Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ταξιδεύοντας

traveling

Ευπαλίνειο όρυγμα. Το θαύμα της αρχαίας τεχνολογίας.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

efpalinioΤην επίσκεψη στο Ευπαλίνειο Όρυγμα, που δεν κατόρθωσα να κάνω πέρυσι, έκανα αυτή τη φορά κατά την διάρκεια της πρόσφατης παραμονής μας στη Σάμο.
Η προσπάθειά μου να βιντεοσκοπήσω το Όρυγμα συνάντησε πολλά εμπόδια. Από πού αλλού; Από το Υπουργείο Απολίτιστων και την Εφορεία Αρχαιοτήτων Σάμου.

Ο υπάλληλος με τον οποίον επικοινώνησα μου είπε ότι πρέπει να συμπληρώσω μια αίτηση και να ζητήσω την άδεια βιντεοσκόπησης, την οποία θα μου έδινε η Υπηρεσία αφού θα κατέβαλα  κάποιο χρηματικό ποσό, ανάλογα με την περίπτωση.

Περισσότερα...

Πάμε Σάμο με τη "Blue Star Ferries" και νυχτερινή μετάβαση θρίλλερ απ' το Βαθύ μέχρι τη Χώρα!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

aris2Στα πενήντα χρόνια που οδηγώ δίκυκλο η νυχτερινή μετάβασή μας χθες με το παπί απ' το λιμάνι της Σάμου μέχρι τη Χώρα ήταν προσομοίωση ταινίας τρόμου!

Το θρίλερ ξεκίνησε ως εξής. Η μπαταρία τίναξε κατ' αρχάς τα πέταλα καθώς προσπάθησα να εκκινήσω το μηχανάκι στο επάνω γκαράζ του "Blue Star Mykonos". Ευτυχώς η κατηφορική μπάρα ξύπνησε τον κινητήρα, με τη δεύτερη ταχύτητα στο σανζμάν.

Διατήρησα τον κινητήρα σε λειτουργία, μέχρι να φορτώσουμε στο παπί την... οικοσκευή που κουβαλούσαμε μαζί μας και να φορέσουμε τα κράνη μας. Εκείνη ακριβώς τη στιγμή ένας άνδρας του πληρώματος έτρεξε προς το μέρος μας και μου έδωσε την Go Pro  που πάνω στη φούρια και στην ταραχή μου ξέχασα στο πλοίο! "Να μην ξεχάσουμε στην επιστροφή να του δώσουμε ένα κουτί με γλυκά", είπα στην καπετάνισσα.

Περισσότερα...

Με φουσκωτό στην "απαγορευμένη" Κυρα Παναγιά των βορείων Σποράδων και διανυκτέρευση στον Πλανήτη!

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

taladianos2Μετά από μια μακρά περίοδο αποχής απ' τη γαλάζια ερωμένη και τα φουσκωτά σκάφη προέκυψε ξαφνικά ένα όμορφο ταξίδι απ' τη Σκόπελο μέχρι την Κυρά Παναγιά με τον 8μετρο "Πήγασο" του Γιώργου Ταλαδιανού. Εκμεταλλευτήκαμε την προσωρινή άρση του χαρατσίου, λόγω της εορτής της Παναγίας, και φθάσαμε στο ανακαινισμένο μοναστήρι που βρίσκεται στο ομώνυμο νησί των βορείων Σποράδων. Έγινε δυστυχώς κι' αυτό στη χώρα που γέννησε την Ελευθερία και τη Δημοκρατία. Να περιμένεις την ημέρα αργίας των "τσοπάνηδων της θάλασσας" για να πλεύσεις ελεύθερα και χωρίς χαράτσια στο Αιγαίο!

Μετά το πέρας του Εσπερινού πέσαμε με τα μούτρα στο καλομαγειρεμένο πιάτο με τα μακαρόνια και το κατσικίσιο κρέας και γύρω στα μεσάνυχτα επιβιβαστήκαμε στον "Πήγασο" και διανυκτερεύσαμε κάτω από ένα τεράστιο φεγγάρι στον πιο όμορφο, απάνεμο και εντυπωσιακό όρμο του Αιγαίου! Τον Πλανήτη της Κυρά Παναγιάς!

Περισσότερα...

Εξέγερση των κατοίκων της Αλοννήσου κατά του χαρατσίου διέλευσης του θαλάσσιου πάρκου των Βορείων Σποράδων.

Επιμέλεια : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

xasis2Μια αμαρτωλή ιστορία εκτυλίσσεται στο Θαλάσσιο Πάρκο των Βορείων Σποράδων. Με τον Φορέα Διαχείρισης να έχει επιτύχει την ψήφιση Κοινής Υπουργικής Απόφασης για την επιβολή "διοδίου" διέλευσης σε σκάφη και επιβαίνοντες! Μια ιστορία που με ανάγκασε να καταθέσω έγγραφη καταγγελία στην Εισαγγελία Αθηνών και να μεταβώ στη Σκόπελο και την Αλόννησο μετά από πρόσκληση κατοίκων και φορέων των δύο νησιών. https://www.youtube.com/watch?v=4q35hwR2mb4

emmanuel.brennerΤον Δήμαρχο της Αλοννήσου Πέτρο Βαφίνη, ο οποίος διαμαρτυρόταν όταν ήταν επικεφαλής της δημοτικής αντιπολίτευσης, να κάνει σήμερα μια μεγαλοπρεπή κωλοτούμπα σαν Δήμαρχος, να εγκρίνει το ληστρικό και παράνομο διόδιο και να προσπαθεί απεγνωσμένα εν όψει προεκλογικής περιόδου να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα υποσχόμενος μέρος των χρημάτων να τα δώσει στους αλιείς!

Με σκάφος που φέρει γερμανική σημαία και όνομα (Emmanuel Brenner) να περιπολεί στην περιοχή, να κάνει ελέγχους και να επιβάλλει πρόστιμα!

Περισσότερα...

Γυαλί Νισύρου. Κόλαση και παράδεισος, δύο σε ένα!

Επιμέλεια - Βίντεο - Φωτογραφίες : Ιωσήφ Παπαδόπουλος.

gyali6Δεν είναι τυχαίο που η διοίκηση της εταιρείας η οποία εκμεταλλεύεται το ορυχείο ελαφρόπετρας στη νησίδα Γυαλί της Νισύρου δεν επιθυμεί προβολή. Ή μάλλον, για να το πω πιο σωστά, δεν είναι ανοικτή σε μη ελεγχόμενη προβολή. Τι εννοώ;

Ενώ, ας πούμε, δέχτηκε προ ημερών πολυμελές τηλεοπτικό συνεργείο της ΕΡΤ, την ίδια στιγμή αρνείται σε έναν ελεύθερο δημοσιογράφο την πρόσβαση στα ενδότερα του ορυχείου με το επιχείρημα ότι η ΕΡΤ είναι γνωστή ενώ ο δημοσιογράφος άγνωστος! Αυτό τουλάχιστον μου είπε ο προϊστάμενος του λατομείου κ. Αντώνης Κοτσαμπάσογλου.

Περισσότερα...