Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Φοβερές ειδήσεις από 'κει που δεν το περιμένεις.

Γράφει ο Σωτήριος Καλαμίτσης.

Δεν είχα πάλι τι να γράψω. Όλα εξακολουθούν να έχουν τη γνωστή μορφή της διαφθοράς, της κοκορομαχίας, της κακομοιριάς  και του αλισιβερισιού με μόνιμο τελικό στόχο το Δημόσιο Ταμείο, δηλαδή τον μόχθο των φορολογουμένων. Σε δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης γιατροί και νοσοκόμοι έκλεβαν πανάκριβα αντικαρκινικά φάρμακα, τα πουλούσαν σε άλλη χώρα και ενθυλάκωναν την αξία, στερώντας τα, έτσι, από καρκινοπαθείς.Τα κτήνη!

Φάγαμε στη μάπα 4 Μνημόνια για να αποπληρωθούν τα κόκκινα δάνεια του Δημοσίου, με αποτέλεσμα να κοκκινίσουν και τα ιδιωτικά δάνεια. Τετριμμένα πράγματα.
Αλλά έπεσε το μάτι μου στον τίτλο «Ο πατήρ Χουλιαράκης εξάρθρωσε σπείρα απατεώνων». Αστυνομικός είναι; Μάλλον όχι, αφού διαφορετικά η είδηση θα ήταν «Η τάδε Διεύθυνση υπό τον αστυνόμο Χουλιαράκη εξάρθρωσε...». Άρα, θα πρέπει να είναι ντετέκτιβ. Τελικά ούτε αυτό είναι. Τί είναι;

«Στις 14:30 το μεσημέρι στις 2 Ιουνίου 2016 μία άγνωστη γυναίκα κάλεσε με απόκρυψη στο σταθερό τηλέφωνο του Μιχάλη Χουλιαράκη, εμφανιζόμενη ως η κόρη του, Λιλή Χουλιαράκη, καθηγήτρια στο LSE και σύζυγος του πρώην υπουργoύ της κυβέρνησης Γιώργου Παπανδρέου, επίσης πανεπιστημιακού Ηλία Μόσιαλου. Η γυναίκα έκλαιγε προσποιούμενη την κόρη, αναφέροντας ότι προκάλεσε σοβαρό τροχαίο ατύχημα. Πριν προλάβει ο Μιχάλης Χουλιαράκης να μιλήσει με την υποτιθέμενη κόρη του πήρε το ακουστικό άγνωστος άνδρας, ο οποίος συστήθηκε ως αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ. που υπηρετεί στη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής και τον ενημέρωσε ότι η κόρη του έχει εμπλακεί σε τροχαίο ατύχημα, τραυματίζοντας θανάσιμα ένα παιδί. Στη συνέχεια του ζήτησε να δώσει 20.000 ευρώ προκειμένου να πληρώσει τον Εισαγγελέα για να «φτιάξει τα χαρτιά και να γλιτώσει το δικαστήριο».

1η είδηση: ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Χουλιαράκης που μας σώζει φέτος είναι κουνιάδος του Μόσιαλου, εκείνου του υπουργού του ΠΑΣΟΚ που μας έσωσε τη διετία 2009-2011. Αλλαξοκωλιές ρε φούστη μου. Γύρω γύρω όλοι και στη μέση εμείς.
     
«Ο Μιχάλης Χουλιαράκης πανικοβλήθηκε. Πείστηκε αρχικά από τα λεγόμενά τους και είπε στον «αστυνομικό» ότι στην οικία του έχει μόνο 10.000 ευρώ για να του δώσει. Ο δήθεν αστυνομικός δέχθηκε να τα παραλάβει και του είπε σε λίγα λεπτά να κατέβει έξω από το σπίτι του όπου όπως τον ενημέρωσε θα τον περιμένει γυναίκα αστυνομικός για να παραλάβει τα χρήματα. Ο πατέρας του αναπληρωτή υπουργού Οικονομικών, παρότι αρχικά είχε πειστεί με τις υποδείξεις του άνδρα, στην πορεία και μετά από επικοινωνίες με συγγενικά του πρόσωπα κατάλαβε ότι είχε πέσει θύμα απάτης».
    
2η είδηση: ο πατήρ Χουλιαράκης έχει € 10.000 μετρητά στο σπίτι του, ενώ ο συνάδελφος του γιού του κ. Παπαροτρύφων κάνει εκκλήσεις να επιστρέψει ο λαός το χρήμα στις τράπεζες. Αλλά και πόσοι άλλοι έχουν € 10.000 στο σπίτι ή στην τράπεζα;
    
3η είδηση: η πρώτη αντίδραση του πατρός Χουλιαράκη ήταν απολύτως... φυσιολογική. Να λαδώσει τους δικαστικούς για να ξεμπλέξει η κόρη του. Όπως θα έκανε κάθε... αξιοπρεπής Έλλην πολίτης.
    
Η τελευταία είδηση ήταν μία πληροφορία από αξιόπιστο άτομο. Από 1η Ιουνίου, λέει, δεν γίνεται κανένας εκτελωνισμός αυτοκινήτων. Ο εκτελωνισμός καινουργών θα αρχίσει την 26η Ιουνίου. Εκτελωνισμός μεταχειρισμένων θα αρχίσει την 1η Οκτωβρίου και μόνον αν έχουν τα οχήματα τεθεί σε κυκλοφορία εντός της τελευταίας τριετίας. Την ξέσκισαν τη διαπλοκή οι κυβερνώντες.