Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Α= καθαριστής, Θ=καθαρίστρια, Ο=κάθαρμα.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

ntora17nΗ κ. Ξένη έδειξε ιδιαίτερη ευαισθησία, όταν το δικαστήριο έκλεισε στη φυλακή την καθαρίστρια, επειδή είχε ζημιώσει το Δημόσιο με € 200.000 που εισέπραξε επί μία 20ετία παρέχοντας την ισάξια εργασία της, αλλά  με αλλοιωμένο  ενδεικτικό 6ης Δημοτικού, ενώ είχε τελειώσει μόνον την 5η. Η αλητήρια. Η καταδικαστική απόφαση αναιρέθηκε κ.λπ. κ.λπ.

Την ίδια ευαισθησία δείχνει τώρα και για τον καθαριστή τής 17Ν και τους εν αφασία τελούντες θιασώτες του που παρήγαγαν το ανωτέρω βδελυρό πόνημα επιχαίροντας για 11 δολοφονίες εν ψυχρώ από έναν αλήτη. Το πόνημα που δεν κατήγγειλε  ο ΣΥΡΙΖΑ των πολλών κριμάτων,  των oλίγων μοναχοφάηδων και των υπουργών-πατέρων αντιεξουσιαστών.

Προτείνω στην κ. Ξένη, αν ασκήσει αναίρεση κατά του βουλεύματος του Πλημμελειοδικείου Βόλου, με το οποίο απερρίφθη το αίτημα του αρχιδο-λοφόνου για νέα άδεια, να προτείνει στους αρεοπαγίτες να εφαρμόσουν τις ακόλουθες διατάξεις του ν. 4039/2012:    

«Αρθρο 17α -  Αντιμετώπιση λεϊσμανίασης

1. Οι δεσποζόμενοι σκύλοι, στους οποίους έχει διαγνωστεί η νόσος της λεϊσμανίασης (Leishmania spp) από κτηνίατρο και έχει επιβεβαιωθεί με εργαστηριακές εξετάσεις η μη αναστρέψιμη πορεία της, λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες υγείας και ευζωίας των ζώων, καθώς και το δυνητικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, από την ύπαρξη φλεβοτόμων - μεταδοτών της ως άνω νόσου, υπόκεινται σε ευθανασία, με τη συναίνεση του ιδιοκτήτη.

Στην περίπτωση που δεν εφαρμόζεται ευθανασία, μετά από γνωμάτευση του κτηνίατρου και με την ευθύνη των ιδιοκτητών των δεσποζόμενων σκύλων, λαμβάνονται όλα τα υποστηρικτικά θεραπευτικά και προληπτικά μέτρα, λόγω του ότι η νόσος κατατάσσεται στα νοσήματα υποχρεωτικής δήλωσης, σύμφωνα με το π.δ. 41/2006 (Α 44) και καταγράφεται υποχρεωτικά στο βιβλίο των νοσημάτων υποχρεωτικής δήλωσης, που πρέπει να διατηρεί κάθε κτηνίατρος.

2. Σε όλους τους αδέσποτους σκύλους, ανεξάρτητα με την κλινική εικόνα, που είναι υπό την προστασία φιλοζωικών ενώσεων ή σωματείων ή Δήμων, αν οι σκύλοι βρίσκονται σε καταφύγια ζώων ή είναι ελεύθεροι, αντίστοιχα, επιβάλλεται ορολογική εξέταση για την ανίχνευση τίτλου αντισωμάτων κατά της Leishmania spp, κατά την πρώτη διαδικασία περισυλλογής τους και πριν από οποιαδήποτε άλλη ιατρική πράξη, όπως περίθαλψη ή στείρωση. Εφόσον το αποτέλεσμα είναι θετικό:

α) Αν επιβεβαιωθεί από τον κτηνίατρο, με επιπλέον αιματολογικές εξετάσεις, η μη αναστρέψιμη πορεία της, λαμβάνοντας υπόψη τους κανόνες υγείας και ευζωίας των ζώων, καθώς και το δυνητικό κίνδυνο για τη δημόσια υγεία, από την ύπαρξη φλεβοτόμων - μεταδοτών της Leishmania spp, υπόκεινται σε ευθανασία.

β) Αν, μετά από γνωμάτευση κτηνιάτρου, η κλινική εικόνα και οι αιματολογικές και παρασιτολογικές εξετάσεις επιτρέπουν τη θεραπεία, οι σκύλοι επιβάλλεται να κρατούνται σε κλειστό χώρο καθ’ όλη τη διάρκεια της θεραπείας. Η θεραπεία ορίζεται από τον κτηνίατρο, σύμφωνα με τα προτεινόμενα θεραπευτικά πρωτόκολλα, με τη χρησιμοποίηση εγκεκριμένων φαρμακευτικών σκευασμάτων από τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων ή τον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Φαρμάκων.

Με ευθύνη των φιλοζωικών ενώσεων ή σωματείων ή των Δήμων, ανάλογα με το αν οι σκύλοι βρίσκονται σε καταφύγια ζώων ή είναι ελεύθεροι, γίνεται αυστηρή καταγραφή των ζώων που είναι υπό θεραπεία, τηρούνται όλα τα παραστατικά των εξετάσεων και αναλαμβάνεται η ευθύνη της πλήρους θεραπείας και λήψης των κατάλληλων προληπτικών μέτρων για την προστασία της Δημόσιας Υγείας.

Εάν οι σκύλοι δοθούν σε αναδόχους επιβάλλεται η υποχρεωτική γραπτή ενημέρωση του αναδόχου για τον τίτλο αντισωμάτων και εν συνεχεία ο ανάδοχος υποχρεούται να αναλάβει γραπτώς την ευθύνη της ενδεδειγμένης θεραπείας με παράλληλο έλεγχο από τη φιλοζωική ένωση ή σωματείο ή το Δήμο.

Κάθε εξάμηνο επιβάλλεται να γίνεται κτηνιατρική εξέταση και ανίχνευση τίτλου αντισωμάτων κατά της Leishmania spp για την αξιολόγηση της πορείας του νοσήματος, με τήρηση όλων των παραστατικών των εργαστηριακών εξετάσεων.

Σε κάθε περίπτωση όλα τα ανωτέρω αποδεικτικά έγγραφα πρέπει να είναι στη διάθεση των Διευθύνσεων Κτηνιατρικής των Περιφερειών της Χώρας για έλεγχο.»

Όπου «φιλοζωικά σωματεία» διάβαζε «Ρουβίκωνες, μαπαχαλάκηδες, αντιεξουσιαστές, αναρχοαυτόνομοι, αλητέγγυοι, κουκουλοφόροι» ή μονολεκτικώς «Νεάντερταλ».

Και για να μην ξεχνιόματε ως προς το ποιόν, τους στόχους και ποιους εξυπηρετούν οι Νεάντερταλ.

https://www.ribandsea.com/articles/3673-to-thanasimo-amartima-tou-enoxou-paylou-bakogianni.html