Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Προσοχή! ο κρυφο-ολοκληρωτισμός καλπάζει.

Πηγή : http://mandatoforos.blogspot.com/2019/05/blog-post_31.html

brextΣήμερα το blog δεν θα ασχοληθεί με την επικαιρότητα των εκλογών - άλλωστε αυτή θα την ξαναβρούμε μπροστά μας πολύ σύντομα - αλλά με ένα χρηστικό και συνάμα αξιοπερίεργο - κατά το blog - θέμα της καθημερινότητας χιλιάδων πολιτών.

Έχουμε και λέμε: Οι μαθητές και μαθήτριες που επιθυμούν να εγγραφούν, να ανανεώσουν την εγγραφή τους ή να μετεγγραφούν σε οποιαδήποτε τάξη Δημόσιων Ημερησίων και Εσπερινών ΓΕ.Λ. – ΕΠΑ.Λ. για το σχολικό έτος 2019 – 2020, υποβάλλουν «Ηλεκτρονική Αίτηση εγγραφής, ανανέωσης εγγρα-φής ή μετεγγραφής», μέσω της εφαρμογής e-eggrafes στην ηλεκτρονική διεύθυνση: https://e-eggrafes.minedu.gov.gr.

Ως εδώ καλά. Όμως:  Για την είσοδο στην εφαρμογή e-eggrafes, είναι απαραίτητοι οι κωδικοί ΓΓΠΣ (taxis) του κηδεμόνα του/της μαθητή/-τριας που θέλει να υποβάλει Ηλεκτρονική Αίτηση!!!

Ζητάνε δηλαδή τους προσωπικούς ΚΛΕΙΔΑΡΙΘΜΟΥΣ (user name και password) με τους οποίους ο κάθε πολίτης δικαιούται και υποχρεούται να έχει πρόσβαση στην κρατική εφαρμογή, από την οποία μόνον ο ίδιος ή ο λογιστής του καταχωρούν δηλώσεις εισοδήματος, Ε9, δηλώσεις ΦΠΑ, λαμβάνουν προσωπική πληροφόρηση για τις χρεώσεις που του έχουν γίνει, για τις ρυθμίσεις που έχει κάνει και δεκάδες άλλες φορολογικές και όχι μόνον πράξεις, που προφανώς, προφανέστατα, αποτελούν απόρρητα στο κοινό και σε τρίτους προσωπικά δεδομένα.

Να ρωτήσουμε τον υπεύθυνο υπουργό Παιδείας κύριο Αγραμμάτογλου-Προδότογλου-κλπ,κλπ:

Ποιά η σκοπιμότητα της διαρροής των προσωπικών κλειδαρίθμων των πολιτών; Και σε ποιά χέρια θα πέσουν; Ποιοί θα δουν αυτές τις ηλεκτρονικές φόρμες; Ποιοί θα τις επεξεργαστούν; Και πόσοι θα είναι αυτοί;

Αντιλαμβανόναστε πως ο όποιος κάτοχος αυτών των κλειδαρίθμων μπορεί να προβεί σε πράξεις όπως ας πούμε διορθωτικές δηλώσεις εισοδήματος, Ε9, σε ρυθμίσεις, και τόσα άλλα επικίνδυνα χωρίς την συναίνεση του ενδιαφερόμενου πολίτη;

Ο κάτοχος αυτών των κλειδαρίθμων μπορεί να προβεί ακόμη και σε αλλαγή τους, πετώντας ουσιαστικά έξω απ' το σύστημα τον νόμιμο ιδιοκτήτη τους.

Το blog κάνει έκκληση σε όποιους νομικούς - δικηγόρους ακόμη και εισαγγελείς - αντιλαμβάνονται την σοβαρότητα του θέματος, να αντιδράσουν με νομικά και θεσμικά μέσα.

Καλεί επίσης όσους γονείς και κηδεμόνες το λέει η ψυχή τους, να μη δεχτούν την καταχώρηση αυτών των στοιχείων στην ηλεκτρονική φόρμα (πράξη που θα έχει ώς αποτέλεσμα η φόρμα να μην ανοίγει και τα παιδιά τους να μείνουν χωρίς εγγραφή) και να προσφύγουν άμεσα με καταγγελίες και εξώδικα στους κατά τόπους εισαγγελείς.

Έχουμε δεχτεί χιλιάδες εξευτελισμούς και προκλήσεις όλα αυτά τα μνημονιακά χρόνια απ' τις πασοκοδεξιές, και από τις ακόμα δεξιότερες "αριστερές" κυβερνήσεις των τελευταίων τεσσάρων χρόνων.

Φτάνει πιά.
Ας αντιδράσουμε και λίγο.
Η εξουσία τους έχει γίνει πολύ επικίνδυνη!