Rib and Sea

Το σωσίβιο, το quick stop και η ζώνη σώζουν ζωές

Το βαθύτερο νόημα της 17ης Νοεμβρίου 1973

Γράφει ο Σωτήρης Καλαμίτσης.

godsaveamericaΑνεξαρτήτως του τί πιστεύει κανείς για τα κίνητρα της εξέγερσης του Πολυτεχνείου, αν, δηλαδή, ήταν αυθόρμητη ή υποκινηθείσα από ξένο παράγοντα [να μην ξεχνάμε ότι ο Παπαδόπουλος δεν επέτρεψε τον ανεφοδιασμό αμερικανικών αεροσκαφών στην Κρήτη, προκειμένου να μεταβαίνουν στο Ισραήλ στη διάρκεια του πολέμου του Γιομ Κιπούρ], το γεγονός είναι ότι η εξέγερση εκείνη προκάλεσε την αλλαγή φρουράς στη Χούντα. Έτσι, στη θέση του Χαλίφη Παπαδόπουλου μπήκε ο Χαλίφης Ιωαννίδης.    

Το πρώτο καλό από την αλλαγή αυτή φάνηκε τον Ιούλιο του 1974, όταν χάσαμε τη μισή Κύπρο. Έκτοτε έχουμε αρκετούς από τους εξεγερθέντες να παλεύουν για τα δικαιώματα των Τουρκοκυπρίων. Ταυτόχρονα μας συνέβη και άλλο ένα καλό: αποκαταστάθηκε η Δημοκρατία με την έλευση του Εθναρχίδη Καραμανλή.

Έκτοτε έχουμε ένα καταπληκτικό Σύνταγμα που αφήνει στο απυρόβλητο τους λαδιάρηδες πωλητικούς και ίδρυσε Ανεξάρτητες Αρχές που κάνουν τη βρώμικη δουλειά για λογαριασμό των πωλητικών [βλ. διαγραφή θρησκεύματος από τα ΑΔΤ, απαγόρευση αναγραφής θρησκεύματος στα σχολικά απολυτήρια, Συνήγορο του Πολίτη που μετέτρεψε ο Καμίνης σε Συνήγορο των λαθρομεταναστών]. Πέρα τούτου η αποκατασταθείσα Δημοκρατία μάς φιλοδώρησε με χιλιάδες μικρές, μεγάλες και τεράστιες ρεμούλες που μας οδήγησαν στην ευτυχία, άλλως ευλογία, των Μνημονίων [όχι πως δεν είχαμε τέτοια φαινόμενα και επί χούντας. Βλ. Μπαλόπουλο].   

Τρανή απόδειξη η φορολογική πωλητική: για να παταχθεί η αδάμαστη φοροδιαφυγή δίνεται, λέει, κίνητρο στους φορολογούμενους να μην πληρώσουν επί πλέον φόρο επί του εισοδήματός τους, αν προσκομίσουν αποδείξεις ηλεκτρολόγων, δικηγόρων, γιατρών κ.λπ. Αν δεν προσκομίσουν, θα πληρώσουν επί πλέον φόρο, ώστε, έτσι, να αναπληρώσουν τις απώλειες από τη φοροδιαφυγή όλων αυτών των  ευγενών επαγγελμάτων, τις οποίες αδυνατεί να εντοπίσει η αδιάφθορη φοροεισπρακτική μηχανή.

Πολλά μέλη των Επιτροπών τής εξέγερσης είχαν μία  αξιοσημείωτη πωλητική καριέρα μέχρι και σε υπουργικούς θώκους, όπου θησαύρισαν εις βάρος του εκδημοκρατισμένου πλέον λαού. Ελάχιστοι μπήκαν φυλακή. Οι περισσότεροι την έχουν γλιτώσει και εξακολουθούν να υπηρετούν τον λαό.

Χάρη στην εξέγερση του Πολυτεχνείου μπορεί ο βουλευτής κ. Μάρκου, καθηγητής Πανεπιστημίου παρακαλώ, να δηλώνει ευθρασώς [όχι ευθαρσώς] εντός του Ναού [λέμε και καμμιά μαλακία] της Δημοκρατίας, ότι καλά έκαναν οι φοιτητές και έσπασαν την αλυσσίδα, με την οποίαν η Αστυνομία είχε ασφαλίσει την καγκελόπορτα της εισόδου στο ΟΠΑ, για να αποτρέψει την επανείσοδο μπαχαλάκηδων και αλλοδαπών λαθρομικρολαθρεμπόρων.

Χάρη στη Δημοκρατία μας γκριζάρισε τα Ίμια ο ελαιοφόρος κροτιδορίχτης Σημίτης και ενημέρωσε η κ. Ψαρούδα-Μπενάκη τον νεοεκλεγέντα ΠτΔ κ. Παπούλια εν έτει 2005 ότι επί ημερών του « ... τα εθνικά σύνορα και ένα μέρος της εθνικής κυριαρχίας θα περιορισθούν χάριν της ειρήνης, της ευημερίας και της ασφάλειας στη διευρυμένη Ευρώπη, τα δικαιώματα του ανθρώπου και του πολίτη θα υποστούν μεταβολές, καθώς θα μπορούν να προστατεύονται, αλλά και να παραβιάζονται από αρχές και εξουσίες πέραν των γνωστών και καθιερωμένων και πάντως, η δημοκρατία θα συναντήσει προκλήσεις και θα δοκιμασθεί από ενδεχόμενες νέες μορφές διακυβέρνησης». Και ο Κάρολος δεν έβγαλε κουβέντα πιστός στο όραμα και στο νόημα της 17.11.1973.

Ακολούθησε ο Αλαίκσοις με τη Συμφωνία των Πρεσπών που δεν γούσταρε η ΝΔ, αλλά τώρα θα τιμήσει με πρωταγωνιστές τη Ντόρα και τον Κούλη, τέκνα του μεγάλου πωλητικού που ήταν κολλητός, μεταξύ άλλων, του Παντσαβόλτα if you know what I mean.

Αυτή τη στιγμή ακούω τον Γεώργιο Βερνίκο να λέει ότι το πραξικόπημα της 21.04.1967 ήταν μία προσπάθεια να σταματήσει η ιστορία. Επομένως η 17.11.1973 την έθεσε και πάλι εν κινήσει με όσα προαναφέρθηκαν.       

Η 17.11.1973 σηματοδότησε  την κατάργηση του πιστοποιητικού κοινωνικών φρονημάτων και την αντικατάστασή του από το πιστοποιητικό τού πρασινοφρουρού ή το μπιλιετάκι του υπουργού.

Χάρη στην εξέγερση εκείνη διαθέτουμε πωλητικές παρατάξεις σε όλα τα φοιτητικά και επαγγελματικά σωματεία και οργανώσεις, ώστε να μπορεί το κάθε κώμα να θριαμβολογεί, όταν η παράταξή του κερδάει [που λένε οι μορφωμένοι] στις εκλογές ανάδειξης διοικήσεων.

Χάρη στη 17.11.1973 κάποιος Χάνος Κλασμένος απειλούσε τους «εταίρους» μας το 2015, ότι θα τους στείλει 1.000.000 τζιχαντιστές, ενώ ο λαός είχε την ευκαιρία την ίδια χρονιά να εκφρασθεί  δημοψηφισματικώς με ένα πελώριο ΟΧΙ κατά του στραγγαλισμού του από τις αγορές, αλλά ο Αλαίκσοις τον έγραψε εις τα μέζεά του, καθότι μέχρι τότε ήτο αυτοαπαυτωνόμενος, όπως εδήλωσεν ανερυθριάστως. Άλλωστε, αποτελεί ίδιον των μεγάλων ανδρών να αλλάζουν θέσεις και γνώμη, όπως ο Μέγας Άδωνις που ανεγνώρισε με μεγάλη καθυστέρηση τα δίκαια των λαθρομεταναστών και με ενημέρωσε ότι η συμφωνία των Πρεσπών δεν είναι κακή, σε αντίθεση με όσα διεκήρυσσε, δοθέντος ότι ούτε ο Μεγαλέξαντρος θα την ακύρωνε.

Χάρη στο γεγονός αυτό μπόρεσε η κ. Βαγενά να διακηρύξει, ότι αφού αντέξαμε 400 χρόνια σκλαβιά, θα αντέξουμε και 99 χρόνια ΤΑΙΠΕΔ και ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.    

Καθώς τελείωνα το αρθρίδιο τούτο άκουσα τον Βαρεμένο να λέει ότι η αριστερά έχει μια ιστορία. Φαντάσου να είχε δύο! Προφανώς αυτή επιτρέπει στον Αλαίκσοις να παίρνει τη θέση τού επί κεφαλής [επικεφαλούς που λένε οι μορφωμένοι] τής πορείας για τον εορτασμό της 46ης επετείου τής 17.11.1973. «Για να δώσει το μήνυμα της αντίστασης» στα πιστεύω του που υπηρέτησε δουλικά επί 4,5 χρόνια διακυβέρνησης της χώρας. Φθάνοντας ίσως μέχρι και την πρεσβεία των ΗΠΑ, για να κλείσει το μάτι στον Πάιατ. Τελικά αποχώρησε στην πλατεία Συντάγματος. Κουράστηκε ή δεν τον έπαιρνε;    

Πάντως, ό,τι και να λέμε, η Δημοκρατία είναι το καλλίτερο πολίτευμα. Διότι με αυτήν ζη μεν ο λαός κάτω από τη μπότα των 5 και βάλε νταβατζήδων [Καραμανλής ο μικρός έφα] και των πωλητικών θεραπαινίδων τους, αλλά είναι ελεύθερος να εκφράζει τη θέλησή του ως προς το ποιό λαμόγιο θα τον κυβερνήσει, αλλά και τη σκέψη του, όπως κάνω εγώ τούτη τη στιγμή που γράφω εν γνώσει μου, ότι όλοι οι πωλητικοί με έχουν δημοκρατικά γραμμένο, όπως και χιλιάδες άλλους που επιμένουν να γράφουν.

Άντε και του χρόνου παιδιά με την ευχή να μην έχει παραδοθεί μέχρι τότε το Αιγαίο εις διάψευση του Νίκου Γκοτζίλα που μας είπε ότι δεν πρέπει να είμαστε μοναχοφάηδες και του Καρούμπαλου που είπε ότι δεν μπορούμε να παραγνωρίζουμε το γεγονός ότι η Τουρκία διαθέτει ακτογραμμές χιλιάδων χιλιομέτρων.

Αλλά και ο πρωθυπουργός έστειλε μήνυμα τιμητικό για την εξέγερση, χάρη στην οποία...

mavroxrima