νόμισμα, το οποίο θα εκδίδει η ΚΡΑΤΙΚΗ Τράπεζα της Ελλάδος. Αυτό, εκτός όλων των άλλων, θα έχει δύο επιπλέον μεγάλα πλεονεκτήματα. Αφ' ενός μεν το μεταναστευτικό ρεύμα προς την χώρα μας θα ελεγχθεί αυτομάτως, αφού το νόμισμα στο οποίο θα πληρώνονται οι μετανάστες δεν θα "μετράει" στην πατρίδα τους, αφ' ετέρου το Κράτος, έχοντας την δυνατότητα κοπής εθνικού νομίσματος, θα μπορεί να χρηματοδοτεί μεγάλα δημόσια έργα, που έχει ανάγκη η χώρα, προσφέροντας έτσι εργασία σε άτομα που συνωστίζονται σήμερα στις ουρές του ΟΑΕΔ προκειμένου να σφραγίσουν την κάρτα ανεργίας τους. Οι σκέψεις περί επιστροφής στο εθνικό μας νόμισμα δεν είναι δικές μου, αλλά του καθηγητή κ. Πάνου Παππά, τις οποίες επιδοκιμάζω απολύτως.

Όσον αφορά την κοστοβόρα παροχή ηλεκτρικής ενέργειας, την εισαγωγή καυσίμων, και τον τρόπο με τον οποίο πρέπει αυτά να εξασφαλιστούν, ας καλέσει η Πολιτεία ανθρώπους σαν τον Μιχάλη Καλογεράκη και ας τους δώσει την δυνατότητα να υλοποιήσουν αυτά που έχουν στο μυαλό τους και έχουν να κάνουν με την παροχή δωρεάν ενέργειας και καυσίμων από τον ήλιο, τον αέρα και το νερό.    

Θα μου πείτε, μα καλά τόσο απλή είναι η λύση του προβλήματος; Ναι, τόσο απλή είναι! Ο λόγος όμως που κάτι τέτοιο είναι εντελώς απίθανο να γίνει πράξη, είναι γιατί μας κυβερνούν απάτριδες και προδότες, οι οποίοι, όπως τα τρωκτικά και τα σκουλήκια, έτσι κι' αυτοί αρέσκονται στο ομιχλώδες τοπίο για να μπορούν να τσαλαβουτάνε στο δημόσιο χρήμα, να κλέβουν, να παίρνουν μίζες, να βολεύουν διορίζοντας ημετέρους και να μπουκώνουν τον υπερτροφικό δημόσιο γαργαντούα.