Λέει ο αετός στο σαλιγκάρι, καθώς το βλέπει να αναρριχάται και να στέκεται δίπλα του, στην υψηλότερη κορυφή : "Πώς τα κατάφερες σαλίγκαρε και έφθασες ως εδώ;". Και το σαλιγκάρι απαντά : "Γλύφοντας, έρποντας και με τα κέρατά μου".
Σαφώς και είναι σαλίγκαρος ο Ανδρέας Γεωργίου, τσιράκι του Δ.Ν.Τ. και πρώην ισχυρός άνδρας της ΕΛΣΤΑΤ, ο οποίος προσφάτως αθωώθηκε (χωρίς να είναι ο ίδιος παρών) από την Ελληνική Δικαιοσύνη ενώ θα έπρεπε να εκδοθεί στην Ελλάδα, να δικαστεί και να καταδικαστεί για το κατ' εντολήν "μαγείρεμα" που έκανε προκειμένου να λυθούν τα χέρια του προδότη Τζέφρυ και να ανοίξει την κερκόπορτα στο Δ.Ν.Τ. και τα μνημόνια.
Το σύστημα ξέρει όμως να ανταμείβει αυτούς που του πούλησαν εκδούλευση, όπως κάνει φέτος, για δεύτερη χρονιά, συγκαταλέγοντας στη λίστα των υποψηφίων για το βραβείο "Politico 28", εκτός από τον δικό μας σαλίγκαρο Ανδρέα Γεωργίου, τον Τζορτζ Σόρος, αλλά και τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν! Τον Στουρνάρα μόνο, αναρωτιέμαι, γιατί τον άφησαν έξω; Αυτό το "παλληκάρι", που κατάφερε να ξετινάξει τη μετοχή της Εμπορικής Τραπέζης και τα χρήματα των ασφαλιστικών ταμείων, εισπράττοντας βεβαίως για τον κόπο του τα αξιώματα του υπουργού των Οικονομικών και του Διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος...
Κατανοώ πάντως την οργή και τον πόνο της Ζωής Γεωργαντά, που πάλαιψε και συνεχίζει να παλεύει, σε έναν άνισο αγώνα, μ' αυτό το σαλιγκάρι, να βλέπει να δικαιώνεται και να τιμάται αυτός που πούλησε την πατρίδα...
Κουράστηκα, σιχάθηκα, είμαι έτοιμος...
Ιωσήφ Παπαδόπουλος
Ο Ανδρέας Γεωργίου υποψήφιος για το βραβείο «Politico 28» (!)
Ο πρώην επικεφαλής της ΕΛΣΤΑΤ, Ανδρέας Γεωργίου, συγκαταλέγεται μεταξύ των υποψηφίων για το βραβείο προσωπικοτήτων με τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ε.Ε., που θα απονείμει για το 2017 το ειδησεογραφικό δίκτυο Politico στις Βρυξέλλες.
Σκιαγραφώντας το προφίλ του κ. Γεωργίου το δίκτυο Politico κάνει αναφορά στην ανάληψη των καθηκόντων του το 2010, όταν ήρθε στην Ελλάδα από την Ουάσιγκτον, όπου εργαζόταν στο ΔΝΤ, αλλά και τις κατηγορίες για διόγκωση του ελλείμματος και παράβαση καθήκοντος, για την οποία αθωώθηκε, που τον έφεραν τότε ενώπιον της Δικαιοσύνης.
Αν και σήμερα ζει στο Μέριλαντ, γράφει το Politico, «ο κ. Γεωργίου επανήλθε στο προσκήνιο τον Αύγουστο λόγω της ετυμηγορίας του Αρείου Πάγου να ασκήσει αναίρεση κατά του απαλλακτικού βουλεύματος του Συμβουλίου Εφετών για την ουσία της υπόθεσης με το έλλειμμα».
Το Politico αναφέρεται και στα αγαπημένα ομηρικά έπη του κ. Γεωργίου, την Ιλιάδα και την Οδύσσεια και φιλοξενεί μια δήλωση του ιδίου για τη δικαστική του περιπέτεια.
Η αρχικά λίστα των υποψηφίων καταρτίστηκε σύμφωνα με τις προτιμήσεις των αναγνωστών και στη συνέχεια τροποποιήθηκε από τους συντάκτες παίρνοντας την τελική της μορφή ενώ η κατάταξη έγινε με βάση τον βαθμό επιρροής των συγκεκριμένων προσωπικοτήτων. Οπως εξηγούν οι υπεύθυνοι της πρωτοβουλίας το να κατέχει κανείς ένα ανώτερο δημόσιο αξίωμα σε κάποια χώρα της Ε.Ε. δεν επαρκεί για να συμπεριληφθεί στη λίστα. Αυτός είναι άλλωστε και ο λόγος που η Αγκελα Μέρκελ, και φέτος, όπως και το 2015 βρίσκεται εκτός αυτής.
Στη λίστα με τους 28 πολιτικούς, 17 άντρες και 11 γυναίκες, που άσκησαν τη μεγαλύτερη επιρροή στην Ε.Ε. βρίσκονται επίσης ο Σαντίκ Καν, ο Μουσταφά Ακιντζί, ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, η Φεντερίκα Μογκερίνι, ο Τζορτζ Σόρος, ο Σεμπάστιαν Κουρτς και ο Γιάροσλαβ Καζίνσκι.
Ο πρώτος μουσουλμάνος δήμαρχος του Λονδίνου, ο Σαντίκ Καν, που χαρακτηρίζεται ως ο ευρωπαίος Μπάρακ Ομπάμα, είναι στη λίστα Politico 28. Πρόκειται για τον 55χρονο γιο οδηγού λεωφορείου Πακιστανικής καταγωγής, υποψήφιο του Εργατικού κόμματος της Μεγάλης Βρετανίας και πρώην υπουργού, που επικράτησε του Συντηρητικού Ζακ Γκόλντσμιθ στις εκλογές που διεξήχθησαν για την Δημαρχία της πρωτεύουσας της Βρετανίας.