Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Στο “ΚΡΗΤΗ Ι” της ΑΝΕΚ LINES η ημερίδα «Για μια Ελλάδα με Μέλλον και Παιδιά».

yro.daskalakiΗ ANEK LINES, στηρίζοντας το αέναο ταξίδι της γνώσης και τις μελλοντικές γενιές, φιλοξένησε με εξαιρετική επιτυχία στο «ΚΡΗΤΗ Ι», την Κυριακή 20 Μαρτίου, την ημερίδα «Για μια Ελλάδα με Μέλλον και Παιδιά».

Την ενδιαφέρουσα εκδήλωση που διοργάνωσε η επιστημονική επιτροπή της Κρητικής Διατροφής και η Daskalakis congress - trv, τίμησαν με την παρουσία τους εκπρόσωποι θεσμικών & τοπικών φορέων, Ολυμπιονίκες, κορυφαίοι Καθηγητές Ιατρικής,  παιδαγωγοί.

Ανοίγοντας την ημερίδα, η κα Υρώ Δασκαλάκη, Πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής, καλωσόρισε θερμά τους παρευρισκόμενους και ευχαρίστησε την ΑΝΕΚ LINES και τους ανθρώπους του «ΚΡΗΤΗ Ι», για την σημαντική στήριξή τους στην υλοποίηση της ημερίδας, αλλά και την ζεστή φιλοξενία.

fani.petraliaΤην έναρξη των εργασιών σήμανε ο κος Γιώργος Πατούλης, Πρόεδρος ΙΣΑ και Περιφερειάρχης Αττικής, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε η κα Φάνη Πάλλη Πετραλιά, αναδεικνύοντας τη σημασία και τη δύναμη της ελληνικής οικογένειας στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε.

Κατά τη διάρκεια της ημερίδας αναπτύχθηκαν θέματα που έφεραν στο προσκήνιο σημαντικές προκλήσεις για την ανάπτυξη και ενίσχυση της οικογένειας στη χώρα μας.

pyrros.dimasΕνδεικτικά, ο κ. Δημήτρης Χανιώτης, Καθηγητής Ιατρικής και Πρόεδρος Βιοϊατρικών Επιστημών Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, με βάση δημογραφικά δεδομένα  σημείωσε ότι ο πληθυσμός της Ελλάδας στο διάστημα 2011-2020 μειώθηκε κατά μισό εκατομμύριο, υπογραμμίζοντας ότι η Ελλάδα σήμερα αποτελεί «μια ραγδαία γηράσκουσα χώρα, όπου σημειώνονται περισσότεροι θάνατοι από γεννήσεις».

fagitoΕπιπλέον πραγματοποιήθηκαν αναλυτικές τοποθετήσεις από ειδικούς σχετικά με ζητήματα αναπαραγωγής καθώς και την σχέση διατροφής και γονιμότητας, ενώ ο Χρυσός Ολυμπιονίκης Άρσης Βαρών, Πύρρος Δήμας, μέσα από το μήνυμά του, εστίασε στη σημασία της οικογένειας στην πορεία ενός Πρωταθλητή.

Η  ημερίδα ολοκληρώθηκε σε κλίμα αισιοδοξίας και ελπίδας με την ομιλία του Κλινικού Ψυχολόγου, Ιωάννη Καλλά, ο οποίος απευθυνόμενος προς τους γονείς ανέφερε ότι «Η αγάπη μπορεί να γίνει το θερμοκήπιο όπου θα ανθίσουν τα παιδιά».  

xoreftikoΜε το πέρας της εκδήλωσης, οι παρευρισκόμενοι  είχαν την ευκαιρία να απολαύσουν ένα πλούσιο κέρασμα, στο οποίο προσφέρθηκαν από το φιλόξενο πλήρωμα της ΑΝΕΚ LINES, σαρακοστιανές - και όχι μόνο- γεύσεις  από την ελληνική και την κρητική κουζίνα, καθώς και παραδοσιακά νόστιμα γλυκίσματα. Παλμό στην εκδήλωση έδωσαν τα νεανικά μουσικοχορευτικά συγκροτήματα της “Φοιτητικής Ενωσης Κρητών Αττικής” και της Ένωσης Κρητών η “Ομόνοια”.

kritiIΗ ΑΝΕΚ LINES με το βλέμμα στραμμένο στα παιδιά και πιστή στη δέσμευσή της για ένα καλύτερο αύριο, στέκεται έμπρακτα στο πλευρό της κοινωνίας. Με οδηγό την αισιοδοξία η εταιρεία συμβάλλει δυναμικά σε ένα καλύτερο αύριο για όλους μέσα από τη γνώση, ανοίγοντας πανιά για ένα καλύτερο μέλλον για τις επόμενες γενιές και τη χώρα μας.