Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ανακοινώσεις

announcements

ΑΝΕΚ LINES: Μεγάλη ανταπόκριση του κόσμου στην 16η Εθελοντική Αιμοδοσία.

emodosia1Η ΑΝΕΚ LINES αντιλαμβανόμενη τις αυξημένες ανάγκες αιμοδοσίας που εντείνει η πανδημία στα Νοσοκομεία της χώρας, έγινε #miaomada με το Σύλλογο Εθελοντών Αιμοδοτών Ν. Χανίων «Άγιος Ιωάννης» και σε συνεργασία με το Γενικό Νοσοκομείο Χανίων «Άγιος Γεώργιος», πραγματοποίησαν την Τρίτη 09/03,  την 16η Εθελοντική Αιμοδοσία στα Κεντρικά Γραφεία της εταιρείας, στα Χανιά. Με συνέπεια απέναντι στην κοινωνία, η προσπάθεια συμπληρώθηκε με δειγματοληψία για τη Δωρεά Μυελού των Οστών, αποδεικνύοντας για μία ακόμα φορά την ευαισθησία της εταιρείας στις πάγιες ανάγκες του τόπου.

Σε μια πρωτόγνωρη συγκυρία και πίεση για τη Δημόσια Υγεία, οι άνθρωποι της ΑΝΕΚ LINES, μέλη των πληρωμάτων της αλλά και απλοί πολίτες, ανταποκρίθηκαν εντυπωσιακά στο κάλεσμα “ζωής” της εταιρείας χαρίζοντας έτσι ελπίδα σε  συνανθρώπους μας που έρχονται αντιμέτωποι με σοβαρά προβλήματα υγείας ή είναι θύματα τροχαίων.

Περισσότερα...

Παράταση απαγόρευσης κυκλοφορίας για σκάφη και ψάρεμα έως τις 1 Μαρτίου 2021

paratasi lockdown se skafi psaremaΤην Πέμπτη 11 Φεβρουαρίου 2021, δημοσιεύτηκε νέο ΦΕΚ «Έκτακτα μέτρα προστασίας της δημόσιας υγείας από τον κίνδυνο περαιτέρω διασποράς του κορωνοϊού COVID-19 στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από την Πέμπτη, 11 Φεβρουαρίου 2021 και ώρα 6:00 έως και τη Δευτέρα, 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.»

Μεταξύ άλλων, παρατείνει τον περιορισμό κυκλοφορίας κάθε τύπου πλοίων και σκαφών καθώς και του απόπλου και κατάπλου ιδιωτικών πλοίων αναψυχής και επαγγελματικών τουριστικών πλοίων στην ελληνική Επικράτεια ως 1 Μαρτίου 2021 και ώρα 6:00.

Περισσότερα...

Έκδοση και διανομή δημοτικής εφημερίδας της Η.Ν. Κάσου για την ενημέρωση των πολιτών.

mpoukaΓια την ενημέρωση των πολιτών η Δημοτική Αρχή προκειμένου να δημιουργήσει ένα δίαυλο επικοινωνίας με όλους τους Κασιώτες αλλά και τους φίλους της Η.Ν. Κάσου απ’ όλα τα μέρη της γης, προχώρησε στην έκδοση εντύπου δημοτικής εφημερίδας με τίτλο «Τα εν οίκω εν Δήμω της  Ηρωικής νήσου Κάσου» με στόχο να εκμηδενίσει τις αποστάσεις.

Μέχρι σήμερα υπάρχουν διαθέσιμα τα πρώτα 3 φύλλα μέσω των οποίων γίνεται ενημέρωση για τις ενέργειες και τις παρεμβάσεις του Δήμου για την βελτίωση της ποιότητας της ζωής των κατοίκων του νησιού των επισκεπτών και όχι μόνο.

Περισσότερα...

Η Ανάπτυξη Ψηφιακών Δεξιοτήτων και η Πρόσβαση στην Τηλεκπαίδευση είναι Δικαίωμα όλων των Παιδιών!

laptop.omada.aigaiou2Ξεπέρασε κάθε προσδοκία ο μίνι μαραθώνιος που διοργάνωσε η Ομάδα Αιγαίου την περίοδο των εορτών, με στόχο την προμήθεια tablets, για την κάλυψη των αναγκών των παιδιών των μικρών και ακριτικών νησιών στην τηλεκπαίδευση και στην ανάπτυξη των ψηφιακών δεξιοτήτων τους.

Ήδη πάνω από 300 tablets βρίσκονται στα χέρια των μαθητών  στα νησιά Πάτμος, Φούρνοι, Ίος, Αμοργός, Αστυπάλαια, Δονούσα, Αγαθονήσι, Λειψοί.

laptop.omada.aigaiouΟι μαθητές, οι γονείς τους, οι εκπαιδευτικοί και οι φορείς της τοπικής αυτοδιοίκησης εξέφρασαν την ευχαριστίες τους με πλήθος ευχετηρίων μηνυμάτων αλλά και video ευχών που δημιούργησαν και αφιέρωσαν στην Ομάδα Αιγαίου.Στην Ομάδα Αιγαίου είμαστε υπερήφανοι που ανήκουμε στην οικογένεια των μικρών και ακριτικών νησιών μας και στηρίζουμε με πολλές  δράσεις την αναβάθμιση των καθημερινών συνθηκών ζωής των κατοίκων τους.

Περισσότερα...

Αλλαγή δρομολογίων του "ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ" της ΖΑΝΤΕ FERRIES

Σας ενημερώνουμε ότι λόγω των εξαιρετικά δυσμενών καιρικών συνθηκών, τα δρομολόγια του πλοίου μας Ε/Γ - Ο/Γ "ΔΙΟΝΥΣΙΟΣ ΣΟΛΩΜΟΣ" απο το λιμάνι του Πειραιά σήμερα Δευτέρα 25/01/2021 και απο το λιμάνι της Σαντορίνης αύριο Τρίτη 26/01/2021 δεν θα εκτελεστούν.

Εφ' όσον οι καιρικές συνθήκες το επιτρέψουν, τα δρομολόγια θα εκτελεστούν σύμφωνα με τον πίνακα που ακολουθεί:

dromologia.zante.ferries