Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Ο Ντάνος δεν θα είναι υποψήφιος ευρωβουλευτής.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

sano2Και τούτο, όχι διότι δεν θα ήθελε ή δεν αξίζει [καλλίτερη είναι η Κούνεβα ή ο Κεφαλογιάννης;], αλλά επειδή δεν έλαβε σχετική πρόταση/πρόσκληση από οποιοδήποτε κώμα. Αντ’ αυτού ο ΣΥΡΙΖΑ προτίμησε τον Πέτρο Κόκκαλη, την ευαισθησία του οποίου για την οικωλογία, το περιβάλλον και τους πρόσφυγες εξήρε ο κ. Τζανακόπουλος, ευθύς ως του υπενθύμισαν τί έλεγε ο τιτανοτεράστιος Παπαδημούλης για τον πατέρα Κόκκαλη και την Intracom.  

Η ευαισθησία τού υιού αποδεικνύεται περίτρανα από το γεγονός  ότι η εταιρεία του Intrakat είχε αναλάβει προ ετών έναντι € 4,2 εκ. την κατασκευή 359 containers προς στέγαση προσφύγων [=λαθρομεταναστών] στα νησιά. Δηλαδή 1 container = € 11.699 μόνον. Τζάμπα πράμα. Ευγενική ανιδιοτελής προσφορά τού ευαίσθητου, αν αναλογισθεί κανείς  ότι το ελληνικό παράρτημα της ΜΚΟ Arbeiter Samariter Bund προκήρυξε διαγωνισμό για 106 containers αντί € 1,9 εκ., ήτοι € 18.000 έκαστο.

https://asb.gr/asb-greece-%cf%80%cf%81%ce%bf%ce%ba%ce%ae%cf%81%cf%85%ce%be%ce%b7-%ce%ba%ce%b1%ce%b9-%ce%b4%ce%b9%ce%b1%ce%ba%ce%ae%cf%81%cf%85%ce%be%ce%b7-%ce%b3%ce%b9%ce%b1-106-container/

Κατά τα λοιπά ο αξιότιμος κ. Βαξεβάνης μάς ενημέρωσε ότι η θυγατέρα τής γιαγιάς που συνελήφθη, επειδή πουλούσε τερλίκια άνευ αδείας του αρμοδίου Αρχιδίου, είναι χρυσαυγίτισσα. Άρα; Άρα, ορθώς έπαθε ό,τι έπαθε η γιαγιά, για να μάθει να μην έχει συγγενικές, και μάλιστα στενές, σχέσεις με χρυσαυγίτες. Το πρόστιμο, πάντως, είχεν ανακοινώσει η κ. Παπακώστα ότι θα το πληρώσει το υπουργείο της. Δηλαδή; Δηλαδή, ένα Αρχίδιο επιβάλλει το πρόστιμο και άλλο Αρχίδιο το πληρώνει. Δεν υπάρχει διαδικασία διαγραφής του προστίμου; Μία  ένσταση π.χ. της γιαγιάς εφ’ απλού χάρτου και μία απόφαση άλλου Αρχιδίου, ότι διαγράφεται το πρόστιμο; Λέω εγώ τώρα. Τελικά το πλήρωσε ένας Δήμος της Θεσσαλονίκης. Όχι ο Δήμαρχος από την τσέπη του. Ούτε και η Παπακώστα από την τσέπη της θα το πλήρωνε. Πολύ πονόψυχοι και χουβαρντάδες όλοι με τις τσέπες των άλλων. Κατά τα ειωθότα.  

Η υπουργός ΜαΘρα παρέδωσεν υπερηφάνως έναν σταθερό και τρεις φορητούς Η/Υ σε σχολείο στον Έβρο και δήλωσε πόση χαρά ένοιωσε που ολοκλήρωσε ένα έργο, το οποίο είχε δρομολογήσει η άλλη τεράστια προσωπικότης, η προκάτοχός της θυγατέρα της γκόμενας του μπαμπά τού υπουργού Ν. Παππά. Εκ παραλλήλου άλλη τεράστια προσωπικότης, η υφυπουργός Χρυσοβελώνη, ανεκοίνωσε έμπλεως χαράς ότι όποια επιχείρηση απασχολεί >50 εργαζομένους και εφαρμόζει τους νόμους περί ισότητος των φύλων, θα επιβραβεύεται με «σήμα ισότητος». Τώρα να δεις ανάπτυξη που θα βιώσουμε.

Εξ ετέρου ανήρ τις απελύθη της εργασίας του την 19.03.2019. Ο εργοδότης του κατέθεσε σε τραπεζικό λογαριασμό την αποζημίωση απόλυσης, αναλογία δώρων κ.λπ.  Όμως, ο απολυθείς  όφειλε στο Δημόσιο, εξ ου και δεσμεύθηκε ο λογαριασμός του για το πέρα των € 1250 ποσό. Χωρίς εργασία λοιπόν, αλλά και χωρίς τα αναγκαία για τη διαβίωσή του μέχρι να βρει, αν βρει, δουλειά. Και γαμώ την αμερικανική [Φ. Μακρίδης έφα] αριστερά να ΄ουμ. Εγώ γιατί ήξερα ότι η αποζημίωση απόλυσης είναι ακατάσχετη; Πάλι αδιάβαστος πιάστηκα;

Ολως αιφνιδίως η ανεξάρτητος [λέμε και καμμιά μ... να περνάει η ώρα] Δικαιοσύνη άσκησε διώξεις κατά κωματικών και τραπεζικών στελεχών για τα δάνεια που είχαν  λάβει τα κώματα την περίοδο 2005-2011. Όλως συμπτωματικώς ολίγον προ των εκλογών. Και το άρθρο 78 ν. 4146/2013  - που ψήφισαν οι προηγούμενοι που δεν ήταν καλλίτεροι - κύριε;

«Δεν συνιστά απιστία, κατά την έννοια των άρθρων 256 και 390 του Ποινικού Κώδικα, για τον Πρόεδρο, τα μέλη του Δ.Σ. και τα στελέχη των Τραπεζών, η σύναψη δανείων πάσης φύσεως με νομικά πρόσωπα δημοσίου ή ιδιωτικού δικαίου, μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα, του ευρύτερου δημοσίου τομέα, όπως αυτός οριοθετείται κατά νόμο, καθώς και η εν γένει παροχή πιστώσεων σε αυτά, εφόσον πληρούνται οι ακόλουθες προϋποθέσεις: α) υφίστανται αποφάσεις των θεσμοθετημένων εγκριτικών επιτροπών ή οργάνων κάθε τράπεζας και β) τηρήθηκαν, κατά τη χορήγηση τους, οι σχετικές κανονιστικές πράξεις της Τράπεζας της Ελλάδος (ΠΔΤΕ).»

Διεγνώσθη, δηλαδή, τώρα ότι δεν είχαν τηρηθεί οι κανονιστικές πράξεις της ΤτΕ, εξ ου και το άρθρον 78 τίθεται εκποδών;  Και πώς συμβαίνει και ο κ. Παπαγγελόπουλος δεν είχε πάρει είδηση τέτοια κακουργήματα όσο ήταν προϊστάμενος της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών; Ίσως, επειδή εκείνος διετέλεσε προϊστάμενος την περίοδο 2003-2006, ενώ η δίωξη αφορά τα δάνεια που δόθηκαν από το 2005 μέχρι το 2011. Πώς να τα μυριστεί ο κ. υπουργός, τέως εισαγγελεύς, τέως διοικητής της ΕΥΠ;  

Και να σου και ο Πρόεδρος της πακιστανικής κοινότητος. Αυτός που  προσφώνησε τον υπουργό Βίτσα σε σύναξη 1000 Πακιστανών εντός αμφιθεάτρου του Οικονομικού Πανεπιστημίου. Που εναντίον του έχουν εκδοθεί 6 εντάλματα από την Interpol για διακίνηση λάθρο, αλλά απολαύει ασύλου στην Ελλάδα. Πάντως, δεν εξεπλάγην που τη σύναξη φιλοξένησε το Οικονομικό Πανεπιστήμιο σε αμφιθέατρό του. Αφού τους φιλοξενεί αδιαμαρτυρήτως ως παράνομους μικροπωλητές εκτός του κτηρίου, γιατί να μην τους φιλοξενήσει και εντός; Και κοίτα να δεις που η Αστυνομία δεν συλλαμβάνει κανέναν από δαύτους. Ίσως διότι γνωρίζει ότι δεν έχουν παιδιά χρυσαυγίτες.

Την απογοήτευσή μου με τα τεκταινόμενα άμβλυναν οι εικόνες όσων συνέρρευσαν στην εκδήλωση για τα 100 χρόνια από τη γέννηση του Αντρέα. Όλη η φρεσκαδούρα παρούσα: Σημίτης, Βενιζέλος, Γιωργάκης, Γείτονας, Σκανδαλίδης, Πρωτόπαππας, Πολυζωγόπουλος, Καμίνης κ.λπ. Κάτι μου λέει ότι το κάνουν επίτηδες, για να πριμοδοτήσουν τον Αλαίκσοις. Ομολογώ ότι βλέποντάς τους ένοιωσα κάτι σαν συμπάθεια για τον Πολάκη.