Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Και η ζωή συνεχίζεται ίδια κι’ απαράλλαχτη Νο 2

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

[όλα τριγύρω αλλάζουνε, κι’ όλα τα ίδια μένουν]

astegoiΈπεσε το μάτι μου σε ένα καλογραμμένο  άρθρο του κ. Καρανίκα, όχι του Νίκου, περί της σίτισης των προσφύγων.

https://www.protagon.gr/themata/kolpo-ekatommyriwn-me-ta-syssitia-twn-prosfygwn-44341721456

Ο θεσμός τής «απ’ ευθείας ανάθεσης» στις δόξες του και πάλι ή μάλλον αδιαλείπτως. Μου θύμισε ο αρθρογράφος ότι είχε παραιτηθεί ο Πρόεδρος της Ανεξάρτητης Αρχής Δημοσίων Συμβάσεων αηδιασμένος από το φαγοπότι. Αυτό θα πει «ανεξάρτητη Αρχή». Την αφήνουμε εν τη ανεξαρτησία της και κάνουμε τις εξαρτημένες δουλίτσες μας.

Μια ζωή λαμογιά. Θυμήθηκα τις ιστορίες που μου διηγείτο ο πατέρας μου για τη βοήθεια της UNRA που κατέληγε στα χέρια επιτηδείων. Πολλοί απ’ αυτούς έγιναν πάμπλουτοι και οι γόνοι τους μας πουλάνε σήμερα μούρη.

antzelinaΚαι επί Μνημονίων ρε φούστη μου. Και δεν βρέθηκε ένας εισαγγελέας να αναρωτηθεί: «τί συνέβη και τον έπιασε τόση ευαισθησία τον Πρόεδρο της εν λόγω Αρχής κ. Ράικο και παραιτήθηκε; Για έλα εδώ παιδί μου να μου πεις τί σου συνέβη». Αυτεπαγγέλτως, ως ο νόμος ορίζει.  Νόμος; Ποιος νόμος; Υπάρχει νόμος; Ούτε η τότε Πρόεδρος του Αρείου Πάγου, η πολλή κυρά Βασίλω, ευαισθητοποιήθηκε. Ούτε η τότε Εισαγγελέας του  Αρείου Πάγου κ. Ξένη. Ενώ για τον Κουφοντίνα… Υπάρχει νόμος ρε για τις άδειες των καταδίκων, έστω και αν είναι ανθρωπόμορφα κτήνη, και όταν υπάρχει νόμος, πρέπει να εφαρμόζεται, να τον σεβόμαστε.

Και θυμήθηκα και άλλα επί τη επετείω της ίδρυσης του ΠΑΣΟΚ από τον μεγάλο Αντρέα. Π.χ. τη διαχρονική ληστεία των Ασφαλιστικών Ταμείων.   

https://taxalia.blogspot.com/2012/09/blog-post_9232.html

Θυμήθηκα και τον Κούλη και άλλους νόμους.

https://taxalia.blogspot.com/2013/07/blog-post_7347.html

Βαρέθηκα να γράφω ότι Δ-Ε-Ν Υ-Π-Α-Ρ-Χ-Ε-Ι Σ-Ω-Τ-Η-Ρ-Ι-Α  και ότι το επιτελικό κράτος είναι άλλη μια μπούρδα.

Μια ζωή είναι, όμως, θα περάσει. Υγεία να έχουμε να ακούμε και να βλέπουμε τα ίδια και τα ίδια και να χειροκροτούμε, όπως έκαναν μερικοί προχθές που ζητωκραύγαζαν με ενθουσιασμό που η Φώφη κατάφερε να κάνει το ΚΙΝΗΜΑ ΑΛΛΑΓΗΣ ΤΟΥ ΑΦΜ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ  τρίτο κώμα από έβδομο.  

skylotrofiΚαι σεις παρακαλώ που δεν είσθε ζωόφιλοι, να γίνετε. Να παρακολουθείτε τις τηλεοπτικές καμπάνιες και να υιοθετήσετε ένα αδέσποτο. Αξίζει να ξοδεύετε € 500/μήνα για να το τρέφετε και να το περιποιείσθε εν γένει. Οι άστεγοι, οι ανήμποροι μπορούν να περιμένουν. Αυτοί που κάποτε με τον μόχθο τους έστησαν τούτο το κράτος, το οποίο σήμερα εκβιάζουν οι λαθροέποικοι απαιτώντας ανθρώπινες συνθήκες διαβίωσης.

Και τούτο δεν είναι καθόλου άσχετο.
https://taxalia.blogspot.com/2012/08/blog-post_3647.html