Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Νέο άνανδρο κτύπημα από τους "καπεταναίους" των καφενείων της Κάσου.

Διάβασα σήμερα στο site seazoom.gr :

Έκτακτο δρομολόγιο για να καλυφθούν οι αυξημένες ανάγκες των κατοίκων της Καρπάθου, θα πραγματοποιήσει το BLUE STAR 2 απο Ρόδο, την Τετάρτη 1 Απριλίου στις 10.30, όπως μας ενημέρωσαν στελέχη της εταιρείας απο το γραφείο της Ρόδου.

Νωρίτερα ο πρώην Έπαρχος Καρπάθου – Κάσου, κ. Μιχάλης Ερωτόκριτος, είχε προαναγγείλει μέσω ανακοίνωσης το έκτακτο δρομολόγιο του πλοίου της Blue Star Ferries:

"Μετά από τηλεφωνική επικοινωνία που είχαμε με τον συμπατριώτη μας Μιχάλη Σακέλη, διευθύνοντα σύμβουλο της Blue Star, το πλοίο Βlue Star 2 θα εκτελέσει αύριο 31/03 στις 6 μ.μ έκτακτο δρομολόγιο από Πειραιά για Ρόδο και Κάρπαθο. Η αναχώρηση από Ρόδο για Κάρπαθο είναι προγραμματισμένη για την Τετάρτη (01/04) στις 10:30 π.μ. Η επιστροφή από Κάρπαθο θα γίνει με τον ίδιο ακριβώς τρόπο αργά το μεσημέρι της ίδιας μέρας. Όσοι διαβάσουν έγκαιρα την ανακοίνωση αυτή παρακαλούνται να ενημερώσουν τους επαγγελματίες της Καρπάθου καθώς και αυτούς που ενδιαφέρονται να ταξιδέψουν προς και από το νησί. Στο άμεσο μέλλον θα επανεκτιμηθεί το αξιόπλοο ή μή του "Β.Κορνάρος" και θα υπάρξουν ανάλογες ενέργειες. Παράλληλα αναπτύσσονται πρωτοβουλίες για τη δρομολόγηση άλλου πλοίου που θα εξυπηρετήσει την γραμμή Κρήτης-Κάσου-Καρπάθου-Ρόδου. Το Blue Star 2, όπως ειπώθηκε, λόγω έλλειψης χρόνου αλλά και ακαταλληλότητας του λιμανιού της Κάσου να δεχθεί πλοία παρόμοιας χωρητικότητας δεν θα μπορέσει να εξυπηρετήσει σε αυτή την φάση το νησί".

Σχόλιο "Rib and Sea".

Ας τα ακούσουν αυτά οι όψιμοι "καπεταναίοι" του καφενείου που βγαίνουν στο φατσοβιβλίο και ασχημονούν εις βάρος του εξαιρετικού πλοιάρχου Δημήτρη Λαδά ζητώντας την κεφαλή του επί πίνακι. Ας τα ακούσουν αυτά οι "ειδήμονες" των μέσων κοινωνικής απομόνωσης που έχουν άποψη επί παντός επιστητού. Αυτοί που υποτιμούν τον καπεταν Δημήτρη Λαδά και υμνούν τον καπεταν Μανώλη Φραγκιαδάκη και τον καπεταν Διαμαντή Παγεωργίου. Όχι ότι δεν αξίζουν έπαινοι σ' αυτούς τους πραγματικά πανάξιους πλοιάρχους. Ξεχνούν όμως οι "ειδήμονες" ότι ακόμη και πανάξιοι πλοίαρχοι, όπως ο Διαμαντής Παπαγεωργίου και ο Μανώλης Φραγκιαδάκης, προσάραξαν κάποια στιγμή τα καράβια τους, ο μεν πρώτος στο ίδιο σημείο όπου πριν από μερικές ημέρες προσάραξε το "Βιτσέντζος Κορνάρος", ο δε δεύτερος μία φορά στα αβαθή της Ρόδου και μία φορά κοντά στις Οινούσσες.

Θα συνιστούσα στους τσάμπα μάγκες "καπεταναίους" των καφενείων, αντί να κάνουν τους τιμητές πανάξιων πλοιάρχων, να πάρουν αυτοί τα πηδάλια του "Κορνάρου" και του "Πρέβελης" και να τα βάλουν με σορόκο στο λιμάνι της Κάσου.

Ιωσήφ Παπαδόπουλος.