Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πρόστιμα στο Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου ακόμη και για απλή διέλευση των σκαφών αναψυχής!

Εντατικοποίηση των ελέγχων για όσους δεν κόβουν εισιτήριο!

Ιδιαίτερα προσοδοφόρος ήταν ο Ιούνιος για το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Αλοννήσου σύμφωνα με τα στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα ο Οργανισμός Φυσικού Περιβάλλοντος Κλιματικής Αλλαγής (ΟΦΥΠΕΚΑ).

Ήδη μέσα σε έναν μήνα τα έσοδα του πάρκου φτάνουν περίπου τις 150.000 ευρώ, γεγονός που αποδεικνύει ότι το ενδιαφέρον των επισκεπτών, αλλά και των ντόπιων για την πλοήγηση στο χώρου του θαλάσσιου πάρκου είναι μεγάλο και αυξημένο, σύμφωνα με τους αρμοδίους.

Σημειώνεται ότι από το εισιτήριο το 30% αποδίδεται στο πράσινο ταμείο, ενώ το υπόλοιπο 70% επιστρέφει στον ΟΦΥΠΕΚΑ και τη μονάδα διαχείρισης του πάρκου για την κάλυψη των αναγκών.

Το εισιτήριο, το οποίο έχει επιβληθεί από το 2020, αφορά τα σκάφη που επισκέπτονται τον πυρήνα του πάρκου και ανέρχεται σε 5,5 ευρώ ανά επισκέπτη.

Περισσότερα...

Είστε στο "κόλπο" κύριε Εισαγγελέα;

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

iosif.eisaggeleasΗ συνέχεια στο σήριαλ της υπόθεσης των κτιριακών εγκαταστάσεων του ΕΚΠΑΖ, της προφανούς κακοδιαχείρισης και διασπάθισης του δημοσίου χρήματας από την Αντιπεριφέρεια Πειραιώς και Νήσων και τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Πειραιά παίχτηκε σήμερα με την άρνηση του Εισαγγελέα Πειραιώς να μου χορηγήσει αντίγραφο της δικογραφίας.

Υπενθυμίζω ότι τον Μάϊο του 2022 είχα καταθέσει καταγγελία στον Εισαγγελέα Πειραιώς για κακοδιαχείριση και διασπάθιση του δημοσίου χρήματος. Εξ αιτίας εκείνης της καταγγελίας μου ο Εισαγγελέας διέταξε έρευνα η οποία δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη. https://www.ribandsea.com/editorial/4846-tha-antidrasei-i-dikaiosyni-stin-profani-kakodiaxeirisi-tou-dimosiou-xrimatos-stin-ypothesi-ton-kakotexnion-stis-ktiriakes-egkatastaseis-tou-e-k-p-a-z.html

Περισσότερα...

«H επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας στερείται συνταγματικής νομιμότητας».

Του Χαράλαμπου Κουρουνδή (*)

trohaia diodiaΗ επιβολή απαγόρευσης κυκλοφορίας, που ανακοινώθηκε τον Μάρτιο του 2020 (και ανανεώθηκε τον Νοέμβριο του ιδίου έτους) με το διάγγελμα του πρωθυπουργού Κ. Μητσοτάκη, στερείται συνταγματικού ερείσματος. Το εν λόγω μέτρο φαίνεται ότι θα εμφανιστεί νομικά ως υλοποίηση της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου που εκδόθηκε για την αντιμετώπιση του κορoνοϊού. Οι Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου όμως αποτελούν ουσιαστικούς νόμους, οι οποίοι δεν είναι δυνατό να παραβιάσουν το Σύνταγμα ανατρέποντας την ιεραρχία των κανόνων δικαίου. Η ελευθερία κίνησης και εγκατάστασης στην ελληνική επικράτεια, δηλαδή η λεγόμενη stricto sensu προσωπική ελευθερία, κατοχυρώνεται στο άρθρο 5 παρ. 3 του Συντάγματος.

Ως τέτοια, πρόκειται για μια ελευθερία που δεν είναι δυνατό να ανασταλεί ούτε κατά την κήρυξη πολιορκίας σύμφωνα με το άρθρο 48 του Συντάγματος, η οποία βέβαια προβλέπεται ούτως ή άλλως με την κήρυξή της από τη Βουλή μόνο σε περίπτωση πολέμου, επιστράτευσης ή εκδήλωσης ένοπλου κινήματος για την ανατροπή του δημοκρατικού πολιτεύματος.

Περισσότερα...

Ηλεκτρονικά η εξυπηρέτηση του Λιμενικού για την έκδοση/ανανέωση/αντικατάσταση άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους.

ilektroniki.ekdosi.adionΝέα κατηγορία στην ηλεκτρονική διεκπεραίωση αιτημάτων πολιτών από την Λιμενική Αστυνομία – Πλέον και ηλεκτρονικά η έκδοση άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους, απόκτηση άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους άνευ εξετάσεων, ανανέωση άδειας χειριστή ταχυπλόου σκάφους και έκδοση αντιγράφου άδειας χειριστού ταχυπλόου σκάφους λόγω απώλειας ή φθοράς.

Έντεκα ημέρες μετά την πρώτη παρουσίαση της ηλεκτρονικής εφαρμογής e-ΔΛΑ, προστίθεται μία σημαντική κατηγορία που αφορά τους περισσότερους από εμάς, τους ιδιοκτήτες και χειριστές σκαφών, η «Άδεια χειριστή ταχυπλόου σκάφους».

Περισσότερα...

Η Ένωση Δικαστών και Εισαγγελέων έκρινε αντισυνταγματική την απαγόρευση κυκλοφορίας από 15/11 μέχρι 18/11/2020

ΕΝΩΣΗ ΔΙΚΑΣΤΩΝ ΚΑΙ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΩΝ
ΠΡΩΤΟΔΙΚΕΙΟ ΑΘΗΝΩΝ
ΚΤΙΡΙΟ 6 –ΓΡΑΦΕΙΟ 210
ΤΗΛ: 2132156114 - FAX 210 88 41 529
Τ.Κ. 101. 71
e- mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Αθήνα, 15-11-2020
Αρ. πρωτ.: 514

Σύνταγμα και απαγόρευση συναθροίσεων.

Με την υπ’ αριθμό 1029/8/18 (ΦΕΚ 5046 Β’/ 14-11-2020) απόφαση του Αρχηγού της Ελληνικής Αστυνομίας αποφασίστηκε η απαγόρευση όλων των δημόσιων υπαίθριων συγκεντρώσεων στο σύνολο της Επικράτειας για το διάστημα από 15 Νοεμβρίου και ώρα 06.00’ μέχρι 18 Νοεμβρίου 2020 και ώρα 21.00’, στις οποίες συμμετέχουν 4 ή και περισσότερα άτομα με την απειλή επιβολής κυρώσεων.

Περισσότερα...