Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τεσσεράμιση χιλιάδες διορισμοί, για να έρθουμε στο ύψος των περιστάσεων φυλακίζοντας μια καθαρίστρια και υπουργοποιώντας μια «καθαρίστρια».

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

alfavitikisiraΕυτυχώς που ο Τατσόπουλος προσχώρησε στη ΝΔ και της έδωσε ώθηση 10 μονάδων στις δημοσκοπήσεις, ώστε το κώμα που υποσχέθηκε στο ΔΝΤ να λάβει αντισταθμιστικά μέτρα, αν το Συμβούλιο της Επικρατείας έκρινε τα μνημονιακά μέτρα του αντισυνταγματικά, να έλθει στην εξουσία, για να συνεχίσει το έργο του Αλαίκσοις. Φοβάμαι μόνον τον μισό γυναικείο πληθυσμό της Αθήνας που έμεινε ανικανοποίητο, μήπως κάνει ζημιά.

Ο υπουργός Παιδείας Γαβρόγλου μας ενημέρωσε ότι στη θέση 4.500 ιερέων θα διορίσει τεσσεράμιση χιλιάδες καθηγητές. Εγώ γιατί μια ζωή ήξερα πως η χιλιάδα είναι γένους θηλυκού, εξ ου και λέμε τέσσερις και μισή χιλιάδες ή τεσσερσήμιση χιλιάδες;  Πάλι λάθος γαμώ το μου.

Και καπάκι μου την πέφτει ο καθηγητής του ΕΚΠΑ κ. Λέκκας που ανακοινώνοντας το πόρισμα της έρευνας για τις πλημμύρες στη Μάνδρα  κάλεσε τις πωλητικές δυνάμεις να «έρθουν στο ύψος των περιστάσεων». Πάλι αγράμματος εγώ ο φούστης. Οι ανίδεοι καθηγητές μου με έμαθαν ότι «αίρομαι στο ύψος των περιστάσεων», εξ ου και είχα την απαίτηση φευ να πει ο κ. καθηγητής ότι θα πρέπει οι πωλητικοί να «αρθούν» στο ύψος των περιστάσεων. Οι ίδιοι που με έμαθαν ότι στη μάχη του Μαραθώνα πολέμησαν οι Έλληνες με τους Πέρσες και όχι οι Αθηναίοι με τους Σπαρτιάτες, όπως μας ενημέρωσε ιστοριοδίφης αθλητικός εκφωνητής/δημοσιογράφος/παρουσιαστής.

Όταν τα έλεγε ο Ζουρλάρις τον χλευάζαμε «Ας χάσουμε μερικά νησιά, θα τα ξαναπάρουμε. Τη γλώσσα μας μη χάσουμε».

Και με αποτελειώνει η είδηση ότι καθαρίστρια ετών 53 οδηγήθηκε στις φυλακές, για να εκτίσει ποινή κάθειρξης 10 ετών, επειδή προ 20 ετών πλαστογράφησε το απολυτήριο της Ε΄ τάξης του Δημοτικού, ώστε να φαίνεται ότι τελείωσε την ΣΤ’ Δημοτικού και να μπορέσει να διορισθεί ως καθαρίστρια, για να θρέψει την οικογένεια. Και επί 20 χρόνια καθάριζε, άρα έδινε την αντιπαροχή της. Και πόσους μισθούς να εισέπραξε στην 20ετία; € 150.000; Το πολύ. Δεν λέω να μην της επιβληθεί μία ποινή, καθότι ο νόμος είναι νόμος. Αλλά 10 χρόνια ρε φιλάρες; Κανένα ελαφρυντικό; Τόση αγριότητα; Για να παραδειγματισθεί ποιός; Ο Άκης, ο Τάσος, ο Γιάννος και ό,τι αυτοί αντιπροσωπεύουν;    

Δυστυχώς η εν λόγω καταδικασθείσα δεν είναι Νοτοπούλου που διορίσθηκε ως καθαρίστρια, για να ασχοληθεί με ο,τιδήποτε άλλο πλην του καθαρισμού, ώστε να αποκτήσει τα προσόντα για να ορισθεί και υπουργός. Κάποιος άτεγκτος εισαγγελέας να ερευνήσει τον διορισμό-μαϊμού;        

Πάντως διάβασα στα ψιλά ότι Βερελής και 47 ακόμη νοματαίοι απηλλάγησαν για την προμήθεια των λεωφορείων ΜΑΝ. Όχι παίζουμε!  

Εδός αχρίη!!