Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Τα ΜΜΕ ενημερώνουν... σε βάθος και ελέγχουν... την εξουσία.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

arkas elpidaΤρεις ημέρες τώρα βλέπω στα κανάλια τις άθλιες εικόνες σωρών από σκουπίδια που κοσμούν διάφορες, δυστυχώς και παράλιες, πόλεις. Οι μαρκουτσοφόρες ρεπορταζούδες [προσοχή στην ανάγνωση της λέξης] περιγράφουν και ξαναπεριγράφουν το χάλι. Καμμία, όμως, απ’ αυτές δεν έκανε ρεπορτάζ στον αντίστοιχο Δήμο. Δεν ρώτησε τον Δήμαρχο, τον αντιδήμαρχο, ένα δημοτικό σύμβουλο ρε αδερφέ.

Κι’ άκουσα από ΣΥΡΙΖΑΙΟ, ότι επίτηδες αφήνουν τα σκουπίδια να σωρεύονται, ώστε τελικά να δώσουν τη δουλειά σε ιδιώτη. Ένας idiot μόνον αυτό θα μπορούσε να πει.  Διότι, μεταξύ άλλων, έχει ξεχάσει και την περίφημη ρήση της Ρένας γαϊ-Δούρου, κατά την οποίαν οι δημοκράτες υποψήφιοι δημοτικοί άρχοντες μαζεύουν με διαφορετικό τρόπο τα σκουπίδια από τους μη δημοκράτες υποψηφίους, όπως και οι αντιμνημονιακοί υποψήφιοι από τους  μνημονιακούς υποψήφιους. Προφανώς καλλίτερο και αποτελεσματικότερο τρόπο, τον οποίο λησμόνησαν όταν από αντιμνημονιακοί υποψήφιοι έγιναν μνημονιακοί άρχοντες.

https://www.youtube.com/watch?v=CSZcKXbVMk8

Και κάτοικοι των πόλεων με τους σωρούς των σκουπιδιών βγαίνουν μουράτοι στην κάμερα και διεκτραγωδούν την κατάσταση της βρώμας και της δυσωδίας, αλλά και τους κινδύνους για την υγεία των ανθρώπων χωρίς να κουνάνε το δαχτυλάκι τους. Ξεχάσαμε ακόμη και το «συν Αθηνά και χείρα κίνει».

Εγώ ερωτώ:

-όλοι αυτοί που εξελέγησαν δημοτικοί άρχοντες και αναλαμβάνουν καθήκοντα την 01.09.2019 πού είναι;  
-όλοι οι εν ενεργεία δημοτικοί άρχοντες που παραδίδουν την 01.09.2019 περί τίνα τυρβάζουν;
-κι’ αν όλοι οι αιρετοί άρχοντες είναι αδιάφοροι ή/και ανίκανοι, γιατί δεν παίρνουν πρωτοβουλία 5-10 νοματαίοι να νοικιάσουν ένα φορτηγό και να μαζέψουν το σκουπιδαριό της γειτονιάς τους εντός μίας ημέρας;
-οι ΟΝΝΕΔΙΤΕΣ, οι ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ, οι ΠΑΜΙΤΕΣ κ.λπ., οι κωματικές νεολέρες γενικώς,  πού είναι;
-γιατί ο Ρουβίκωνας δεν πήγε να ρίξει δυο χαστούκια στους δημάρχους που ολιγωρούν;
-γιατί οι δημοσιογράφοι δεν ψάχνουν να βρουν τους αιρετούς άρχοντες να τους πάρουν συνέντευξη; Να δούμε τις φάτσες τους ρ’ αδερφέ και ν’ ακούσουμε τις μαλακίες που θα πουν.
-γιατί οι αυτοί μαρκουτσοφόροι δεν παίρνουν συνέντευξη από τους υπαλλήλους της καθαριότητος των Δήμων;

Λέω εγώ τώρα ματαιοπονών στη χώρα όπου την 04.08.2019 μία από τις πρώτες ειδήσεις, αν όχι η πρώτη, ήταν η συμπλοκή νεαρών την 23.07.2019 στην Αντίπαρο, όπου ενεπλάκη και αστυνομικός εκτός υπηρεσίας, όπως προκύπτει από βίδεο που ανάρτησε στο διαδίκτυο ο γιος του διάσημου ηθοποιού Τομ Χανκς. Αν το βίδεο είχε τραβήξει ο γιός της κυρά Μαρίκας απ’ το Αιγάλεω, σιγά μη μας απασχολούσε η συμπλοκή.