Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Αγώνες σκαφών

races

Ο Ν.Ο. Πάρου στον διασυλλογικό ιστιοπλοϊκό αγώνα «Κύπελλο Βουλιαγμένης".

Ο Ναυτικός όμιλος Πάρου συμμετείχε στο διασυλλογικό ιστιοπλοϊκό αγώνα «Κύπελλο Βουλιαγμένης» που διοργανώθηκε στις 22-23 Οκτωβρίου 2016, για σκάφη κατηγορίας optimist.
Συμμετείχαν 148 σκάφη από 20 ομίλους της Αθήνας και της περιφέρειας.
Ο ΝΟΠ συμμετείχε με 10 αθλητές. Οι καιρικές συνθήκες την πρώτη ημέρα δεν ευνόησαν για να γίνουν ιστιοδρομίες, αφού ένα ξαφνικό μπουρίνι ανάγκασε τους αθλητές να εγκαταλείψουν τον θαλάσσιο στίβο. Την 2η ημέρα των αγώνων ολοκληρώθηκε μόλις μία ιστιοδρομία, λόγω άπνοιας, από την οποία προέκυψαν και τα τελικά αποτελέσματα.

Περισσότερα...

Συμμετοχή του Ν.Ο. Πάρου στο Camp Optimist του Ν.Ο. Καλαμακίου.

Ασκήσεις επί χάρτου.Η αγωνιστική ομάδα του Ναυτικού ομίλου Πάρου ξεκίνησε την προετοιμασία για την νέα χρονιά συμμετέχοντας στο Camp κατηγοριάς σκαφών optimist που διοργανώθηκε από τον Ναυτικό όμιλο Καλαμακίου στις 7-10 Ιανουαρίου 2016.

Την εκπαίδευση  των αθλητών ανέλαβαν οι προπονητές Ατζεμιάν Βαγγέλης και Δροσσόπουλος Αντώνης ενώ τους κανονισμούς αγώνων δίδαξε ο Κουρής Σταύρος.

Ακολούθησε αγώνας μεταξύ των 41 αθλητών από 11 ομίλους από όλη την Ελλάδα που συμμετείχαν στο camp.

Τα αποτελέσματα είναι:

Και εφαρμογή στην πράξη. Παναγιωτίδης Κωνσταντίνος 7ος στην γεινκή και 3ος στην κατηγορία του

Καλακώνα Μαριαλένα 18η στην γενική

Ραγκούσης Στέφανος 20ος στην γενική

Δαφερέρα Θεοδώρα 25η στην γενική

Καλακώνα Μαρίνα 26η στην γενική

Δαφερέρα Θεοφανία 28η στην γενική

Μπρούσης Βίκτωρ 33ος  στην γενική

Ευχαριστούμε τον Ναυτικό όμιλο Καλαμακίου για την φιλοξενία και την άψογη διοργάνωση του camp.

Με 20 αθλητές ο Ν.Ο.Π. στο "Athens Eurolymp Week 2015".

Στιγμιότυπο από τους αγώνες με τα σκάφη της κατηγορίας laser έξω από την μαρίνα του Φαληρικού Δέλτα.Ο Ναυτικός όμιλος Πάρου συμμετείχε με αποστολή 20 αθλητών στον διεθνή ιστιοπλοϊκό αγώνα  «Athens Eurolymp Week 2015» που διοργανώθηκε από την Ελληνική Ιστιοπλοϊκή Ομοσπονδία στην θαλάσσια περιοχή του Φαλήρου, από τις 13-19 Μαρτίου.

Στον αγώνα συμμετείχαν όλες οι ολυμπιακές κατηγορίες (Laser Radial Γυν., Laser std Ανδρών, 49er, RSX, 470, Finn καθώς και οι κατηγορίες ανάπτυξης (Optimist , 420, Laser 4,7, tecno) και ΑΜΕΑ 2.4 mr.

Οι συμμετοχές έφτασαν τους  600 αθλητές από 10 χώρες και  ο όμιλός μας είχε την πολυπληθέστερη αποστολή από την Περιφέρεια και με πολύ καλή παρουσία στα αποτελέσματα. Αξίζει εδώ να σημειωθεί η συμμετοχή της πρωταθλήτριάς μας Σ. Θεοχαρη σε ολυμπιακή κατηγορία, μετά από δυο χρόνια απουσίας.

Περισσότερα...

CYCLADES RACE 2014

Το σκάφος JJ TOO του Ν. Ο. Πάρου που κατέλαβε την πρώτη θέση. Ο Ιστιοπλοϊκός Αγώνας CYCLADES RACE 2014 ξεκίνησε την Παρασκευή 19/9/2014 στην Σύρο και ολοκληρώθηκε την Κυριακή 21/9/2014 στην Πάρο με μεγάλη επιτυχία. Ήταν αφιερωμένος στην Πρόληψη και Προαγωγή της Υγείας με κεντρικό μήνυμα : «Μένω υγιής από επιλογή κι όχι από τύχη».

Θα θέλαμε να ευχαριστήσουμε τον Πρόεδρο της Επιτροπής Αγώνα κ. Σταμάτη Γρυπάρη και τον κ. Ασημάκο Αντώνη για την αμέριστη βοήθεια τους  στην άψογη διεξαγωγή του αγώνα, καθώς και τα μέλη των επιτροπών.

Περισσότερα...

Εσείς σε ποιο "πανελλήνιο" πρωτάθλημα ταχυπλοίας θα λάβετε μέρος;

Γράφει, χωρίς φόβο και πάθος, ο Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

Βρέθηκα χθες (22.2.2014) στο ξενοδοχείο "Fenix" της Γλυφάδας, ανταποκρινόμενος στην πρόσκληση του φίλου μου Σπύρου Κρητικού, προέδρου του "Ομίλου Φουσκωτών Σκαφών Κέρκυρας", και, μεταξύ μας, καλύτερα να μην πήγαινα! Γιατί; Να γιατί.

Κατ' αρχάς στη συνάντηση έδωσαν το "παρών" από την πλευρά των κατασκευαστών μόνο οι Παύλος Καλογερόπουλος, Ηλίας Καρράς και Γιώργος Νέγκρης (οι δύο τελευταίοι λαμβάνουν συνήθως μέρος στους αγώνες και σαν οδηγοί), ο πρόεδρος του Ο.Φ.Σ.Ε. και ο Χρήστος Γκάτσος εκ μέρους των "Sea Hawks", ο Βαγγέλης Σέρρας, "εκπροσωπώντας" τους οδηγούς, και δύο εκπρόσωποι διαδικτυακών περιοδικών. Ο πρώην τραπεζικός υπάλληλος και νυν συνταξιούχος Δημήτρης Καραγεωργίου και ο απομονωμένος, άνεργος, απροσκύνητος και μοχθηρός δημοσιογράφος Ιωσήφ Παπαδόπουλος. Αυτοί ήμαστε όλοι κι' όλοι! Δεν συνυπολογίζω, βεβαίως, τους εκπροσώπους των τεσσάρων συλλόγων που διοργανώνουν το νέο πρωτάθλημα... βορείου Ελλάδος. Αλλοίμονο αν έλειπαν κι' αυτοί!

Περισσότερα...