Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Πολλοί Ορμπάν, πολλοί Σαλβίνι στις δομές.

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

lathrolagnosΠρόσφυγες ή μετανάστες; Ιδού το μεγάλο ερώτημα που μας απασχολεί στο χάλι που βιώνουμε από κάθε πλευρά. Οικονομική, πωλητική και κοινωνική. Δέκα χρόνια μνημονιακών μεταρρυθμίσεων και βρισκόμαστε εκεί από όπου αρχίσαμε. Το δημόσιο χρέος δυσθεώρητο, οι σπατάλες στο Δημόσιο  αμείωτες, τα σκάνδαλα στην πρώτη γραμμή, έγινε ή δεν έγινε παρέμβαση στη Δικαιοσύνη  για την υπόθεση Novartis, η γραφειοκρατία γιγαντωμένη, κομπίνα στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης με συμμετοχή και του λιμενάρχη, γιατροί χορηγούν αντί € 500 ψεύτικα πιστοποιητικά σε λαθρομετανάστες, για να μπορέσουν να μεταφερθούν από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, και ο μισθός  των μη δημόσιων υπαλλήλων στα € 300, άντε € 400 και με ελαστικό ωράριο.

Οι μεταναστευτικές ροές εντείνονται και ο κ. Μάκης, τιμητής όλων [θυμηθείτε το βιδεάκι με τον Κορκολή στα πλαίσια της σωστής δημοσιογραφίας], με ενημερώνει πως είμαι ανόητος που πιστεύω πως υπάρχουν σύνορα. Ως άλλος Αλαίσκοις που ων πρωθυπουργός ανεφώνησε «υπάρχουν σύνορα στη θάλασσα και δεν το ήξερα;».

Διαρρήξεις καταστημάτων και ΑΤΜ, ληστείες, φόνοι, κυκλώματα υιοθεσιών και παιδεραστείας, ρεμούλες ακόμη και με τα κονδύλια της ΕΕ για το μεταναστευτικό. Γενική παραβατικότητα παντού.

Τα νησιά στενάζουν από τους μετανάστες που συρρέουν ακαταπαύστως με άνεση και γεμίζουν τη Λέσβο [και τη Μυτιλήνη Αλαίκσοις] και τα άλλα ακριτικά νησιά μας. Ωχ έγραψα «μας», θα με μαλώσει ο κ. Μάκης. Η κυβέρνηση αποφασίζει να πάρει μέτρα για τη μείωση των ροών και την πιο ανθρώπινη διαβίωση των μεταναστών, οπότε ο χαριτωμένος κ. Χαρίτσης, εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ, τη χαρακτηρίζει κακέκτυπο του Ορμπάν και του Σαλβίνι.  

stavros2Ένα από τα μέτρα της κυβέρνησης είναι η μεταφορά μεταναστών από τα νησιά στην ηπειρωτική Ελλάδα, για να ανακουφιστούν οι νησιώτες. Και τότε συμβαίνει το αδιανόητο. Καταφθάνουν 82 εξ αυτών στον καταυλισμό Κατσικά των Ιωαννίνων, όπου οι ήδη εκεί εγκαταβιούντες 900 διαμαρτύρονται, επειδή ο καταυλισμός δεν αντέχει άλλους. Ο κ. Χαρίτσης δεν τους αποκάλεσε Ορμπάν ή Σαλβίνι. Διότι η γη, ο αέρας και το νερό  τού καταυλισμού τούς ανήκει.

stavros1Και ως κερασάκι στην τούρτα έρχεται η δήλωση του ΥπΕθΑ, ότι δεν μπορεί να επισκεφθεί στρατόπεδα ανήκοντα στο Ελληνικό Δημόσιο και φιλοξενούντα λαθρομετανάστες, καθότι αυτά  τελούν υπό τη διαχείριση ΜΚΟ υπό την αιγίδα του ΟΗΕ. Για τόση εθνική ανεξαρτησία και υπερηφάνεια μιλάμε.

Ας θυμηθούμε τον Αιγύπτιο Σίσι που μας έλεγε ότι όσοι συμπατριώτες του και άλλοι μετανάστες έρχονται στην Ευρώπη, θα πρέπει να σέβονται τα ήθη και τα έθιμα της χώρας, όπου μεταναστεύουν, και να μην απαιτούν να προσαρμόζονται οι λαοί που τους φιλοξενούν στα δικά τους ήθη και έθιμα. Τον φασίστα.

Αλλά όταν ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος επισκέπτεται τις δομές στα νησιά έχοντας αφαιρέσει από το στήθος του τον Εσταυρωμένο, για να μην … προκαλέσει τους αλλόθρησκους εισβολείς, γιατί να μην είμαι εγώ ανόητος που πιστεύω πως υπάρχουν σύνορα;

Σχόλιο "Rib and Sea".

Και μέσα σε όλα τα άλλα δεινά μας ανεστήθη εκ νεκρών και ο Ταρζάν της δημοσιοκαφρίλας και μας είπε ότι αηδιάζει όταν ακούει τη λέξη λαθρολάγνος και πως δεν υπάρχουν λαθραίοι άνθρωποι παρά μόνο κυνηγημένοι, δυστυχείς και ταλαίπωροι. Τι μας λες ρε Μάκη, ογκόλιθε της δημοσιογραφίας! Για τους αναξιοπαθούντες κατοίκους αυτής της χώρας δεν είχες να πεις τίποτε; Αυτοί δεν είναι κυνηγημένοι, δυστυχείς και ταλαίπωροι;

Άκου λοιπόν πρώην μαννεκέν, ουδέποτε αποφοιτήσαντα ιατρέ, αποτυχημένε σκιτσογράφε και αρριβίστα δημοσιοκάφρε που επεδίωξες να αποφύγεις και τη στράτευση προσποιούμενος τον τρελό (ή μήπως είσαι τελικώς;). Τέτοια αφ' υψηλού κριτική μπορεί να κάνει και ο γάτος μου. Πιστεύεις ότι όλοι αυτοί που εισβάλλουν στη χώρα εξ ανατολών είναι αναξιοπαθούντες πρόσφυγες; Πιστεύεις ότι είναι κυνηγημένοι, δυστυχείς και ταλαίπωροι; Εντάξει, μαζί σου. Πάρε τους λοιπόν στο σπίτι σου, δώσε τους δουλειά και χαρτζηλίκι (λεφτά έχεις) και σταμάτα να το παίζεις καλός Σαμαρείτης εις βάρος όλων μας! Να σε δω όμως πού θα τρέχεις να κρυφτείς όταν όλοι αυτοί οι "δυστυχείς", "ταλαίπωροι" και "δυστυχισμένοι" θα σε κυνηγούν να σου κλέψουν το ανάκτορο και τη τζιπάρα σου, να βιάσουν τη γυναίκα σου ή να τρομοκρατήσουν τους πολίτες με βόμβες,  τζαμιά και τζιχάντ.

Άει σιχτίρι Ταρζάν!

Ιωσήφ Παπαδόπουλος